Голф 4 1.8 125к.с. - Спирачни дискове
-
- Автомобил: Golf IV [1J1]
- Двигател: 1.8 [125 Hp]
Голф 4 1.8 125к.с. - Спирачни дискове
Здравейте колеги! Някой може ли да ми препоръча качествени спирачни дискове за Голф 4 1.8 Бензин 125к.с. на сравнително добра цена!
- feniksgod
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: AGU 1999
Re: Голф 4 1.8 125к.с. - Спирачни дискове
280мм би трябвало да са ти дисковете. Като марки ти препоръчвам TRW, Zimmerman, Ferodo, EBC ..... . Febi и Delphi избягвай, това си е мое лично мнение.
Имам приятел със същият мотор и кара със Zimmerman не се е оплакал. Само с цени не мога да ти помогна, трябва да звъннеш някъде да питаш.
Имам приятел със същият мотор и кара със Zimmerman не се е оплакал. Само с цени не мога да ти помогна, трябва да звъннеш някъде да питаш.
- flameman5
- Автомобил: Polo + Leon TDI
- Двигател: AHW 2000 + ALH 2004
Здравейте колеги, за да не пускам нова тема ще използвам тази, защото е по същия въпрос. Ще сменям дисковете на Леона и съм се насочил към Цимерман от Косер/твърдят че са оригинални немски 280мм - 1.9ТДИ АЛХ/. Притесняват ме мненията в последно време, че след 1000-2000км новите дискове се кривят и започват да тресат - такива си имам и аз :). Така, че ще се радвам на полезни съвети от тези, които са сменяли вече.
Искам да питам също дали е възможно да имам проблем с апаратите, защото като сменях гумите в Неделя установих, че не се движат по супортите, раздвижих ги но мърдат много трудно - дали е възможно да натискат диска само от едната страна? Какво се прави в случая - доста са корозирали?
И последен въпрос - дали ще мога сам да си ги сменя? По принцип съм техническо лице и доста неща си правя сам по колите, но дискове не съм сменял до сега. Накладките си ги сменям сам на всичките коли. Трябва ли централната гайка да се затяга с динамометричен ключ или може и на ръка? Гайката ми направи впечетление, че не е шестограм, а като маргаритка :) - с обикновен гаечен ключ ли се развива и кой номер? Ако има някъде коментари по този въпрос, теми или снимков материал ще съм благодарен на линкове, че нещо не се справям с търсачката.
Искам да питам също дали е възможно да имам проблем с апаратите, защото като сменях гумите в Неделя установих, че не се движат по супортите, раздвижих ги но мърдат много трудно - дали е възможно да натискат диска само от едната страна? Какво се прави в случая - доста са корозирали?
И последен въпрос - дали ще мога сам да си ги сменя? По принцип съм техническо лице и доста неща си правя сам по колите, но дискове не съм сменял до сега. Накладките си ги сменям сам на всичките коли. Трябва ли централната гайка да се затяга с динамометричен ключ или може и на ръка? Гайката ми направи впечетление, че не е шестограм, а като маргаритка :) - с обикновен гаечен ключ ли се развива и кой номер? Ако има някъде коментари по този въпрос, теми или снимков материал ще съм благодарен на линкове, че нещо не се справям с търсачката.
-
- Автомобил: BORA 1.6 16V
- Двигател: AUS 2000
Лично мнение за дискове и накладки:
1.ATE
2.Zimermann
3.Brembo(но не и МАХ)
За да сте сигурни в качеството си ги поръчайте от представителите на съответните фирми за страната ,а не ги купувайте от разни магазини за части(! и сервизите на VW продават ментета).Перфорираните(надупкани)дискове са за спортни автомобили и преди всичко за дълги състезания ,а не за ежедневна употреба.
п.п.Дисковете се сменят много лесно.Махаш гумата,развиваш 2 болта крепящи супорта(от вътрешната страна на колелото(действа се внимателно-предварително напръскване и без много зор щото лесно се късат))и го връзваш да седи повдигнат нагоре,развиваш 1(2)болчета крепящи диска към главината и
.После в обратен ред. 
1.ATE
2.Zimermann
3.Brembo(но не и МАХ)
За да сте сигурни в качеството си ги поръчайте от представителите на съответните фирми за страната ,а не ги купувайте от разни магазини за части(! и сервизите на VW продават ментета).Перфорираните(надупкани)дискове са за спортни автомобили и преди всичко за дълги състезания ,а не за ежедневна употреба.
Напълно е възможно да са блокирали от едната страна.Прави им се основен ремонт-Почистване,шлайфане,смяна на пружинките и гумичките.Не съм го правил и не бих се захванал(без да имам опит и нужната техника)щото тя тая работа-я камилата,я камиларя.скам да питам също дали е възможно да имам проблем с апаратите, защото като сменях гумите в Неделя установих, че не се движат по супортите, раздвижих ги но мърдат много трудно - дали е възможно да натискат диска само от едната страна? Какво се прави в случая - доста са корозирали?
п.п.Дисковете се сменят много лесно.Махаш гумата,развиваш 2 болта крепящи супорта(от вътрешната страна на колелото(действа се внимателно-предварително напръскване и без много зор щото лесно се късат))и го връзваш да седи повдигнат нагоре,развиваш 1(2)болчета крепящи диска към главината и

