здравейте колеги,
искам да ви попитам колата ми е голф 5 2.0 тди. преди по малко от година смених турбото с рециклирано.от известно време даже смея да кажа от началто леко си виеше но от днес започна да вие много силно отново ли е заминало или какъв му е случея според вас.ще може ли да се отстрани това виене което се показа

Голф 5 2.0 тди Турбо вие като линейка
- xploid91
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: AGU 2002
Re: Турбо вие като линейка
Катализатор имаш ли?
- boraajm
- Автомобил: VW BORA VAR.TDI.Comfo.Black met.
- Двигател: AJM 2000
Отива си!Не карай над 3000об/мин...ще кара още дълго/ако не хапва масло/
ебати тъпата кола на година по турбо това е супер смешно като се има в предвид че тази кола не се кара предимно я карам зимата. не мога да повярвам че е за смяна пак.знае ли някои има ли шанс да се оправи не да го сменям пак
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Код: Избери всички
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=13&t=216026
Обади им се и говорете за цена, не съм чел лоша дума за този сервиз.
- ventotdi
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: ALH 1998
Първото нещо ,за което се сещам ,че си износил първото турбо заради пренадуване . Смени ли са турбото но не са отстранили проблема и сега отново износваш сегашното. Дано да греша но за да вие едно трубо минимум оста е износена и перката стърже в корпуса .
- ventotdi
Първото нещо , което трябва да направиш е да разбереш дали турбото си е в картите . Измери налягането на турбото дали с ВАГ ,дали с манометър няма значение . И друго .... маслената магистрала дали е маслопроводима или запушена.
- FELIPE
- Автомобил: VW Bora 2002
- Двигател: ASZ

- juve
- Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
- Двигател: AAZ - ALH
добре де..пренадуване... а възможно ли е пък нито веднъж това турбо , ей така, "за цвят" да не набие грешка че пренадува? Защото знам, че за да индицира грешка се иска хубаво да пренадуе, от порядъка на секунди ама пък хич да не се случи, че колегата да няма оплаквания...ми изглежда прекалено честно казано... лично аз, без да съм разбирач залагам на проблемно смазване по една или друга причина или на некачествено рециклиране... или пък комбинирана причина 

колега за смазването ще проверя за некачественото рециклиране е на 100% явно ...
- ventotdi
Колеги за вас не знам ама на мен вече ми е писнало от всичката ни Българска работа.За това се мъчим сами да си направим колите ,защото знаем ,че от майстори по - добре ще се справим . Ето и колегата пати сега ...човека си дал парите за рециклирано турбо (хич не са малко) и или балъците дето са го рециклирали или балъците дето са прави ли ремонта са осрали нещата ама са си взели парите !!!
- boqn92
- Автомобил:
- Двигател:
Щом са ти рециклирали турбото значи не е от късмет работа,ходи при тях и им го кажи да знаят и те ,че са ти осрали колата.При мен турбото почна да се чува след като махнаха катализатор и резонаторно гърне но чак пък като линейка.
Върни се в “Дизелови агрегати”