СЪВЕТ! ВИНАГИ СИ ЗАТЯГАЙТЕ БОЛТОВЕТЕ НА ГУМИТЕ САМИ!!!!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
kalinveliki
Автомобил: VW T4
Двигател: 2.4D
Контакти:

СЪВЕТ! ВИНАГИ СИ ЗАТЯГАЙТЕ БОЛТОВЕТЕ НА ГУМИТЕ САМИ!!!!

Мнениеот kalinveliki » Пет 24 ное 2006 11:24

На личния сам си ги стягам даже да хода на гумаджия!!
Случва ми се поне пет пъти на служебните коли които карам да ги стягат с гаиковерт и се вартат на ръка!!! колеги са им падали гумите(ГОЛФ3 на околовръсното 500м след гумаджията)

Потребителски аватар
slav
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот slav » Пет 24 ное 2006 11:53

Или другия вариант да ги "боднат" накриво и гайковерта да ги набие при което при следващото развиване следва късане и разпробиване и вадене и т.н. панаир. Аз вече като отида на гумаджия и се уговарям с него да си ги развия и завия сам с ключа.

Потребителски аватар
galaboff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот galaboff » Пет 24 ное 2006 12:17

Имам отлични впечатления от автосервиз Друмник точно по този повод. Когато извършват интервенция, която налага сваляне на джанти, след въпросната интервенция викат собственика на автомобила да види, как му се затягат болтовете със специален ключ !!! Ето защо откакто разбрах за това - когато е нужно да посещавам сервиз за гуми отивам там ! Качеството е на много високо ниво !
А бях ходил за смяна на 2 гуми само...:)

Потребителски аватар
Svetilio
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Svetilio » Пет 24 ное 2006 12:25

Мотоексперт - симеоново - пред мен ги стегнаха на ръка, посъветваха ме да ги проверя след 200-300 км , че са нови болтовете, да няма изненади/ не че аз не си ги проверявам/. За това доволен, за баланса иначе имам малко забележки...но каде са перфектни :evil:

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Пет 24 ное 2006 12:31

И аз съм в групата на тези дет им бягат гумите и проверявам по 3 пъти.

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Пет 24 ное 2006 13:19

не ми е бягала, но много трудно ги свалих последния път...едната беше на криво леко, но най-трудно ми бе развиването на болтовете...4 гуми 2 часа съм ги сменял mhihi

Потребителски аватар
kalinveliki
Контакти:

Мнениеот kalinveliki » Пет 24 ное 2006 13:25

както пише колегата след смяна извади си ключа и попритегни! на алуминиевите се стягат по леко внимаваите че се късат по леко!

Моя оригин.ключ за гуми е леко фалшив и си имам много хубав кръстат,но внимавам понеже е сметнато от инженерите да се стяга от всеки нормално здрав човек с ориг. с едно рамо а крастатиа е с две и като си по здрав става беля. аз затягам здраво и след мен се развиват много трудно!

Потребителски аватар
ivo8181
Автомобил: MK 4 GTI
Двигател: 1.8 TURBO

Мнениеот ivo8181 » Пет 24 ное 2006 13:34

Око да виде рька да пипне хора на друго не вярвам :P

Потребителски аватар
DOHC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DOHC » Пет 24 ное 2006 15:02

От личен опит знам, че стегнат ли ти болтовете (както си трябва) с гайковерт после няма развъртане, освен ако не си Янко Русев :D или не разполагаш с тръба от скеле за по-голямо рамо!

Последна промяна от DOHC на Съб 25 ное 2006 9:09, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Kozunak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kozunak » Пет 24 ное 2006 15:29

Svetilio написа:Мотоексперт - симеоново - пред мен ги стегнаха на ръка, посъветваха ме да ги проверя след 200-300 км , че са нови болтовете, да няма изненади/ не че аз не си ги проверявам/. За това доволен, за баланса иначе имам малко забележки...но каде са перфектни :evil:

Не Симеоново а Драгалевци колега.

Аз пък винаги им казвам да ми слагат малко гресчица като ги завиват.И аз дебна изкъсо.Един път само не погледнах и един пич си мислеше че са ми дефектни секретите и ми ги наби с чука и им смаза главите...случва се де, ама беше неприятно изживяване да го гледам как млати. :lol:

Потребителски аватар
kalinveliki
Контакти:

КОЛЕГИ ВНИМАВАЙТЕ

Мнениеот kalinveliki » Пет 24 ное 2006 15:37

Внимавайте когато някой ви сменя гумите в сервиз обикновенно хвърлят болтовете в пясъка така влизат песачинки в резбата и се стяга трудно и не е добре. винаги да са гресирани и перфектни без пясък.
аз ги слагам на парцал не на земята!

docenta
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот docenta » Пет 24 ное 2006 16:24

Смятам, че винаги е най-добре,който ще ги развива на пътя той да ги стяга при нужда.На мен ми сменяха гуми и като ми се наложи да сменя гума на пътя, стой че гледай сеир.Няма развиване.Доста дълга смяна беше докато намеря колега с тръба в багажника.От тогава сам си ги свалям и след това сам си стягам болтовете.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пет 24 ное 2006 18:43

Ако гумаджията си разбира от работата особено ако ти е и познат няма никакви ядове ама това е предимството на малките градове-в София е друга работа там си трябва контрол :wink:

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пет 24 ное 2006 22:06

[quote="docenta"]Смятам, че винаги е най-добре,който ще ги развива на пътя той да ги стяга при нужда.На мен ми сменяха гуми и като ми се наложи да сменя гума на пътя, стой че гледай сеир.Няма развиване.quote]

Ето поради тази причина и рекламации в "Булавто" ги авиват с динамометричен ключ- никакъв гайковерт.

Потребителски аватар
IvoG
Автомобил: Golf III
Двигател: 2.0 AGG

Мнениеот IvoG » Пет 24 ное 2006 22:13

Или ше ги презатегнат или ще са лабави. Толко много гумаджии че на кви ли не мърлячи може да попаднеш.
За това и аз ги карам да ми ги оставят да си ги притегна сам, че една кръстачка и едно гидоре строших заради тия гайговери.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”