Въпрос за климатик за вкъщи
Въпрос за климатик за вкъщи
Търся си климатик , който ще се ползва само и единствено лятно време за охлаждане, нищо повече.Обаче понеже искам да е..а дявола във въздуха искам да ми охлажда две стаи които се делят само от един свод.Едната стая е изцяло южна и лятото там е ад размерите и са 5,5 на 4,5 на височина 2.30-2.40.Другата е 6 на 5 метра при същата височина източно изложение.Парите са ограничени.Нещото до момента като марка на което съм се спрял по препоръка на няколко познати е Мидея.Бюджета е до 500 лева макс.
- joro_kem
- VW експерт
- Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
- Двигател: AXR DFFA
Re: Въпрос за климатик за вкъщи
трудна задача за един климатик. по-добре мисли за два, ако ще и втора употреба.
joro_kem написа:трудна задача за един климатик. по-добре мисли за два, ако ще и втора употреба.
Знам, че е трудна заради това се допитвам до спецовете тук.Втора употреба климатик няма опция да си взема.
Най добрия ти вариант е да сложиш климатика в по топлата стая, но задължително срещу свода, така че да обдухва директно към другата стая доколкото е възможно! От това по добър вариант с един климатик няма!
А колкото до бюджета, ти проверявал ли си дали ще можеш да се включиш в него, щото на мен ми се струва трудно, но не е невъзможно, ако обиколиш в по малките фирми, или нещо на промоция ако хванеш!
А колкото до бюджета, ти проверявал ли си дали ще можеш да се включиш в него, щото на мен ми се струва трудно, но не е невъзможно, ако обиколиш в по малките фирми, или нещо на промоция ако хванеш!
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
Всъщност може имам колека който прави така и охлажда 2 стаи + коридор голям колкото още една стая.Избери си климатик съответстващ на кубатурата на стаите и си готов.Разбира се няма да се охлаждат както ако във всяка има климатик но температурата ще се свали значително.Реално охлаждането на повече помещения е по лесно отколкото отоплението на същите с един уред заради ефектите на топлия и студения въздух.
fox_vt, точно тоя номер ще с еопитам да направя и аз.Цени не съм се хващал да гледам по-сериозно но мисля се продаваха некви Мидеи за по 450 лева с по 2 години гаранция.А точно мисля да го изпляскам на свода на по-топлата стая и от там да дух аи към по хладната.
P.S. Ето този примерно се вписва идеално в заделения ми бюджет, само не знам цената с монтажа ли е или без.
http://www.technoarena.bg/bg/catalog/id/1369.html
P.S. Ето този примерно се вписва идеално в заделения ми бюджет, само не знам цената с монтажа ли е или без.
http://www.technoarena.bg/bg/catalog/id/1369.html
Еми точно на този сайт го пише с червени букви:
*Цената не включва монтаж!
По принцип навсякъде цените са без монтаж, освен ако не пише изрично че монтажа е безплатен някъде с големи букви!
*Цената не включва монтаж!
По принцип навсякъде цените са без монтаж, освен ако не пише изрично че монтажа е безплатен някъде с големи букви!
- Vasseto
- Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
- Двигател: CFFB AVF BXE
eng написа:... само не знам цената с монтажа ли е или без.
Колега като го сътвориш може ли да напишеш впечатления от резултатите.
P.S. В обявата го пиче с червено дали има монтаж или няма. Не чете бее, не четете.
- alexx
- Автомобил: SantaFe
- Двигател:
за охлаждане няма проблеми с един климатик и не е претенциозно към марка
- mely
- Автомобил: Citroen C crosser
- Двигател:
alexx написа:за охлаждане няма проблеми с един климатик и не е претенциозно към марка

- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
С едно митсубиши MSZ-25 охлаждам подобна площ и е ОК. Въпросното е около 10 BTU така, че една 9-ка ще свърши работа. Няма да свали до температурата, която си задал, но ще се живее.
- mely
- Автомобил: Citroen C crosser
- Двигател:
radi_nrj написа:С едно митсубиши MSZ-25 охлаждам подобна площ и е ОК. Въпросното е около 10 BTU така, че една 9-ка ще свърши работа. Няма да свали до температурата, която си задал, но ще се живее.
Климатици MITSUBISHI ELECTRIC
Модел: MSZ/MUZ-GE25VA
Категория: Инвертори
Охлаждане: 1,1-2,5-3,5 kW / конс. 0,545 kW
Отопление: 1,3-3,2-4,5 kW / конс. 0,700 kW
COP: 4,57 клас А/А
Квадратура: 12-22 кв.м
Нова Цена: 1299 лв.
Изтегли файл: Каталог климатици Mitsubishi Electric MSZ/MUZ-GE25V
Бюджета е до 500 лева макс.

- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Мели, това го дадох за пример с идеята да си търси неинверторна 9-ка с приблизителен COP защото само те влизат в бюджета.
П.С. Това, което помага много на климатика е че южната стая е оборудвана с външни ролетни щори
П.С. Това, което помага много на климатика е че южната стая е оборудвана с външни ролетни щори

- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Преди 4-5 гимаше 1 модел на Мидея с отвор за гофра - за охлаждане на 2 ро малко помещение.
- alexx
- Автомобил: SantaFe
- Двигател:
mely написа:alexx написа:за охлаждане няма проблеми с един климатик и не е претенциозно към марка
така е ама за 500 лв
такава кубатера/квадратура 54м2/ -бая зор ще види тая машина хеля пък от нисък клас.
до преди 2 години си охлаждах 80 кв с една Осака 12SBP а зимата работят 3 .... все пак не докарвам близки до 0 градуси

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”