- MK4
- Автомобил: Seat Leon
- Двигател: ARY 2003
Аз от доста време на всички коли около мене карам с EBC от Heed, качествени английски дискове и нямат ментета все още.
- flameman5
Да разбирам ли че голямата гайка на главината не е нужно да се отвива??? Това ще ми улесни много работата
!!!

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Аз доколкото си спомням (понеже съм сменявал само два пъти предни), дисковете се държат на главината с един фиксиращ болт и тези на джантата 

-
- Автомобил: vw golf 4 1.8 20v
- Двигател: agn 1999
Pack0 написа:Здравейте колеги! Някой може ли да ми препоръча качествени спирачни дискове за Голф 4 1.8 Бензин 125к.с. на сравнително добра цена!
Колега аз съм със същата кола и размера е 280мм предни и задни 239мм предните са ми на 2000км накладки и дискове TRW. Доволен съм от тях като цена и качество задните са ми zimmerman и са на 20 000 км и накладките ще изкарат поне още 30 000според мен.Един съвет от мен като ги сменяш си намери смазка със мед има спрей и смазка намажи със нея накладките от вътрешната страна и ще се радваш на спиране без свирене .
- flameman5
elin1010 написа:Pack0 написа:Здравейте колеги! Някой може ли да ми препоръча качествени спирачни дискове за Голф 4 1.8 Бензин 125к.с. на сравнително добра цена!
Колега аз съм със същата кола и размера е 280мм предни и задни 239мм предните са ми на 2000км накладки и дискове TRW. Доволен съм от тях като цена и качество задните са ми zimmerman и са на 20 000 км и накладките ще изкарат поне още 30 000според мен.Един съвет от мен като ги сменяш си намери смазка със мед има спрей и смазка намажи със нея накладките от вътрешната страна и ще се радваш на спиране без свирене .
А спиране ще има ли

- mitko85
- Автомобил: E91
- Двигател: M47
flameman5 написа:Да разбирам ли че голямата гайка на главината не е нужно да се отвива??? Това ще ми улесни много работата!!!
Голямата гайка е навита на карето, няма смисъл да я отвиваш. Дискове и накладки само квалитетни фирми специализирани в спирачна система. Марките са ги посочили по-горе.
п.п. Основна причина за изкривяване на спирачен диск е задържащ апарат.
- feniksgod
Така и така говориме за дискове, да попитам за Brembo тука в BG за по 100-150лв. се продават
. А като отворя немският ebay под 300 евро няма почти нищо дето се вика
.
Какви ментаци се продават в БГ не знам ? Аз лично не съм чул за истинско brembo в България май ?
Както направи един познат ако си взимам такива дискове ще си ги поръчвам по ebay.de.

Какви ментаци се продават в БГ не знам ? Аз лично не съм чул за истинско brembo в България май ?
Както направи един познат ако си взимам такива дискове ще си ги поръчвам по ebay.de.
mitko85 написа:...
п.п. Основна причина за изкривяване на спирачен диск е задържащ апарат.
Тц, основната причина за кривене на предните дискове 1-2000 км след смяната се дължи на криви главини. Повечето от голфовете са така. За справка -> http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=5&t=337242
- mitko85
- Автомобил: E91
- Двигател: M47
Добре, "една от основните причини"...
От какво се изкривява главина
От какво се изкривява главина

- feniksgod
Рязка температурна промяна също, доста екстремно каране. Веднъж спирах от 200 до 0. Мога да ви кажа, че усетих липсата на всякаква спирачка, положението след това са криви дискове.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Абе в България всичко е менте
аз препоръчвам дискове и накладки АТЕ , ощо взето на приемливи цени са. можеш да си сложиш и керамични ако искаш ако имаш много пари...
инече Brembo определено е по добро стига да е истинско а не менте , нали знаете Porshe е с Brembo заводски... ако си поръчваш Brembo направи го от Amazon.de , мисля че от немците е по вероятно да вземеш истинска стока
аз препоръчвам дискове и накладки АТЕ , ощо взето на приемливи цени са. можеш да си сложиш и керамични ако искаш ако имаш много пари...
инече Brembo определено е по добро стига да е истинско а не менте , нали знаете Porshe е с Brembo заводски... ако си поръчваш Brembo направи го от Amazon.de , мисля че от немците е по вероятно да вземеш истинска стока
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”