Голф 2 GT Проблем с обороти на газ

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
stoqn8905
Автомобил: VW Golf II 1.8 GT
Двигател:

Голф 2 GT Проблем с обороти на газ

Мнениеот stoqn8905 » Пон 18 мар 2013 15:44

Проблема е, че не могат да се фиксират оборотите. Веднъж държи 1100, друг път малко повече, а понякога си ги държи 1000 (но не за дълго). Като е освободя от скорост след като се движа с над 60км и гасне. На бензин ги задържа не гасне, но това там е друго. Свалях стъпковото моторче с корселин го зачистих, дистрибуторната капачка и нея е зачистих. Та споделете мнения какво още да погледна, за да реша тоя проблем.
Колата е Голф 2 GT

Потребителски аватар
jokera152
Автомобил: Leon+Peugueot 307
Двигател: ARL+HDI

Re: Проблем с обороти на газ

Мнениеот jokera152 » Пон 18 мар 2013 19:03

Провери настройката на газта и дросела.

stoqn8905
Двигател:

Мнениеот stoqn8905 » Пон 18 мар 2013 19:25

Забравих да спомена , че настройката е перфектна. Скоро сменявах изпарител (поради причината, че онзи който го изхвърлих беше турски Ловато а имах под ръка италиянски Ловато) и газаджията си свърши работата чудесно.

Потребителски аватар
dushanov
Автомобил: Seat Toledo 2
Двигател: AGN

Мнениеот dushanov » Вто 19 мар 2013 21:03

На загрял двигател, на място, освободена от скорост: припомпи педала на спирачката няколко пъти на пълен ход. Ако се променят драстично оборотите, значи си за нова центровка!

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 19 мар 2013 21:11

Щом при по-висока скорост по инерция гасне, навярно не ти е уравновесен изпарителят. Това е единственото решение на проблема. Обикновено газаджиите го замазват като извадят гофрето преди филтъра от там, отдето смуче студения въздух.

stoqn8905
Двигател:

Re: Голф 2 GT Проблем с обороти на газ

Мнениеот stoqn8905 » Сря 20 мар 2013 9:38

Пробвал съм на загрял мотор, като припомпа спирачката ако ми държи примерно 1200 оборота смъква на 1000 някъде, но като спра да го помпа си ги вдига пак на толкова. Също съм пробвал и на скорост, включвам 1ва и пускам съединителя там където отделя и си потегля леко, ама след като го натисна си ги възвръща пак същите обороти...
А изпарителя като ми го слагаха тоя другия и не помня какво се случи, но трябваше да се капне (завари) стойката му за шасито на мястото на предишния изпарител и от както го сложих относно разход вървеж всичко си е както трябва освен проблема с оборотите. Въздушен филтър, пистов ремък са сменяни, капачката на делкото е чистих и нея както споменах.. но има нещо което ми каза един приятел онзи ден. Тъй като стъпковия мотор го позачистихме с корселин, ми каза това приятелче, че с корселин не ставало нищо защото изсушавал, а трябвало с контактен спрей и може би това ще помогне. Ще опитам и ще съобщя резултатите.

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Автомобил: VW Transporter T4 1995
Двигател: ACU
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Сря 20 мар 2013 10:02

Докато заваряше стойката, мукулуматуръ откачи ли го от клемите? а къде върза масата на заваръчния апарат? Напрежението от заваръчния апарат може да е разсказало играта на компа, или някоя друга електроника.

Вместо заварка не можеше ли да се прихване достатъчно добре с болтове 6/8мм?

stoqn8905
Двигател:

Мнениеот stoqn8905 » Сря 20 мар 2013 10:40

KingoftheROAD написа:Докато заваряше стойката, мукулуматуръ откачи ли го от клемите? а къде върза масата на заваръчния апарат? Напрежението от заваръчния апарат може да е разсказало играта на компа, или някоя друга електроника.

Вместо заварка не можеше ли да се прихване достатъчно добре с болтове 6/8мм?

Ами попитах го тоя където заваряваше стойката и ми каза, че няма нужда да е откачам клемата. Кабела за масата мисля че го хвана някъде отдолу за шасито, а като вариант можеше верно да се разпробие да се хване с два болта примерно, но май местото беше малко шибано. Ако трябва да снимам да кача една снимка на разположението на изпарителя, ако нещо може да се прецени де...

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Автомобил: VW Transporter T4 1995
Двигател: ACU
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Сря 20 мар 2013 11:02

Снимката може и да не помогне кой знае колко. Ако можеш направи някаква диагностика, може и да подскаже нещо.

Немците в ръководството за експлоатация изрично пишат да се откачи и свали акумулаторът при заваръчни работи по купето, и масата да бъде по-възможност по-близо до мястото на заваряване.

Върни се в “Автогазови уредби”