Кой изпарител да рециклирам - БРЦ или Ланди Ренцо?
Re: Кой изпарител да рециклирам - БРЦ или Ланди Ренцо?
В крайна сметка го направих с две свещи с двойна спирала дърпа 35А, но заряда не пада под 14.10 В с включени дневни светлини има възможност за 3 свещи, но е единична спирала. След минута изпаритела пари, след 4-5 мин може да излиташ 

- pedalchobaba
- Автомобил:
- Двигател:

Точно това имах предвид.
Само дето аз го ползвах за първоначално палене и веднага след това гася подгряването, щото няма смисъл.
-
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: AKL 2000
Изпарителят ми е вързан успоредно на парното. Ще може ли да подгрява малкия кръг? Идеята е супер. Що се отнася до врс, карам 10 години с такъв от снимките и съм доволен.
pedalchobaba написа:Само дето аз го ползвах за първоначално палене и веднага след това гася подгряването, щото няма смисъл.
При мен си пали от ряз на газ колкото и да е студено, но ако тръгна се дави затова след като запаля го пускам

- Lifeguard
- Автомобил: Passat B5 TDI_Lupo SDI
- Двигател: AHU_AKU
vladtod® написа:pedalchobaba написа:Само дето аз го ползвах за първоначално палене и веднага след това гася подгряването, щото няма смисъл.
При мен си пали от ряз на газ колкото и да е студено, но ако тръгна се дави затова след като запаля го пускам
Колега можеш ли да обясниш тези подгревни свещи от дизел ли са?От къде ги купи и кви пари са?
Как си ги свързал електрически - през какво реле и ключ?
Да, от дизел са и по точно ауди яйце 1.6 д слагат ги и на много други модели, от €07 ги взех 13 лв /бр/. С реле 70А и предпазител 40А през бутон работещ след контакт. Смятах да ги връзвам на "таралежа" , но там доста късно изключва подгрева.
- Lifeguard
Колеги някой знае ли тези болчета за какво са?
Не смея да ги развивам да не оплескам нещо.Само тях не съм пипал.
На горната снимка клапана горе и шестограмчето долу под него,ако го развия нали няма да има проблем?
До оградения шестограм 2-те празни дупки са от иглата за ПХ и пружинката на вилката.
На долната снимка болтчето вътре да не е за налягането нещо.Чувал съм,че има такова и не трявва да се бута и за тва питам.Иначе от коплекта мембрани ми хартиса само една кръгла гумена тапичка и не знам за къде е.Чудя се и за това питам за оградените в червено ?Другите 2 тапички на вилките ги смених.
Не смея да ги развивам да не оплескам нещо.Само тях не съм пипал.
На горната снимка клапана горе и шестограмчето долу под него,ако го развия нали няма да има проблем?
До оградения шестограм 2-те празни дупки са от иглата за ПХ и пружинката на вилката.
На долната снимка болтчето вътре да не е за налягането нещо.Чувал съм,че има такова и не трявва да се бута и за тва питам.Иначе от коплекта мембрани ми хартиса само една кръгла гумена тапичка и не знам за къде е.Чудя се и за това питам за оградените в червено ?Другите 2 тапички на вилките ги смених.
На първата снимка е сервизен отвор, който е затапен след пробиването на отвора от високо към ниско налягане и може да го развиваш и почистваш защото се натрупва нагар при студени паления на газ, а на втората е възвратен клапан .
- Lifeguard
vladtod® написа:На първата снимка е сервизен отвор, който е затапен след пробиването на отвора от високо към ниско налягане и може да го развиваш и почистваш защото се натрупва нагар при студени паления на газ, а на втората е възвратен клапан .
На втората снимка клапанчето дето викаш ми казаха по-добре да не го пипам.А иначе клапана горе с квадрата дето съм отбелязъл,ако го развия има ли някакво уплътнение да се сменя?Хартиса ми една кръгла малка тапичка да не за там нещо?
Има О-пръстен , а клапанчето има гумичка която се спича с времето и ако е оригинал комплект мембрани я има.
- Lifeguard
vladtod® написа:Има О-пръстен , а клапанчето има гумичка която се спича с времето и ако е оригинал комплект мембрани я има.
Taя тапичка дето ми остана ме съмнява,че е за там
- Lifeguard
Хартисалата тапичка се оказа за клапана ограден в червен квадрат.Като го развих се видя,че е за там.
- Lifeguard
Подмених всико на БРЦ-то,ама сега винта на празния хода не реагира и на ПХ ми притриса леко сякаш се дави и иска въздух
Празния ход ти определя стъпковия мотор, този байпас с накатката пуска допълнително газ за студено палене. Ако го навиеш до край няма палене на студено или ще въртиш много докато запали.Виж си центровката, ресетни компота.
- Ton4o_84
- Автомобил: Шкода Октавия 97
- Двигател: AEE
Здравей, предварително благодаря за темата ти.
Искам да правя същото нещо, но на малкия кръг на охладителната уредба на колата.
Колата е Октавия 1 с двигател бензин, АЕЕ 1.6, 75к.с., на динамото пише 70АН, и акумулатор 60-65АН.
Искам да вържа две подгряващи свещи като показаните по-горе и да свърша 12волтова циркулационна помпа за автономно парно и да я включвам някакво време преди тръгването от работа.
-Въпроса ми е, мога ли да ги свържа директно към акумулатора релето с двете подгряващи свещи и цуркулационната помпа и колко време може да работи, че да имам и ток да запаля после.
По мои изчисления ако две подгряващи свещи са 60АН, то ако работят постоянно, биха изтощили акумулатора за 1час. а знам, че две такива подгряващи свещи стоплят нативриза до 40 градуса за 10-15мин.
-Знам, че по изчисления всичко изглежда едно, а наяве друго, затова се допитвам и до вас.
Искам да правя същото нещо, но на малкия кръг на охладителната уредба на колата.
Колата е Октавия 1 с двигател бензин, АЕЕ 1.6, 75к.с., на динамото пише 70АН, и акумулатор 60-65АН.
Искам да вържа две подгряващи свещи като показаните по-горе и да свърша 12волтова циркулационна помпа за автономно парно и да я включвам някакво време преди тръгването от работа.
-Въпроса ми е, мога ли да ги свържа директно към акумулатора релето с двете подгряващи свещи и цуркулационната помпа и колко време може да работи, че да имам и ток да запаля после.
По мои изчисления ако две подгряващи свещи са 60АН, то ако работят постоянно, биха изтощили акумулатора за 1час. а знам, че две такива подгряващи свещи стоплят нативриза до 40 градуса за 10-15мин.
-Знам, че по изчисления всичко изглежда едно, а наяве друго, затова се допитвам и до вас.
Върни се в “Автогазови уредби”