Датчик за външна температура - Голф 2 и съвместимите?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Датчик за външна температура - Голф 2 и съвместимите?

Мнениеот mupk0 » Чет 28 окт 2010 13:09

Така голфа ми нямаше MFA,но с течение на обстоятелствата му сложих.Всичко му функционира без температурният датчик.Понеже не мога да намеря днес се зачудих следното:

Има ли някаква съвместимост между датчиците на Г3,Ауди 80 б4,Ауди а4 и другите Голфове и пасати?Не може ли да стане с друг датчик освен този за G2.

Другото което е защо не мога да влизам в сервизното меню на МФА-то.По спомен беше : натискам MFA бутона,давам на контакт за 1-2сек,връщам ключа и паля,като чак тогава го пускам и нищо?Къде бъркам?

п.п. С търсачката не открих тема относно съвместимоста му :)

Потребителски аватар
Deo88
Автомобил:
Двигател:

Re: Датчик за външна температура - Голф 2 и съвместимите?

Мнениеот Deo88 » Чет 28 окт 2010 13:13

На Пасат Б5 по спомен закрепването му беше подобно като на Голф 2 . Незнам дали е съвместим с на Голф 2 , но поне за закрепването няма да имаш грижи .
Ако никой не е пробвал , може ти да пробваш и да споделиш дали е станало :)
Успех :да:

Потребителски аватар
mupk0
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Чет 28 окт 2010 13:18

Мене идеята ми е за таблото дали ще го отчита.Иначе закрепването аз ще си го правя и няма да е там където е стандартно за Г2,че много ирачка ми се струва :)

Колеги имам датчик от А4 наличен с номерче 850 820 538 или нещо от сорта.Просто самият датчик е леко надран в областа на номера.Двата му кабела са черни и нямат букса съм самият датчик,а са отляни в него.Някаква ел.схема ако може да ми дадете или как да определя кое е + и кое - ? За свързването му към таблото как ставаше?Един кабел от таблото към датчика и другият ??

Потребителски аватар
poni
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот poni » Съб 30 окт 2010 20:59

mupk0 написа:Мене идеята ми е за таблото дали ще го отчита.Иначе закрепването аз ще си го правя и няма да е там където е стандартно за Г2,че много ирачка ми се струва :)

Колеги имам датчик от А4 наличен с номерче 850 820 538 или нещо от сорта.Просто самият датчик е леко надран в областа на номера.Двата му кабела са черни и нямат букса съм самият датчик,а са отляни в него.Някаква ел.схема ако може да ми дадете или как да определя кое е + и кое - ? За свързването му към таблото как ставаше?Един кабел от таблото към датчика и другият ??

на едното краче се пуска минус,а другото отива в таблото.желателно е минуса на датчика да е хванат на минуса на таблото.Минуса на таблото е над дръжката за отваряне на предния капак.ако този датчик не показва имам оригинален

Потребителски аватар
mupk0
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Съб 30 окт 2010 22:09

Свързах го както каза колегата знайнай...единият край на MFA MASS,другият на Outside Temp на таблото,но отчитането е доста грешно.Твоя оригинален ама за каква кола?И какви пари?

Потребителски аватар
GAZARA
Автомобил: VW GOLF-2
Двигател: 1.6 EZ 1990

Мнениеот GAZARA » Нед 31 окт 2010 19:44

Потребителски аватар
ivkata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivkata » Пон 01 ное 2010 18:01

mupk0,търси си датчик за външна темп. от голф 2,имаш оферта вече :wink: мога да ти кажа че от голф 3 със сигурност не става! mhihi

Потребителски аватар
nqakak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nqakak » Пет 15 мар 2013 16:31

А ,къде се намира този датчик за външната температура?

Потребителски аватар
KURASH
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот KURASH » Съб 16 мар 2013 9:43

Имам датчик, който съм го вземал заради дигиталката и е с номер - 171919379А, би трябвало да е оригинален за Голф 2, защото когато го вземах, колегата разпродаваше мк2 ГТИ
Ето това представлява -
http://c2c.activant.com/ctoc/index.jsp? ... E6djwPGwAA
Нека някой колега който със сигурност знае, да каже дали този номер трябва да е датчика

P.S. Ако не греша за новата инсталация C2, за датчика за външната температура от таблото трябва да отива към бушониерата на клеми U1/2 и U1/7(маса), а самия датчик би трябвало да се свърже към бушониерата на клеми G2/2 и G1/2(маса)

