Golf 3 - Ремонт на шибeдах?
Golf 3 - Ремонт на шибeдах?
Искам да ремонтирам шибидаха,който е залепен. Тавана ми е претапециран целия много добре, но шибидаха не работи, а идва лятото и жегите. Махната е пластмасата на плафона и има плат на нейно място. Има ли някъде в София, където могат да ми го оправят и колко би струвало и дали си заслужава. Другия вариант е поставянето на климати - къде и колко
: Благодаря предварително:)

- Mbass
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Ремонт на шибидах голф 3
А преди как е работил шибедахът? Стандартното със счупен ляв водач ли е бил проблемът или целият шибедах е повреден? За да свалиш шибедаха трябва да свалиш целия таван - сенници, дръжки, колонки - всичко се сваля. После шибедаха до колкото помня беше на 4 болта и си пада целият. Ако е счупен левият водач подлежи на ремонт с малко побългаряване - има теми във форума, иначе при мен беше счупено всичко отляво + счупен водач и се наложи да си купя нов шибедах. Като го свалиш ще видиш как работи и ще ти стане ясно. Няма смисъл да плащаш на някого - всеки ще ти вземе 50-100лв. за труд, като с тези пари можеш да си купиш новия шибедах, а според мен работата е елементарна - трябва само да внимаваш да не изпочупиш много щипки от колонките, но те сигурно ги продават. Аз без да имам представа кое и как се сваля и как работи си го свалих за час и нещо, при положение, че съм с комби. 

Колега какъв е проблема? Ако е скъсан водача лошо новите мисля че бяха скъпи.
Може да купиш здрав шибидах втора рака от някой колега(максимум 50 лева),аз така направих сега работи идеално.
По-добро от климатик няма,но доколкото знам филма там е много голям.
Може да купиш здрав шибидах втора рака от някой колега(максимум 50 лева),аз така направих сега работи идеално.
По-добро от климатик няма,но доколкото знам филма там е много голям.
Нямам идея как е бил така го купих.Отгоре е залепен защото е имало теч. Страх ме е да махам тавана да не му направя нещо и после слагането му ме притеснява,да не вземе да висне.Ще изчакам да се постопли още малко о ще си поиграя. Я някакъв снимков материал да има някъде как се сваля?
- push
- Автомобил: mk2
- Двигател: 1.9 TD
Тавана се свалаля.. като махнеш сенниците ( с кръстата отверка) дръжките на тавана по същия начин.
Преди тва обаче се махат и пластмасите около коланите и на предните колонки ..абе всички пластмаси отвътре ( те са на щипки и става с дърпане и леко поклащане) и мамата също много помага
И 1 авер чака през целото тва време, и вадите тавана после заедно ,че се троши брутално лесно!
Преди тва обаче се махат и пластмасите около коланите и на предните колонки ..абе всички пластмаси отвътре ( те са на щипки и става с дърпане и леко поклащане) и мамата също много помага

И 1 авер чака през целото тва време, и вадите тавана после заедно ,че се троши брутално лесно!
- Mbass
- Автомобил:
- Двигател:
Тавана на комбито го свалихме 2-ма човека без никакви ядове и без риск да се счупи, пък според мен е бая по-дълъг от другите. Не смятам, че ще го счупиш. Иначе щом и са го лепили, вероятно са запушени едни каналчета, които отвеждат водата, ако случайно проникне вътре - ще ги видиш от 4-те края на шибедаха са закачени с едни маркучета - продухваш ги с въздух или по някакъв начин ги отпушваш и би трябвало да нямаш проблеми занапред.
Ето тук може да добиеш представа как се сваля таванът:
http://volkswagen.msk.ru/forum/index.ph ... opic=49776
Ето тук може да добиеш представа как се сваля таванът:
http://volkswagen.msk.ru/forum/index.ph ... opic=49776
Относно колегата Mbass който постна линка с цялата процедура по сваляне и демонтаж.. вапроса ми е че имам абсолютно същия проблем точно по същия начин и на същото място ми се счупи и на мен водача (левия) явно са лимбизии как се вика .. фабрично направени ... и може ли да се:(запои, залепи, хване с винчета малки..) или трябва нов да сложа? някой сменял ли е такова нещо до сега?
В тази тема е показано как може да се ремонтира viewtopic.php?f=5&t=89087
Аз няколко пъти се опитах да ремонтирам така моя, но все опираше някъде и трудно вървеше и накрая се късаше. Но моя съвет е да се търсят здрави водачи, да се изчисти хубаво и да се смаже и ще забравите за този проблем.
Аз няколко пъти се опитах да ремонтирам така моя, но все опираше някъде и трудно вървеше и накрая се късаше. Но моя съвет е да се търсят здрави водачи, да се изчисти хубаво и да се смаже и ще забравите за този проблем.
- Mbass
- Автомобил:
- Двигател:
Да може да се оправи с подръчни материали:

