пасат б5 въздуховоди, местоположение ?
-
- Автомобил: Volkswagen Passat
- Двигател: AFN 1998
пасат б5 въздуховоди, местоположение ?
Здравейте. Навярно на някой от вас се е появило досадното пукане и скърцане което идва между таблото и предното стъкло на автомобила. Разбрах,че някой слагат уплътнители в процепа между стъклото и таблото, обаче на тази снимка доколкото разбирам между стъклото и таблото явно излиза някакъв въздух от парното. http://vw-passat.5go.ru/jpg/foto-00-123.jpg . Говоря стрелкичките с 2 върху тях. Та въпроса ми е дали наистина между стъклото и таблото има някакви въздуховоди , предполагам за обдухване на предното стъкло снимката ме заблуждава. Мисля да натъпчам там някакви уплътнители, но ме е страх ако се окаже че действотелно има да не запуша духалките и да ми се поти джама. Как мислите има ли или не ? и друго ако някой е намерил решения със скирцанията може да ми сподели.
Последна промяна от gr_kanev на Пон 11 мар 2013 13:32, променено общо 1 път.
Причина: http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=6&t=12827&start=2
- Apokaliptiko
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1998 AFN
Re: Въздуховоди пасат б5 , местоположение ?
И аз имах подобен проблем след смяна на челното стъкло. Прочетох, че колега е пръснал WD-40 и се оправило. Аз пръснах течна смазка и 2 година не ми цъгъркало.
-
и аз пръсках с ВД 40 , но решава проблема за няколко дни.. за това се чудя дали да навра между прозореца и таблото някакви работи , но първо ще изчакам отговор по въпроса :)
Да не отварям тема друга , някой ако знае марки конкретни на мазила за гума пластмаса хубави да пръскам евентуално там , защото съм пробвал с вд - 40 временно решава проблема. Пробвал съм и някакви спрейчета силиконови за табло по 2-3 лева , но нямат дълготраен ефект. Ако знаете нещо което е по ефективно и държи повече време да сподели .
Да не отварям тема друга , някой ако знае марки конкретни на мазила за гума пластмаса хубави да пръскам евентуално там , защото съм пробвал с вд - 40 временно решава проблема. Пробвал съм и някакви спрейчета силиконови за табло по 2-3 лева , но нямат дълготраен ефект. Ако знаете нещо което е по ефективно и държи повече време да сподели .
-
- Автомобил:
- Двигател:
колеги и аз съм със същия проблем купих колата със сменен прозорец и скърца ,ВД-то между таблото и стъклото ли го пръскате,дайте малко уточнение тези които имат успех за по-дълъг период :)
- Apokaliptiko
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1998 AFN

Аз съм пръскал от първият вариант и нямам проблеми. Пръскате във фугата непосредствено между самото табло и стъклото, после забърсвате, и това е.
Последна промяна от gr_kanev на Пон 11 мар 2013 13:31, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: пасат б5 въздуховоди, местоположение ?
Колега мерси за отговора ,ще се пробва със смазката защото много дразни като карам бавно по наще хубави улици 

- Vlado1111
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте,колеги. И аз имам проблем със скърцането на таблото на моя В5. Първо-между стъклото и таблото не излиза въздух. Пръскането с нещо,ако въобще има ефект,той е временен.И направих следното-свалиха челното стъкло и се оказа,че скърцането не е между него и таблото,а по-навътре в таблото-щипки,планки и т.н. При мен скърцаше от едната страна и там поставих уплътнения между панелите на таблото-докъдето може да се достигне. Скърцането спря,монтираха стъклото и....готово!И след два дни се разскърца от другата страна!!!
Сега предстои същата процедура! Според мен колкото и "дърводелски" да изглежда този метод,според мен е по-бърз , по-евтин от евентуално разглобяване на цялото табло /ако не се налага разглобяването му и по други причини/ и може да реши проблема напълно.

-
при мен скърцането идва от някъде между стъклото и таблото над волана. Като натисна таблото по посока стълкото и скърца още повече.. мисля да натъпчам от тази найлоновата вата която се слага под ламинирания паркет
, може да се оправи временно но ме притеснява факта че от много друсане може да започне да излиза на вънка пак ватата. Все пак мисля да пробвам. Чудих се дали да не взема литиева грес днес. 5 лева струва един флакон от 200 мл , но не знам дали няма някакви странични ефекти върху пластмасата ?

- Vlado1111
- Автомобил:
- Двигател:
Не знам дали ще успееш да натъпчеш нещо под таблото...При свалено стъкло имах добър достъп и падна здраво "тъпчене" докато спре да скърца.При мен източника на скърцането явно беше "по-навътре" под таблото. Струва ми се,че таблото и стъклото въобще не се допират. Под таблото има вата за шумоизолация и при мен пръскането със спрей не помогна-струята не може да проникне по-навътре. Но нищо не пречи да опиташ вариантите,които си описал!Успех!
п.п. Не помня точно какви спрейчета купувах за пръскане,но мисля,че няма да навредят на пластмасата.За всеки случай пробвай някъде на по-скрито място.
п.п. Не помня точно какви спрейчета купувах за пръскане,но мисля,че няма да навредят на пластмасата.За всеки случай пробвай някъде на по-скрито място.