RNS510 версия 8 за Източна Европа!
Re: RNS510 версия 8 за Източна Европа!
Колеги,да ползвам темата ако е удобно.Знае ли някой къде да ремонтирам RNS 510,не се стартира и изключва с колата,след един час каране изключва сама,GPS-а бърка позицията,изобщо прави си каквото си иска.Ако знаете проверен сервиз или някакво решение,помагайте,предварително благодаря!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Направения файл с POI-та работи без проблем.
Проблема е източнаика на данни. Моите POI-та също използват данните от POI плаза, само, че те са в много случаи неточни. Например преди 12 часа се върнах от командировка във Велико Търново. От петте камери по пътя (ососвен "стандартните" на входа на София) по последните данни на POI Плаза от 8 декември имаше само три. В същото време има много такива които се повтарят по няколко пъти, както и камери, които отдавна не съществуват.
Аз си мислех, да се опитаме ние да съставим "карта" с такива POI-та, като всеки (който иска разбира се) изпраща например координатите на камери, които лично е видял, а няколото човека, които можем да направим това, веднага да ги сглобяват във POI файл za RNS-а и за всичко друго разбира се.
Поздрави на всички
Проблема е източнаика на данни. Моите POI-та също използват данните от POI плаза, само, че те са в много случаи неточни. Например преди 12 часа се върнах от командировка във Велико Търново. От петте камери по пътя (ососвен "стандартните" на входа на София) по последните данни на POI Плаза от 8 декември имаше само три. В същото време има много такива които се повтарят по няколко пъти, както и камери, които отдавна не съществуват.
Аз си мислех, да се опитаме ние да съставим "карта" с такива POI-та, като всеки (който иска разбира се) изпраща например координатите на камери, които лично е видял, а няколото човека, които можем да направим това, веднага да ги сглобяват във POI файл za RNS-а и за всичко друго разбира се.
Поздрави на всички
-
- Автомобил:
- Двигател:
На 27 и 28 февруари с родилни клизми най-после тръгна официалното излъчване на "цифрова телевизия" в България. Въпреки, че все още извършват промени по параметрите на сигнала, в момента се излъчват (поне в София) следните програми:
- Bulgaria On Air (бодряшка полу-бизнес програма на българските глобалисти)
- bTV
- Nova TV
- TV7
- BNT 1
- BNT 1 HD
- TV7 (фамилия Кръстеви)
- VTV
- Voice
- Evropa TV
Излъчването в София, според мен е от три предавателя. На 28.02 намалиха рязко мощността на единя от предавателите в резултат на което bTV, Nova TV и TV7 имат лошо покритие в почти цяла София (и осбоне в южните квартали). На 27.02 за един ден излъчваха и BNT2. Непрекъснато пускат и спират и объркват излъчването на EPG за отделните станции ("информационната система" за името на тв станцията и какво излъчват в момента и след малко). Освен това имената на тв станциите излизат с някакви цифри отпред. Изглежда в неизвестната на никой офшорка "Хану Про" се учат в движение как и какво точно да излъчват.
В колата се приемат добре станциите без тези с "маломощния" предавател. Разбира се трябва да имате MPEG4 тунер иначе ще имате само звук.
Виждам, че е по проект трябва да има 15 точки на излъчване в България: Видин, Плевен, Русе, Шумен, Варна, Бургас, Стара Загора, Кърджали, Пловдив, Соолян, София, Благоевград, Странджа ??
- Bulgaria On Air (бодряшка полу-бизнес програма на българските глобалисти)
- bTV
- Nova TV
- TV7
- BNT 1
- BNT 1 HD
- TV7 (фамилия Кръстеви)
- VTV
- Voice
- Evropa TV
Излъчването в София, според мен е от три предавателя. На 28.02 намалиха рязко мощността на единя от предавателите в резултат на което bTV, Nova TV и TV7 имат лошо покритие в почти цяла София (и осбоне в южните квартали). На 27.02 за един ден излъчваха и BNT2. Непрекъснато пускат и спират и объркват излъчването на EPG за отделните станции ("информационната система" за името на тв станцията и какво излъчват в момента и след малко). Освен това имената на тв станциите излизат с някакви цифри отпред. Изглежда в неизвестната на никой офшорка "Хану Про" се учат в движение как и какво точно да излъчват.
