Muncho написа:От старата тема стана ясно че то си е чист франчайзинг - тоест който иска си прави бензиностанцийка и срещу определни кинти слага табела на една от големите вериги и зарежда от тях бенц.
От там нататък чорбаджията сам си се оправя - той определя колко вода да сипе в бенза, на колко да мерят колонките, какви други "добавки" да се слагат и т.н.
Затова мисля че въпросът е доста неправилно зададен. Най-добре е да кажем от коя точно бензиностанция сме доволни.. а не от коя верига.
Аз например зареждам от лукойла на 4-ти км ( зад ЦСКА-то, срещу дунев ). Не е лошо, но не е и кой знае какво. Просто ми е на маршрута за работата а пък и винаги е по-евтино с няколко ст. ( политика на Лукойл ).
Когато мога предпочитам Лукойла до Била Люлин... там съм останал с впечетлението че стоката е по-добра.. но за съжаление ми е далечко и рядко зареждам от там

.
аз зареждам често на лукойла дето е зад червено знаме и съм много доволен- колите ни дават доста приличен разход(моят голф, аудито на VLAD и две служебни баничарки които са на нафта)... от време на време зареждам нафта на шел бели брезии колата дава с половин до един литър повече на 100км- говоря за дизел...
онзи ден заредих на служебната кола газ на лукойл-петрол при софияленд и днес на 130км тя изгасна, заредих я до горе за 27лв не знам колко литри са това и я закарах на газаджия да види кво става с тази кола...
пича я разгледа, направи и диагностика и каза че всичко и е нормално и че са ме излъгали зверски на бензиностанцията и ми препоръча веригата OPET. каза че от тяхната газ е страшно доволен...