Голф 4 1,6 16в AUS Демонтиране и почистване на дросел,как ?
Голф 4 1,6 16в AUS Демонтиране и почистване на дросел,как ?
Преди демонтирането ,трябва ли да се махне нещо друго преди да се разкачи дросела и как по точно става ,има ли начин да проверя колко е замърсен без да го свалям и ще има ли ефект ако го почистя без да го демонтирам.Автомобила е Голф 4 1,6 16в AUS 2001 април месец
- Ickoov
- Автомобил: SUBARU Impreza 2.0 GX
- Двигател: EJ20 2001
Re: Голф 4 1,6 16в AUS Демонтиране и почистване на дросел,ка
Махаш големия въздохопровод откъм въздушния филтър и клапата трябва да се види. По принцип може да се изчисти без да се сваля. Аз лично винаги го свалям, за да съм сигурен, че ще бъде изчистен добре от всички страни. Но на някои коли се препоръчва смяна на гарнитурата след демонтиране на дросела. Ако решиш да го 'ампутираш' първо си откачи акумулатора, после разкачаш всички букси по дросела(TPS, стъпков мотор и там не знам дали имаш още нещо),всички маркучета, развиваш болтовете, сваляш чистиш(има теми с какво се чисти дросел) и по обратния ред събираш 

- maerto
- Автомобил: VW Golf 4 2001
- Двигател: 1.6 16V AUS
BsLek написа:Преди демонтирането ,трябва ли да се махне нещо друго преди да се разкачи дросела и как по точно става ,има ли начин да проверя колко е замърсен без да го свалям и ще има ли ефект ако го почистя без да го демонтирам.Автомобила е Голф 4 1,6 16в AUS 2001 април месец
След като махнеш корпуса на въздушния филтър имаш точно 4 болта(шестограм 6)и една букса!Това е.След почистването ,по обратния път.
Значи първо трябва да се махне кутията на въздушния филтър и след това вече дросела ?
- maerto
- Автомобил: VW Golf 4 2001
- Двигател: 1.6 16V AUS
BsLek написа:Значи първо трябва да се махне кутията на въздушния филтър и след това вече дросела ?

Препоръчайте ми някои сервиз във Варна да отида да ми почистят дросела,че ме е страх да го барам да не го повредя нещо.Колко пари горе доло струва едно чистене на дросела някои ако може да каже ?
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”