За ebay и търговете питанка

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
iceto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: За ebay и търговете питанка

Мнениеот iceto » Сря 13 мар 2013 20:09

Чудомир написа:Оценявам твоя опит, но в случая това няма нищо общо с моя въпрос.
Не става въпрос дали е бил приятел на приятеля, а защо един НЕавтоматичен бид, който е по-рано във времето от моя, се вижда след моя?
В редовния случай, ако 223 е действително зададено преди моите 222, то моето наддаване не би трябвало да излезе в списъка на наддаванията, защото тогава съм щял да наддам под вече зададените 223, и тогава излиза маската за "наддайте минумим 224". Съответно моите 222 не трябва да се виждат в списъка. Но те са там, което значи, че минимум за 1 сек са били валидни.
Как тогава ме надиграват със "задна дата"?

като гледам другия първо е предложил 210 и след това преди твоето качване е променил макс. сума на 223
ти си дал 211, после 222, не си достигнал 223 и май си сменял сумите в изскачащия прозорец за наддаване

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Нед 07 апр 2013 10:17

Здравейте колеги.
Поръчах си едно изделие от великата КНР.Срока за доставка бе даден от 4 до 7 дни.Изделието поръчах на 17.03.До 01.04 все още не бях получил нищо.От опциите дадени от И-бей натиснах"Не съм получил поръчката".
Отвориха случай.Всеки ден продавача ми пише,извинява се,и т.н.
Аз засега си искам поръчката,не искам да ми връща парите.Но въпросният китаец всеки ден ми пише да затворя случая.Попитах го защо е дал нереален срок на доставка,при положение,че е изпратил стоката с Китайските пощи и вече става ясно,че срока е 15-25 дни.Написах му,че го чакам до 12.04,ако до тогава не си получа пратката ще се искам парите обратно.И до тогава аз няма да затворя случая.Това явно не му хареса и всеки ден пише да затворя кейса,защото явно му пада рейтинга и т.н.
Какъв съвет ще дадете в тоя случай:
-да затворя ли случая?
-как ще стане връщането на парите?
Ако се сетите и още нещо пишете!

Поздрави!

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 07 апр 2013 10:27

От Китай нещата пристигат за приблизително месец. Да знаеш :mhihi
4-7 дни да не би да е срок за подготвяне и пращане, щото има разлика.
Според мен не се дразни с хората, просто си изчакай пратката. :beer На мен един досадник ми извади душата. Аз му обясних най-човешки на няколко пъти, че пратките до САЩ се бавят ВИНАГИ и това е заради ТЕХНИТЕ пощи. Накрая тоя ми рече, че искал да му върна парите, а като я получи щял да ми я плати пак. Директно му казах да забрави, върнах му парите, проверих и се оказа, че е щял да получи пратката точно на следващия ден, тъй като тя беше пристигнала вече в пощенския клон в неговия град. И съответно го помолих да я реджектне и да ми я върнат обратно. Не обичам да работя с мухльовци, дето не разбират от дума. Като много бърза да си я купи от другаде и да чака пак един месец, щото отдето и да му я пратят е все тая. За сравнение пращал съм веднъж до Япония и пичът я получи на 10-ия работен ден някъде, а опциите "препоръчано" ги имаше и на двете пратки =>пощите в САЩ наистина са доста бавни в обработката на пратките, понеже все пак количествата са плашещи :mhihi

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Мнениеот dlug » Пон 08 апр 2013 20:05

Zdravko Zankov написа:...
-да затворя ли случая?
-как ще стане връщането на парите?
...

След като вече си го отворил не го затваряай, защото ако нещо стане не можеш пак да го отовориш. Затварянето е окончателно. Ако си платил парите през пейпал ще си ги получиш (ако се стиигне до връщане) в сметката, от която си ги превел. (с други думи от там, от където са дошли)

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт

Мнениеот Zdravko Zankov » Вто 09 апр 2013 19:00

Има развитие.Китаеца май не хареса моето упорство на не затварям случая(благодаря на колегата от горният пост,на това не бях обърнал внимание),и вчера сутринта виждам,че случая е затворен,продавача е върнал парите,но Пей Пал има само 2 евро.
Да разбирам ли,че парите ще бъдат върнати по сметката на картата,с която е извършено плащането?

Към stefan4o-изрично беше упоменато,че срока на доставката е 4-7дни.Останах изненадан,защото на другия ден получих мейл,че стоката е маркирана като изпратена.

П.П.Същия продукт се продава отново,но относно доставка пише да се свържете с продавача.Съгласи се,че не е бил честен,с тоя срок привлича внимание и после не е доволен-Е,сори!

И нещо друго се сетих-Какво ще стане,ако пък пратката ми дойде?
Не съм за 13.80лв!

Потребителски аватар
mely
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:

Мнениеот mely » Сря 10 апр 2013 8:28

Като дойде пратката бъди точен и му върни парите като удържиш някой лев за това че се е забавил.
Парите ти ще отидат директно по сметката.

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт

Мнениеот Zdravko Zankov » Сря 10 апр 2013 10:20

mely написа:Като дойде пратката бъди точен и му върни парите като удържиш някой лев за това че се е забавил.
Парите ти ще отидат директно по сметката.

Получих си пратката,ясно ми е,че е редно да му я платя.Защото може би И-бей да ми спрат акаунта.Както казах-не съм за тия пари.
Но как ще стане плащането?
Да му пиша да прати номер на сметка,придружен с моите извинения?

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Сря 10 апр 2013 10:38

Извинения за какво?

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Сря 10 апр 2013 11:16

или ти пуска просто payment request по paypal, без да минавате през ebay, или ако държи да си получи статуса симулирате една покупка на същата стока без да ти я праща и всичко е ОК /ама тогава ще си плати такси на ebay/.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”