Колеги, имам следния проблем: В движение, когато бутна леко волана на ляво или на дясно се усеща един лек празен ход и чувствам че колата не е много стабилна! Нито тропа, нито скърца! Моля Ви да ми кажете от какво може да е?
П.П. Колата е Голф 4 1.9 ТДИ AJM! Търсих в др. Теми, за да не Ви занимавам, но никаде няма такъв проблем! Благодаря!
Проблем с кормилната система Г4
- mirk0
- Автомобил: Golf3 Gti Edition
- Двигател: 2E 1996
- Контакти:
Re: Проблем с кормилната система Г4
преди имало ли е тоя проблем или не си забелязал?
Колата не се кара много много, защото имам служебна, но мисля да си я постегна сега да сменя задните амортисьори, защото са изписнали.. Ако има някво значение, накрайници, вътрешни и външни никога не съм сменял. Сменял само тампони и шарнири и то при първите симптоми!
- mirk0
- Контакти:
по принцип най-добрата идея която мога да ти дам,е при покупка на дадените части да кажеш годината кубиците конете, за да не те боли глава после
Да имаш свободен ход на волана, това прилича на разбити кормилни накраиници/кормилни щанги.
Редно е ако искаш да си сигурен в проблема обаче, да отидеш да ти проверят ходовата част. Тук може да си говорим/пишем каквото искаме, само че на място нещата се пипат, а не се гадае.
Редно е ако искаш да си сигурен в проблема обаче, да отидеш да ти проверят ходовата част. Тук може да си говорим/пишем каквото искаме, само че на място нещата се пипат, а не се гадае.
- mirk0
- Контакти:
подкрепам твоето мнение колега! 

- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Може и самата рейка да е износена вече. 

- mirk0
- Контакти:
или както при мене бухалките са се разтропали и доста лошо е като караш по неравен път,после задължително накрайници биалетки и стана мазило...
Готово!!! Сменихме накрайници външни и вътрешни, нови накладки, нови дискове, един тампон на носача, задни амортисьори Каяба.. И все едно си купих нова кола!! Благодаря на всички за помоща !
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”