Ето на снимката е показано къде се счупва водачът - пробиваш 2 малки дупчици и аз ги вързах с здрава корда - колкото и смешно да звучи на много катове и накрая водача заспа и смятам, че бая отваряния ще издържи, ако се скъса изобщо от толко много катове, при положение, че си смазваш шибедаха редовно, то няма да има кой знае колко триене. А самата причина да се счупи е, че има едни гумички на водача, които го държат в определена височина и с времето се протриват и водача започва да седи малко по на високо и в един момент се засрещат и се счупва. Интересното е, че и на 2-та шибедаха дясното си беше като ново, а лявото от долната му част, където се трие, беше почти до 0. Други колеги гледам, че си ги връзват и с тънка стоманена тел - пробвай и 2-та варианта.

Ето на снимката е показано къде се счупва водачът - пробиваш 2 малки дупчици и аз ги вързах с здрава корда - колкото и смешно да звучи на много катове и накрая водача заспа и смятам, че бая отваряния ще издържи, ако се скъса изобщо от толко много катове, при положение, че си смазваш шибедаха редовно, то няма да има кой знае колко триене. А самата причина да се счупи е, че има едни гумички на водача, които го държат в определена височина и с времето се протриват и водача започва да седи малко по на високо и в един момент се засрещат и се счупва. Интересното е, че и на 2-та шибедаха дясното си беше като ново, а лявото от долната му част, където се трие, беше почти до 0. Други колеги гледам, че си ги връзват и с тънка стоманена тел - пробвай и 2-та варианта.
- megatone
- Автомобил: Golf 3 1.8 ABS
- Двигател:
- Контакти:
shmorz написа:Искам да ремонтирам шибидаха,който е залепен.
Недей! Той неслучайно е залепен

Да не пускам нова тема ще ползвам тази . Имах счупен ляв водач на шибидаха - което явно си е стандартен проблем , дупчих ,слахах тел , лепих но така или иначе след 2-3 плъзгания се късаше . Купих работещ шибидах със здрави водачи ,но колегата бил продал моторчето и ми го продаде без моторче . Затова сложих моето от стария шибидах със счупения водач. Нагоре и надолу се отваря и затваря без проблем ,даже забелязах ,че ако е отворен и заключа колата се затваря автоматично .Проблемът е че не иска да се движи назад . Смених гумичките на двете ключалки дето влизат една в друга защото лявата запъваше ,сега си влизат точно и еднмовременно , но пак назад се движи трудно, моторчето тръгва и спира . Пробвах да сваля моторчето,но дори и без товар положението пак е същото . Явно проблема ми е в моторчето . Някакви идеи как може да се поправи ???
- georgebonev
- Автомобил: Golf 3 Variant
- Двигател: 1.9 TD AAZ 1994
- Контакти:
Ако и откачено моторчето се движи трудно, вътре има микроключета и може да е от там.
Потърси във форума, имаше тема за ремонт на моторчето.
Надявам се, че си го центровал преди монтажа.
Потърси във форума, имаше тема за ремонт на моторчето.
Надявам се, че си го центровал преди монтажа.
Ами как да го центровам
уж го монтирах на затворено положение на шибидаха и "затворено" при натиснато копче . Може ли линк към тази тема ,че не мога да я намеря . 

- georgebonev
- Автомобил: Golf 3 Variant
- Двигател: 1.9 TD AAZ 1994
- Контакти:
Препратка към братушките била темата...
http://vwts.ru/forum/index.php?showtopic=86707
Виж и последния линк от долната препратка.
Тук бях събрал доста линкове:
viewtopic.php?f=5&t=445172&hilit=%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%84%D0%B8%D0%BB%D0%B0%D0%BA%D1%82%D0%B8%D0%BA%D0%B0+%D1%88%D0%B8%D0%B1%D0%B5%D0%B4%D0%B0%D1%85
http://vwts.ru/forum/index.php?showtopic=86707
Виж и последния линк от долната препратка.
Тук бях събрал доста линкове:
viewtopic.php?f=5&t=445172&hilit=%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%84%D0%B8%D0%BB%D0%B0%D0%BA%D1%82%D0%B8%D0%BA%D0%B0+%D1%88%D0%B8%D0%B1%D0%B5%D0%B4%D0%B0%D1%85
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”