Привет колеги!
Решил съм да повдигна малко предницата на пасат 1.9тди афн
Мисля да сложа пружини от 2.5тди
Някой правил ли процедурата и какъв е ефекта?
Б5 смяна на предни пружини
- Apokaliptiko
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1998 AFN
Re: Б5 смяна на предни пружини
Аз сменях преди 1 месец пружини, с по ниски но това е друга тема. Някъде четох, че за Пасатите, които са 2.5 дизелови двигатели пружините са по-здрави тъй като теглото на двигателят е по-голямо, от 1.9 двигателя както е в моят случай. Фабричните пружини имаха цветово обозначение с точки на една от витките, не се сещам за цветовете,които бяха на тях,имаше комбинация синьо и оранжево мисля.......Най-добре да търсиш и да ти се даде точна информация.И да не стане,предницата вдигната-задницата легнала.Ефекта обратен наклон.
- svere
- Автомобил: Passat B5 110++
- Двигател: AFN
- Контакти:
днес взех пружините.
на дължина и на дебелина (на око) бяха еднакви
още не съм ги сложил
различаваха се единствено по цветовия код (точките)
моите бяха с 3 оранжеви и една бяла, а от 2.5 са с една кафява и една зелена (а можеби синя)
някой знае ли кой цветови код какво означава?
на дължина и на дебелина (на око) бяха еднакви
още не съм ги сложил
различаваха се единствено по цветовия код (точките)
моите бяха с 3 оранжеви и една бяла, а от 2.5 са с една кафява и една зелена (а можеби синя)
някой знае ли кой цветови код какво означава?
-
- Автомобил: Seat Alhambra
- Двигател: asz 1.9TDI 131
Здравей, Със сигурност на 2,5 пружините са по-корави и ще се повдигне предницата, особено, ако са от кола с автоматични скорости, но става малко не естетически издържано, губи се и аеродинамиката, както и сходимостта на предницата.
- svere
- Контакти:
никой ли не е слагал такива пружини?
- svere
- Контакти:
Колеги!
Пружините вече са сменени.
Сходимостта на колата не е мръднала (минала е стенд на преден мост). Имаше минимални отклонения, които майстора каза, че не са фатални, може и така да се кара. А може и преди това да е поизбягала малко от "хубавите" ни пътища.
Сложих 17-ки, но с високи гуми 225х55х17 (така ги взех)и опираха. Много ми харесват джантите и за това се реших да сложа по-дълги пружини.
Значи предните са от Б5 2.5 тди(благодарение на колегата instantaccess) , задните са от б5.5 комби (мисля че и на Б5 комби са същите)
Стойката е супер с големите гуми, малко е кофти визията със зимните, които са метални със стандартен размер (мисля, че бяха 195х55х15)
Единствения минус, е че показанията на километража са грешни, те. показва с 9км по малко. При 100км по километраж реално съм със 110
Пружините вече са сменени.
Сходимостта на колата не е мръднала (минала е стенд на преден мост). Имаше минимални отклонения, които майстора каза, че не са фатални, може и така да се кара. А може и преди това да е поизбягала малко от "хубавите" ни пътища.
Сложих 17-ки, но с високи гуми 225х55х17 (така ги взех)и опираха. Много ми харесват джантите и за това се реших да сложа по-дълги пружини.
Значи предните са от Б5 2.5 тди(благодарение на колегата instantaccess) , задните са от б5.5 комби (мисля че и на Б5 комби са същите)
Стойката е супер с големите гуми, малко е кофти визията със зимните, които са метални със стандартен размер (мисля, че бяха 195х55х15)
Единствения минус, е че показанията на километража са грешни, те. показва с 9км по малко. При 100км по километраж реално съм със 110