1z написа:Аз лично не мисля, че има много хора, като цяло, които могат да го набият...но и по-добре, защото и да успее някой, той няма да разбере какво и защо се е случило....
Абсолютно вярно... то такива утрепки с бой не може да ги уплашиш... той е свикнал да му цепят кратуната. При тях трябва да се действа по друг начин...да разберат че нещата си имат цена и всеки трябва да си плаща (в най прекия смисъл на думата) за "удоволствията". В тази връзка и в затвора да влеза все тая - там ще му е добре щото ще се прави на мъж пред затворниците. А и целите на наказанието спрямо него няма да се постигнат.
Аз бих си взел от застрахователя ми по каското обезщетение за колата, а неговия по ГО - обезщетение за неимущ. вреди на детето, и за семейството. После Застрахователите да го търсят по регреси платеното, защото умишлено увреждане не се покрива от ГО. А застрахователите са много по ефективни в тея неща. Тоя боклук не си заслужава човек да го съди, щото най вероятно е гол като пушка.
А иначе би следвало да е образувано ДП, понеже по това което колегата описва, това си е причиняване на ЛТП по хулигански подбуди, което вече е от ОХ.