Проблем с скърцането на пластмасите голф 4

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
dare_devill
Автомобил: Golf 4 TDI
Двигател: ASZ

Проблем с скърцането на пластмасите голф 4

Мнениеот dare_devill » Пет 15 мар 2013 20:23

Колеги някой да се е справил с този проблем и ако е моля за помощ че ме вбесява това скърцане ! :censored2 :censored2

Bork
Автомобил: Vw Golf MK3
Двигател: AAZ _ AEF motor

Re: Проблем с скърцането на пластмасите голф 4

Мнениеот Bork » Пет 15 мар 2013 20:31

На повечето 4ки е така.Некачествена пластмаса според мен,но как се решава този проблем нз. и най-вероятно ще е много играчка.Аз мислех на моя голф 3 да пробвам с дунапрен 3-4мм дебел да лепя зад пластмасите за да уплътни по този начин,но уви нз дали бих си причинил такива нерви :D

Потребителски аватар
Dead man
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Hyundai Sonata 2007
Двигател: 2.0 16V 145HP
Контакти:

Мнениеот Dead man » Пет 15 мар 2013 20:32

Няма оправяне колега... :banghead

Слаба ти е музиката в колата.. :mhihi

liolioto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот liolioto » Съб 23 мар 2013 21:22

Музиката е ясна тя,но по спомен един колега беше споменал,че се разглобяват самите пластмаси и се подлагал дунапрен. Май Dobromirski беше колегата,но не съм сигурен.

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Нед 24 мар 2013 15:06

В направи си сам имаше такива теми. Някой каза, че се е оправил. Според мен единственият начин да се намали лопането, е да се облепи с нова шумоизулация (гума или друго, която стои между вътрешната част на вратата и кората). Също ще е добле да си купиш нови копчета, захващащи кората към вратата. Поне при Г3 е с две видии в дръжката и обкантена с копчета. Тея две неща направи и ще има облекчение. Обаче като цяло си дрънкат, и корите, и механиките във вратите. Уви, слабо място е на голфуните. Най-доброто решение е Pioneer :beer

Потребителски аватар
mircho82
Автомобил: Golf IV TDI GTI
Двигател: ARL 2001

Мнениеот mircho82 » Нед 24 мар 2013 15:38

Имаше мисля доста теми за този проблем. Аз лично за тези кори, които са по таблото съм ги подлепил всичките със уплътнение за прозорци(от хубавите :smile ). Сложил съм по цялата дължина по която има допир пластмаса с пластмаса и на тези места където има пласмасови чопчеата мъжки и женски, които влизат едно в друго, но там е с уплутнение от типа на тези дунапрени с които е увита новата при покупка техника в кашоните. Със същата такава е обиколена и централната конзолана с ленти около касетофона и климатроника. Вече повече от 3 години никакъв шум относно скърцане. Имам обаче някакво тракане или дзъзнене откъм айрбега десния. Все едно опред под чистачките има забравена отверка и като карам и трака.??? :banghead Няма откриване....

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”