AFN обороти
-
- Автомобил: Ford Galaxy
- Двигател: 1.9 AFN
AFN обороти
Здравеите!!От скоро съм собственик на Форд Галакси 1.9 AFN.Забелязвам че топла или студена дори и вън да са минусови температури при първо палене сутрин оборотите са около 950 оборота и когато загрее пак са си толкова .Преди това имах бензинов пасат 1.8 моно инжекцион и когато беше много студено вън оборотите бяха малко над 1000 оборота и постепенно като загрееше падаха до 900 оборота.Въпроса ми е нормално ли е при дизела тези обороти да са постоянно едни и същи при студен и загрял двигател? Възможно ли е температурният датчик да не работи правилно и да дава грешна информация на компютъра на колата?Благодаря предварително за отговорите!
- okti_1
- Автомобил:
- Двигател:
Re: AFN обороти
Колега това е дизел,а не е бензин.
Дизела при много ниска температура ще си вдигне оборотите на около 1100-1200,а при ниска температура няма да има разлика в оборотите.
В датчика ако имаш проблем,при всяко палене студена или топла колата ще се исфорсирва сама.
Дизела при много ниска температура ще си вдигне оборотите на около 1100-1200,а при ниска температура няма да има разлика в оборотите.
В датчика ако имаш проблем,при всяко палене студена или топла колата ще се исфорсирва сама.
-
А нормални ли са 950 оборота при загрял двигател?
- MaRtiNsKi
- Автомобил: GOLF V
- Двигател: TDI
Ако ги гледаш по стрелката на обортомера със сигурност не са 950..
По принцип са около 889-903 на празен ход загряла и това са показания на Ваг-ком!
Иначе с ваг-ком може да се вдигнат до 945 макс!
Пример:
Моята е 1Z ,на обортомера ми показва 800-850об/мин... връзвам я на ваг ком и там ми показва около 903,а след като я нагласих с ваг на 945 макс стрелката ми показваш около 900 на стрелка...
Най-лесно ти е да си провериш реалните обороти с ваг ком
поздрави
По принцип са около 889-903 на празен ход загряла и това са показания на Ваг-ком!
Иначе с ваг-ком може да се вдигнат до 945 макс!
Пример:
Моята е 1Z ,на обортомера ми показва 800-850об/мин... връзвам я на ваг ком и там ми показва около 903,а след като я нагласих с ваг на 945 макс стрелката ми показваш около 900 на стрелка...
Най-лесно ти е да си провериш реалните обороти с ваг ком

поздрави
-
Ок.Благодаря за отговорите.Ще потърся във Варна къде има ВАГ КОМ за да ги проверя.
Върни се в “Дизелови агрегати”