Здравейте. Искам да ви помоля ако може да ми дадете информация как мога да определя двигателя ми какъв вид е. Пише ли го някъде?
Двигателя е 1.8GL моно инжекция, 90 к.с. Първата регистрация на колата е август 94. Аз разгледах данните на различните мотори, ама RP и ABS са с почтиеднакви характеристики. Ако някой може да ми помогне ще бъда благодарен
Б4 видове двигатели
- driver
- Автомобил: diesel
- Двигател:
Re: Видове двигатели
Winner25 написа:Здравейте. Искам да ви помоля ако може да ми дадете информация как мога да определя двигателя ми какъв вид е. Пише ли го някъде?
Двигателя е 1.8GL моно инжекция, 90 к.с. Първата регистрация на колата е август 94. Аз разгледах данните на различните мотори, ама RP и ABS са с почтиеднакви характеристики. Ако някой може да ми помогне ще бъда благодарен
Най вероятно е ABS. Иначе можеш да го определиш като видиш в талона на колата номера на двигателя, като първите 3 букви са тези които търсиш.
- vw_golf_2_Memphis
- Автомобил:
- Двигател:
...
Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Съб 22 яну 2011 10:06, променено общо 1 път.
-
- Автомобил: VW Passat B3
- Двигател: ABS
Re: Видове двигатели
А от къде да видя различните разновидности на моторите , за да науча повече за видовете двигатели , ше ме извинявате за тъпия въпрос , но съм начинаещ
много ще съм ви благодарен 

-
- Автомобил: VW Passat B3
- Двигател: ABS
Re: Б4 видове двигатели
Благодаря много колега
, но явно не съм се изказал правилно , мисълта ми беше за кодовете на моторите RP , ABF и тн. . Тези неща искам да си обесня , кой какъв е и прочие . 

- moimoimoi
- Автомобил:
- Двигател:
http://www.doppel-wobber.de/forum/index.php?page=Portal
под всяко поколение голф има изброени разни информации
даваш на Motoren и гледаш моторите са същите като при пасат
под всяко поколение голф има изброени разни информации
даваш на Motoren и гледаш моторите са същите като при пасат
-
- Автомобил: Skoda Superb MK3
- Двигател: 20TDI 2018
Има една програмка за компютъра Autodata, се казва има и интернет сайт. Можеш да избираш година на производство, марка, модел и тип мотор и да гледаш от там каквото ти трябва включително, мощност на мотора, избор на подходящото масло, схеми за токовете, зацепване на ангренажа и тн. също може и за диагностика да се ползва програмката доколкото съм чул. Във всеки случай ги има повечето произведени в Европа автомобили, да не кажа почти всички.
- ivchoto
- Автомобил: SUBARU OUTBACK
- Двигател: 2000
Колега ето тука има всички ДВГ на VW,с код на мотора,киловати,к.с.,литри и брой цилиндри и от коя до коя година в каква кола са вграждани:
http://vag-codes.info/vag-engines
http://vag-codes.info/vag-engines