Имам 1 важен въпрос!

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
ortiz
Автомобил:
Двигател:

Имам 1 важен въпрос!

Мнениеот ortiz » Пет 24 ное 2006 19:14

Прочел съм доста теми от този и от други форуми.От прочетеното ми става ясно,че се очаква рязко повтиняване на цените на внесените автомобили на старо от ЕС.Изтъкнати са доста причини затова.Единственото,което неразбрах е как България ще ограничи вносът на стари коли?След като се натресем на ЕС,от там със сигурност ще имат много високи ЕКОнорми и за нашата родина,а СТАРИТЕ КОЛИ са в противоречие с тези норми.При положение,че по обявеният начин(без ДДС след 01.01.07г) ще се стимулира вносът на стари ЕСколи.

Потребителски аватар
SMEL
Автомобил: MK4 TDI
Двигател: AHF 1999

Мнениеот SMEL » Пет 24 ное 2006 19:41

не се надявай на голяма разлика в цените от сега и това което предстои.

Потребителски аватар
baTkoTo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот baTkoTo » Пет 24 ное 2006 19:46

SMEL написа:не се надявай на голяма разлика в цените от сега и това което предстои.

Много съм съгласен със SMEL от 1 януари 2007 година отпада митото за внасяне на коли от ЕС но пък ще има нови допълнителни цени с който цените ще са горе долу еднакви може да има много минимални парични далаверки както му се казва :)

Потребителски аватар
ortiz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ortiz » Пет 24 ное 2006 19:47

и аз съм на тва мнение.Според мен всичко е спекула.

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Пет 24 ное 2006 21:06

колкото и да мислим.. не можем го измислим.. няма начин да се ограничи рязко вноса на стари гробници...

а по въпроса ще поскъпне или падне..
има дискусии в много други теми.. тук..
та с две думи и тази тема се обезсмисля

Потребителски аватар
rusiq_24
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rusiq_24 » Пет 24 ное 2006 21:48

Абе се си мисля аз че ще стане като с винетките.Казаха че махат пътния данък 20лв. и сложиха винетки 54лв. И повечето хора бяха щастливи и викаха еха махнаха пътния данък без да се усетят че сме пак прецакани и на всичкото отгоре всяка година ги увеличават с по малко де да не се усеща много :wink: Дано и сега не се получи нещо такова :wink:

Потребителски аватар
ortiz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ortiz » Съб 25 ное 2006 0:36

Нема такъв вариант-държавата да остави млн.лв. ей така.Аз невярвам,появиха се хора които веднага определиха разни цени,даже и съвети раздаваха и з форума.

Потребителски аватар
rusiq_24
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rusiq_24 » Съб 25 ное 2006 18:13

ortiz написа:Нема такъв вариант-държавата да остави млн.лв. ей така.Аз невярвам,появиха се хора които веднага определиха разни цени,даже и съвети раздаваха и з форума.
Напълно съм съгласен с теб колега,в тая държава безплатен обяд няма и винаги ние ще сме от еб***та страна :wink:

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Съб 25 ное 2006 20:47

чакай да видя какво ще каже кристалната топка ...

"... след нова година ще можеш да си купиш стара кола по-евтино САМО и единствено ако имаш близък човек, който да ти я купи и докара без да те товари за това. В противен случай, като сложиш разходите ти за пребиваване в Германия/Италия, ходенето до там заради далаверата се обезсмисля. Тръговците на стари коли, може и да свалят малко, а може и да не свалят, защото вече няма да им се връща ДДС-то, пък и има доста внесени коли, новите коли ще поскъпнат с 10% за да влязат в ограничението от 5% разлика на цените в рамките на ЕС... "

Върни се в “ОФФ-Топик - други”