голф 3 1.6 АБУ 1994 изгасна в движение и неиска да запали
Re: голф 3 1.6 АБУ 1994 изгасна в движение и неиска да запал
Здравейте колеги от доста време не съм влизъл във форума но проблема още си стои но ми направи впечетление нещо купих нова помпа безкошница 3 барова и като я сложих и като подкачи бензин кошницата се напални и започна да излиза бензин извън кошницата а после като изкарах мъркучите за бензина бяха сухи проверих дали не съм ги обърнал нещо но си бяха наред явно е херметизацията на кошницата
- vladovelin
- Автомобил: Golf3 GTI
- Двигател: 2E 1994
Това не се сваля от вала!!!
В долния край на делкото,зъбчатката има един щифт,който трябва да се избие. маха се зъбчатката и вала се вади нагоре с тази "чашка".Мисля че трябва да бележиш зъбчатката спрямо вала как е била и пак така да я поставиш.
Сменяш Датчика на Хол и монтаж по обратния ред.
Пожелавам успех.
- lub0o
- Автомобил: Subaru Outback 2.5-05
- Двигател:
Към автора на темата,колега имах същите симптоми както при теб смених бобина и делко(заедно с палец и капачка)и проблема се оправи.
успех
успех
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Четох цялата тема и за мене причините може да са много.
1. Запушване по изпускателната уредба. Казваш проверено е ама крайното гърне проверено ли е дали не е запушено. Другите тръби проверени ли са ?
2. Бобината - казваш проверена е и все пак има си стендове за проверка на бобина и ако има пробив в изолацията ще си покаже.
3. Връзките на захранването на бобината.
4. Връзките при датчика на Хол. Колега , като размърдаш буксата при делкото за Хол датчика на Хол има ли промяна в оборотите и работата на двигателя?
5. Не разбрах проверихте ли агренажа дали е зацепен точно на белези ?
6. Налягането на горивото при бензиновата помпа измерихте ли ?
7. Дюзата хвърля ли хубава "мъгла" ? Като размърдаш куплунга при дюзата има ли промяна в обороти и работа на двигателя ?
8. С друго ЕКУ ако има откъде да намериш прави ли ги същите магарии ?
9. Има ли нормално напрежение на захранване на бензиновата помпа ? Такива 2 случая с липса на нормално напрежение съм наблюдавал и при директно подаване на напрежение към помпата няма проблеми.
10. Палеца в делкото в какво състояние е ? Нагорял ли е ? Не че е скъп - 5 лева.
11. Има ли луфт в остта на делкото ? При една друга кола имаше и се наложи да сменим делкото с марка Магнети Марели с такова на Бош, както и бобината , която също беше Магнети Марели на 1 година.
12. Последно когато изгасне колата наблюдавал ли си ситуацията има искра на централния кабел, но на свещите няма ?
Извинявам се ако повтарям нещо, но темата си е бая дълга и може някои моменти да ми се губят за което много се извинявам ако е така ! Ако се сетя нещо друго ще пиша.
1. Запушване по изпускателната уредба. Казваш проверено е ама крайното гърне проверено ли е дали не е запушено. Другите тръби проверени ли са ?
2. Бобината - казваш проверена е и все пак има си стендове за проверка на бобина и ако има пробив в изолацията ще си покаже.
3. Връзките на захранването на бобината.
4. Връзките при датчика на Хол. Колега , като размърдаш буксата при делкото за Хол датчика на Хол има ли промяна в оборотите и работата на двигателя?
5. Не разбрах проверихте ли агренажа дали е зацепен точно на белези ?
6. Налягането на горивото при бензиновата помпа измерихте ли ?
7. Дюзата хвърля ли хубава "мъгла" ? Като размърдаш куплунга при дюзата има ли промяна в обороти и работа на двигателя ?
8. С друго ЕКУ ако има откъде да намериш прави ли ги същите магарии ?
9. Има ли нормално напрежение на захранване на бензиновата помпа ? Такива 2 случая с липса на нормално напрежение съм наблюдавал и при директно подаване на напрежение към помпата няма проблеми.
10. Палеца в делкото в какво състояние е ? Нагорял ли е ? Не че е скъп - 5 лева.
11. Има ли луфт в остта на делкото ? При една друга кола имаше и се наложи да сменим делкото с марка Магнети Марели с такова на Бош, както и бобината , която също беше Магнети Марели на 1 година.
12. Последно когато изгасне колата наблюдавал ли си ситуацията има искра на централния кабел, но на свещите няма ?
Извинявам се ако повтарям нещо, но темата си е бая дълга и може някои моменти да ми се губят за което много се извинявам ако е така ! Ако се сетя нещо друго ще пиша.
-
- Автомобил: vw golf3 GTI
- Двигател: ADY 1995

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Сетих се още едно нещо: проблем с ЕКУ-то или студена спойка на ЕКУ-то.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”