Шаран Теч в купето
-
- Автомобил:
- Двигател:
Шаран Теч в купето
Здравейте колеги!Има теч в купето на Шаран как да го отстраня
-
- Автомобил: VW SHARAN
- Двигател: AJH Petrol 1999
- Контакти:
Re: Теч в купето
Колега, имам същия проблем. Ходих на майсторче и уж каза, че е оправил работата но при днешния дъжд пак тече. Тече отляво капе отдясно върху лоста за отваряне на предния капак и от лявата страна на огледално същото място. Имам шибедах и подозирам че теча е от запушените му тръбички но нямам представа какво да направя. Приятел ми каза, че тези тръбички се били измъкнали и от там и теча. Засега нямам напредък.Чакам съвети.
колеги тръгвате от шибедаха по каналите и започвате да чистите с нещо дъъълго и тънко:) и проследявате тръбички дали има скъсани, те са със слаби връзки помежду им и лесно се разкачат. Имах проблем с един Голф и нямате идея като тръгнах по каналите да чистя какво излезе. Процедурата е изпълнима и пред блока. Само търпение трябва. Мойте тръбички на шибедаха завършваха м/у предната врата и гредата от пред с еднин смачкан на четири гумен накрайник който бе събрал много гняс.
-
- Автомобил: Passat B7 variant
- Двигател: CFFB
Става и с продухване със сгъстен въздух.
И аз имах Голф с люк. След като му издухах с компресора дренажите не съм имал проблеми с течове.
Хубаво е да се прави такава профилактика всяка година.
Освен тези дренажи които излизат на предните врати на Голфа има и още 2 дренажа, които са в задния край на люка и излизат някъде отзад.
И аз имах Голф с люк. След като му издухах с компресора дренажите не съм имал проблеми с течове.
Хубаво е да се прави такава профилактика всяка година.
Освен тези дренажи които излизат на предните врати на Голфа има и още 2 дренажа, които са в задния край на люка и излизат някъде отзад.
-
- Автомобил: VW SHARAN
- Двигател: AJH Petrol 1999
- Контакти:
И как го правиш това с компресора? Вкарваш маркуча с въздуха и надуваш така ли? Питам понеже имало някакви връзки или снадки по тези тръбички и се чудя да не се измъкнат или скъсат от налягането.
-
- Автомобил: Passat B7 variant
- Двигател: CFFB
С подходящ маркуч, защото отворите са малки.
Аз ги духнах с 3 бара и нямаше проблеми.
Ако се притесняваш може и с по ниско налягане да пробваш.
Аз ги духнах с 3 бара и нямаше проблеми.
Ако се притесняваш може и с по ниско налягане да пробваш.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Чудя се защо няма ключ темата - ни модел, ни код на двигателя, ни година,
Други подобни теми веднага се заключват
Други подобни теми веднага се заключват
-
- Автомобил:
- Двигател:
Двигателя годината какво общо има с теча по купето
- vafla111
- Автомобил: vw sharan 1.9
- Двигател: AFN 1997
При мен проблема се реши като ми изчистиха каналите, които са отпред при предните калници.Когато те са запушени се събира вода във пространството което е под чистачките и от там тече вътре при краката.Отворите се намират в двата края но трудно се забелязват,ако не знаеш къде са.Мисля,че,ако махнеш подкалниците може да ги изчистиш от долу на горе.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
fero_36 написа:Двигателя годината какво общо има с теча по купето
До 2000 и след има разлика !!!
Има си изисквания :http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=19&t=352520[url][/url]
Модела на колата (Touareg), вид на купето (MK1 или 1), година на производство (пр.2004г.), букви (код) на мотор/двигател (пр. BKW) - , проблем за който се пуска темата.
пример: Touareg MK1 2004г. BKW - проблем с въздушното окачване
Всяка една тема със заглавие, различно от описания начин, ще бъде моментално заключена!
Преди да ми опонираш се запознай първо с правилата.
-
- Автомобил:
- Двигател:
vafla111 написа:При мен проблема се реши като ми изчистиха каналите, които са отпред при предните калници.Когато те са запушени се събира вода във пространството което е под чистачките и от там тече вътре при краката.Отворите се намират в двата края но трудно се забелязват,ако не знаеш къде са.Мисля,че,ако махнеш подкалниците може да ги изчистиш от долу на горе.

Върни се в “Sharan, Touran & Caddy”