Golf 2 1.6D , 87' алтернатор
- kazakstaneca
- Автомобил:
- Двигател:
Golf 2 1.6D , 87' алтернатор
Здравейте колеги, случая е следния: Наложи се да сменя алтернатора на голфа( мк2 1.6D , 87') Забелязах,че стария предполагам и заводски (Valeo) е 45 Амперчаса, а новия (Bosch), който е от aвтоморга и незнайно от каква кола е 65 Амперчаса! Когато запаля колата, алтернатора не зарежда, трябва да форсирам колата за да започне! На стария му бяха нужни доста по-ниски обороти, само чуквам леко педала на гаста. Притесняват ме прекалено високите обороти, които трябва да повдигна за да започне работа новия(за колата) алтернатор!?
Последна промяна от kazakstaneca на Пон 18 мар 2013 21:46, променено общо 1 път.
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Aлтернатор Golf 2
Ако паля без газ и моята лампа продължава да си свети след като запаля, като дам малко газ и тогава си изгасва, не знам колко оборота трябват за да изгасне. Алтернаторите и да двата голфа (1,6 бензин), които съм имал бяха по 65А. Понеже дизелите уж трябва да са с по-големи алтернатори съм почти сигурен, че стария ти алтернатор не е бил оригиналния, дори ми се струва, че и новия може да е твърде малък.
- kazakstaneca
- Автомобил:
- Двигател:
Двигателя е 1.6D (чист дизел) 55к.с. ОК, нека тогава, някой по-запознат да каже колко си е стоковия алтернатор за този двигател.
...Сега лампата на акумулатора не свети, със стария алтернатор лампата светеше преди да покача оборотите.

...Сега лампата на акумулатора не свети, със стария алтернатор лампата светеше преди да покача оборотите.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Според ЕТКА действително за дизеловите се предлагат 45А алтернатори. За бензинките са 55 и 65А съответно. А за колите с климатик 90А.
Карай си с тоя и не бой се.
Ако нещо ще те ориентира с лампата - моята изгасва веднага след като запаля дори без да подавам газ.

Карай си с тоя и не бой се.
Ако нещо ще те ориентира с лампата - моята изгасва веднага след като запаля дори без да подавам газ.
- kazakstaneca
- Автомобил:
- Двигател:
stefan4o написа:...Ако нещо ще те ориентира с лампата - моята изгасва веднага след като запаля дори без да подавам газ.
С новия алтернатор лампата не светва дори и като завъртя ключа на контакт

Върни се в “Дизелови агрегати”