Потребителски аватар
Cypariss
Автомобил: VW GOLF II
Двигател: GU

Мнениеот Cypariss » Съб 16 мар 2013 10:28

KURASH написа:Имам датчик, който съм го вземал заради дигиталката и е с номер - 171919379А, би трябвало да е оригинален за Голф 2, защото когато го вземах, колегата разпродаваше мк2 ГТИ
Ето това представлява -
http://c2c.activant.com/ctoc/index.jsp? ... E6djwPGwAA
Нека някой колега който със сигурност знае, да каже дали този номер трябва да е датчика

P.S. Ако не греша за новата инсталация C2, за датчика за външната температура от таблото трябва да отива към бушониерата на клеми U1/2 и U1/7(маса), а самия датчик би трябвало да се свърже към бушониерата на клеми G2/2 и G1/2(маса)

това е датчика и аз имам подобен от г60 от бронята го свалих, един приятел ми го подари и аз ще си слагам МФА, но нямам всички необходими части, нямам платка мн е прецакана моята и ще правя майсторки изпълнения, но не съм стигнал до МФА-то имам мн други неща да правя по голфа.
Мога да използвам темата и да попитам къде се връзва тоя датчик, инсталацията ми е старата с 2те букси и имам икономайзер, но без цифрите, дали мога да ползвам моето табло и само да му добавя дисплея и лостчето с МФА, също така трябва ли да си сменя инсталацията за таблото или само да добавя лостчето и къде да го вържа ?

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Съб 16 мар 2013 12:35

Cypariss написа:Мога да използвам темата и да попитам къде се връзва тоя датчик, инсталацията ми е старата с 2те букси и имам икономайзер, но без цифрите,

Колега, кое наричаш икономайзер? Стрелката, която показва моментния разход ли:
Изображение
Ако е така, ще трябва да те разочаровам, че икономайзерът няма нищо общо с този уред. Той се нарича разходомер.
Изображение
На схемата е даден карбуратор двукамерен Вебер. Икономайзерът служи да осигури достатъчно гориво за големи/пълни натоварвания на двигателя.
Ползвайте правилните понятия и термини :a045
Сега да се върнем на твоето табло - навярно имаш т.нар. "gearshift indicator", който се монтира сравнително често в американските версии. Там стрелка няма, просто има диод, който присветва, за да те подсети да смениш на по-горна предавка. Дали ще можеш да го подмениш с разходомер със стрелка не съм сигурен напълно, но мисля, че няма да стане.

Потребителски аватар
Cypariss

Мнениеот Cypariss » Съб 16 мар 2013 12:52

Добре колега сбърках, разходомер исках да кажа, показва моментния разход имам го фабрично само че без цифрите и стрелката, а имам само лампата, ако сложа такъв с лампа и цифри на същото табло дали ще стане, просто ще пусна един допълнителен вакуум ? Иначе си прав, на американските версии е, защото голфа ми е американски :)

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Съб 16 мар 2013 12:55

Не съм убеден, че само с допълнителен вакуум ще минеш. Тоя разходомер работи само на 5та предавка. Т.е. трябва да е свързано по някакъв начин и електрически с някой компонент (иначе ще показва разход на всички предавки). Имаше тема, където беше описано на какъв принцип работят тези "джаджи", потърси информация от лицето znainainai той беше описал в някоя тема подробно кое как работи и как е свързано. Конкретно за твоят шифт-индикатор имаше инфо, ама за съжаление не зная дали ще мога да го изнамеря. Иначе съм го виждал и на европейски коли, ама сякаш при американците преобладава.

Потребителски аватар
Cypariss

Мнениеот Cypariss » Съб 16 мар 2013 13:01

stefan4o написа:Не съм убеден, че само с допълнителен вакуум ще минеш. Тоя разходомер работи само на 5та предавка. Т.е. трябва да е свързано по някакъв начин и електрически с някой компонент (иначе ще показва разход на всички предавки). Имаше тема, където беше описано на какъв принцип работят тези "джаджи", потърси информация от лицето znainainai той беше описал в някоя тема подробно кое как работи и как е свързано. Конкретно за твоят шифт-индикатор имаше инфо, ама за съжаление не зная дали ще мога да го изнамеря. Иначе съм го виждал и на европейски коли, ама сякаш при американците преобладава.

Добре колега, благодаря, приятен ден :)

Потребителски аватар
mupk0
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Нед 17 мар 2013 10:20

Това нещо наистина показва само на 5та.Моята кола беше с 4 скорости и показваше разход,но малко по-нисък от реалния.Пуска се маса напоследното краче на буксата,но не помня на бялата или на черната...

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”