Здравейте, колеги!
Честита Баба Марта!
Имам три съществени проблема с моя Туран, който е 2007г, на близо 109000км. Въпросните проблеми са:
- нехарактерно "хруптене" при свободна скорост на място при пуснат съединител, при натиснат изчезва, т.е. освен стандартното бучене, което може да се чуе и на този линк: http://www.youtube.com/watch?v=z4LW8ZdRvp0, се чува и едно допълнително "хруптене";
- в движение, при отпускане на газта от 3000 оборота на скорост се чува лек шум, оприличен на търкане на метал в метал;
- при пълен десен стържене от шофьорската страна (ляво).
Незнам дали постепенното износване на съединителя (приплъзване) има връзка с някой от горепосочените проблеми.
Ще съм ви много благодарен, ако споделите и вашето мнение по въпросните казуси.
Благодаря предварително за което.
Няколко странни проблема - Туран 1.9 ТДИ
Re: Няколко странни проблема - Туран 1.9 ТДИ
59 прегледа и никой си няма на идея за какво иде реч?
Странна работа :)
Странна работа :)
на аудито ми го имаше това металическо стържене, пукане преди да го оправя ми откраднаха колата и така и не успях на 100% да го установя. Мога да кажа че при по-топло време и често използване на съединителя се увеличаваше, при извънградско не съм го чувал. Което ме навеждаше на мисълта, че е притискателен лагер, при често сработване и на достатъчно навъртени километри е нормално да е заминал. Аз бях на 85хил км , но преди това го е карала жена която си е държала крака на съединителя винаги "за всеки случай" та нормално да го е скапала.
Това дето ти стърже отляво е някоя кора, навий пълен ляв и десен и прегледай къде има изтъркано.
Това дето ти стърже отляво е някоя кора, навий пълен ляв и десен и прегледай къде има изтъркано.
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Това "хруптене" е от кутията. Колкото е по-загряла, толкова звука е по-силен.
Като смениш маховик шума значително ще намалее, може и дори да изчезне.
DoH_KuXoT написа:на аудито ми го имаше това металическо стържене, пукане преди да го оправя ми откраднаха колата и така и не успях на 100% да го установя. Мога да кажа че при по-топло време и често използване на съединителя се увеличаваше, при извънградско не съм го чувал. Което ме навеждаше на мисълта, че е притискателен лагер, при често сработване и на достатъчно навъртени километри е нормално да е заминал. Аз бях на 85хил км , но преди това го е карала жена която си е държала крака на съединителя винаги "за всеки случай" та нормално да го е скапала.
Аз повече карам градско, използвам повече съединител, така че има логика...
Съжелявам за Аудито!
Последна промяна от astchff на Съб 09 мар 2013 22:16, променено общо 1 път.
Andonov написа:Това "хруптене" е от кутията. Колкото е по-загряла, толкова звука е по-силен.
Хм, лоши новини...
Върни се в “Sharan, Touran & Caddy”