В колата се приемат добре станциите без тези с "маломощния" предавател. Разбира се трябва да имате MPEG4 тунер иначе ще имате само звук.
Виждам, че е по проект трябва да има 15 точки на излъчване в България: Видин, Плевен, Русе, Шумен, Варна, Бургас, Стара Загора, Кърджали, Пловдив, Соолян, София, Благоевград, Странджа ??
Здр колеги нов съм в форума и имам едно питане
наскоро станах притежател на VW Touareg 2005 навигацията ми е RNS2 с TELE копче в средата .
ОТ прочетеното до тук разбрах че явно моята е с DVD
Въпросите са ми :
1 - как мога да си пусна телевизия ( трябва ли някаква джажа да се слага допълнително )
2 - мога ли да гледам филми или клипове в движение
За картите разбрах че няма за БГ но и за за Европа ме устроива да си кача нови
ОТ Пловдив съм ако има някои светнат с когото мога да разговарям и може да ми помогне ще съм много благодарен :)
наскоро станах притежател на VW Touareg 2005 навигацията ми е RNS2 с TELE копче в средата .
ОТ прочетеното до тук разбрах че явно моята е с DVD
Въпросите са ми :
1 - как мога да си пусна телевизия ( трябва ли някаква джажа да се слага допълнително )
2 - мога ли да гледам филми или клипове в движение
За картите разбрах че няма за БГ но и за за Европа ме устроива да си кача нови
ОТ Пловдив съм ако има някои светнат с когото мога да разговарям и може да ми помогне ще съм много благодарен :)
-
- Автомобил:
- Двигател:
Може ли да се промени езика на навигиране на български?
-
- Автомобил: VW Touran 1.9 TDI
- Двигател:
Не, български в RNS 510 няма.
В най-добрият случай на руски с по-нов firmware.
В най-добрият случай на руски с по-нов firmware.
@pavel_andreev Павка, относно ТВ-то, как да разбера дали моят RNS-510 (с навигация) е от "маломощните" и дали поддържа MPEG4? Ако се окаже, че не е "маломощен", но не поддържа MPEG4, дали има начин да се добави такава поддръжка?
Колата ми е Пасат B6, декември 2009г, ако има значение.
Мерси :)
Колата ми е Пасат B6, декември 2009г, ако има значение.
Мерси :)
- martin983
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте,
Някой може ли да ми каже каква е разликата при навигация RNS2 когато са с бутони MUTE и TELE,как мога да разбера дали е CD или DVD.
И още как да разбера дали има Bluetooth модул.
Благодаря ви предварително.
Някой може ли да ми каже каква е разликата при навигация RNS2 когато са с бутони MUTE и TELE,как мога да разбера дали е CD или DVD.
И още как да разбера дали има Bluetooth модул.
Благодаря ви предварително.
- borri
- Автомобил: VW PASSAT CC
- Двигател: CBAB 2.0tdi 140kc
колега най лесния вариант е да звъннеш в Порше,и те ще ти кажат какви екстри има колата ти
и дали имаш блутут

и дали имаш блутут
-
- Автомобил:
- Двигател:
Отговор към pehota:
Дали телевизионния тунер ще приема (декодира) сега излъчваните програми, които са MPEG4 не зависи от RNS-a, а от телвизионния тунер. Оригиналният на VW със сигурност не приема MPEG4. Много от неоргиналните работят с него. По принцип MPEG4 форматът е предназначен за high definition (HD) програмите. В колата, на дисплеи от 7-10" няма никакъв смисъл от HD. България е единствената държава в ЕС (най-вероятно и в Света), която излъчва всичко чрез кодера за HD (MPEG4). На всякъде другаде, включително в Германия не HD програмите се излъчват в MPEG2 формат.
