не можеш да изкривиш дискове от това че си спрял веднъж от 200 до 0 няма такъв филм , както и няма как да ги прегрееш толкова бързо че да спре да спира ... това се случва когато караш интензивно със спирачка на дълъг отсег , примерно дефиле, газ спирачка, газ спирачка завой и то продължително време така , ако са ти вентилирани дисковете даже и това не би трябвало да го има ....
И ако искате да нямате този проблем изобщо , слагате си керамични спирачки комплект диск накладка и проблема със спирането е решен , там обаче има друг проблем при студени спирачки не спират много добре , трябва малко да се позагреят преди екстремно спиране

Голф 4 1.8 125к.с. - Спирачни дискове
- Dead man
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Hyundai Sonata 2007
- Двигател: 2.0 16V 145HP
- Контакти:
Re: Голф 4 1.8 125к.с. - Спирачни дискове
Текстар са също доста добри като марка и качество.
- kiro rachnata
- Автомобил: vw
- Двигател: бензинов
Аз със Текстар изкривих дискове за 4000км!Може и причината да е в дисковете но екстремно спиране не е имало.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте колеги аз на моя Голф 4 взех Брембо Мах от Италиянския E-bay има няколко фирми които ги предлагат,предни дискове 288 на цена 120 евро + 17 евро доставка , а задните 239 на 80 ерво + 12 евро доставка .Купих ги от Италия тъй като съм там .От България нищо не вземам има много фалшива стока и не мога да рискувам,а сега идва ред да сменям тампони и сам решил да слагам от тия американските ENERGY SUSPENSION били наи добрите.Между другото съм много доволен от дисковете, спирането е невероятно бързо ,също е и малко шумно ,защото са набраздени.Пътувам всеки ден правя много километри и ми се е случвало на няколко пъти да имам екстремни спирания,от 180 на 20 или поддържам една скорост 160 и веднага след един завой са спрели на 4 мигача ,мога да кажа ,че вече спирам с лекота.
- swifter
- Автомобил: 1999 Skoda Octavia AGN
- Двигател: 2003 VW Passat TDI AVF
Мога да ти препоръчам и още една марка - RH(Road House). Не са скъпи, испански са. Спират добре и не свирят при спиране.
- flameman5
- Автомобил: Polo + Leon TDI
- Двигател: AHW 2000 + ALH 2004
Вчера се опитахме да ремонтираме спирачките заради това, че тресат. Исках да замерим дисковете и главините, за да съм сигурен кое е криво, но не се получи точно така. Когато отворихме едното колело се оказа, че единия водач на сп. апарат, чиято резба беше превъртяла като сменях накладките се беше поразхлабил и веднага предположиха майсторите, че причината е внего - апарата мърда и тресе. За целта направиха нов водач с 1мм по-голяма резба, нарязаха и отвора. Единия диск го свалихме, сложиха го на струг за един вятър и казаха, че според тях не е крив, а и дебелината е 21мм. Сглобихме всичко, направих изпитания и като че ли се оправи, но като излязах на хубав път с по-голяма скорост и може би от загряването на спирачките неприятният ефект се появи отново. Тресе и то по някога много фрапиращо във волана, усеща се и на педала на спирачката, дори и пътниците го усещат. При по-силно натискане на спирачката изчезва, но при намаляне е ужас. Моля, кажете как да диагностицирам от какво е, защото ако започна да сменям наред трябва да сменя цялата предница. Апарати ли е, дискове или какво? Нови главини и лагери SWAG някой ползвал ли ги е. Става ли само от едната страна да сменя лагер и главина заради този водач, че много утъня корпуса на главината където разширихме отвора.
- kiro rachnata
- Автомобил: vw
- Двигател: бензинов
Мойте ги ремонтирах чрез нови дискове АТЕ и спряха да тресат.При по-ниска скорост и преди пълен покой спираше на тласъци всеедно са по дебели на места!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”