В Бългаия "Хану-про" и "НУРТС" изхождат всичко в MPEG4 формат въпреки, че излъчват една единствена HD станция с жалко качество. Причината е безпардонност, пестене от оборудване и желанието БГ туземците да си купят нови телевизори.
Дали телевизионния тунер ще приема (декодира) сега излъчваните програми, които са MPEG4 не зависи от RNS-a, а от телвизионния тунер. Оригиналният на VW със сигурност не приема MPEG4. Много от неоргиналните работят с него. По принцип MPEG4 форматът е предназначен за high definition (HD) програмите. В колата, на дисплеи от 7-10" няма никакъв смисъл от HD. България е единствената държава в ЕС (най-вероятно и в Света), която излъчва всичко чрез кодера за HD (MPEG4). На всякъде другаде, включително в Германия не HD програмите се излъчват в MPEG2 формат.
В Бългаия "Хану-про" и "НУРТС" изхождат всичко в MPEG4 формат въпреки, че излъчват една единствена HD станция с жалко качество. Причината е безпардонност, пестене от оборудване и желанието БГ туземците да си купят нови телевизори.
-
- Автомобил: PASSAT B5.5 1.8T CRAFTER 2.5
- Двигател: AWT-2001 BJK-2007
Тази версия става ли за RNS5001 ?
@pavel_andreev Мерси, Павка. Няма да се гледа ТВ в колата явно. Не ми се иска да бутам неоригинални части в колата, пък били те и с екстри.
-
- Автомобил: PASSAT B5.5 1.8T CRAFTER 2.5
- Двигател: AWT-2001 BJK-2007
Колеги, моля някой да помогне! Навигацията ми е RNS5001 и е монтирана в CRAFTER 2007г. Търсих във форума, но никъде не открих нещо за нея. В GOOGLE също. Няма я и в VWnavi.com. Попаднах в един руски сайт на същата навигация за мерцедес. Въпроса ми е следният: Каква карта за източна европа трябва да търся?
- stilqn72
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: BMP 2006
Днес си смених акумулатора.Откачих стария и сложих новия.Веднага ми показа грешки на ESP и на Кормилната уредба ,опитахме се да ги изчистим но нещо не се получи. Подкарах колата (Пасат 2006) и след 30 метра грешките от таблото изчезнаха, но все пак трябва да го прегледаме на ВАГ-КОМ защото не ми работи камерата за задно виждане. Необходимо ли е да се кодират на ново RNS 510 и камерата / RNS работи/ ,нямам никаква идея и много съм раздразнен когато нещо не работи добре,на някой друг да му се е случвало?Може би вината е в мен,не трябваше да оставям без напрежение колата при смяната на акумулатора. Дайте идеи приятели!
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
god666 написа:Колеги, моля някой да помогне! Навигацията ми е RNS5001 и е монтирана в CRAFTER 2007г. Търсих във форума, но никъде не открих нещо за нея. В GOOGLE също. Няма я и в VWnavi.com. Попаднах в един руски сайт на същата навигация за мерцедес. Въпроса ми е следният: Каква карта за източна европа трябва да търся?
ами тя си е на мерцедес

търси си за Comand NTG2
Линкче на версия 14

в нея влизат :
Andorra, Belgium, Bulgaria, Denmark, Germany, Estonia, Finland, France, Gibraltar, Greece, Hungary, Ireland, Italy, Latvia, Liechtenstein, Lithuania, Luxembourg, Monaco, Netherlands, Norway, Poland, Portugal, Romania, San Marino, Slovakia, Slovenia, Spain, Czech Republic, Vatican City, United Kingdom, Sweden, Switzerland.
NTG 2 Versie 14 - 2012-2013
A169 827 83 59
Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”