10 = 11.6? Според OMV - да.

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Re: 10 = 11.6? Според OMV - да.

Мнениеот milmar » Съб 08 сеп 2012 22:36

Виждам темата чак сега, години по-късно :D .
Но за информация да знаете, че колонките, не всички, но в някои бензиностанции (скоро вероятно ще е във всички) мерят по-скоро тегло от колкото литри :idea: . И литрите не са това което са. Прави се температурна корекция и литрите които плащаш не винаги са реалните като обем литри, така че математиката и физиката са по-осбенни.
Лятото би трябвало да заредиш X литра, а да платиш някакъв процент по-малко, а зимата е обратно- плащаш X литра ,а зареждаш по-малък реален обем. Приета е температура 15 градуса по Целзий за референтна, при по-висока и съответно по-ниска се прави корекция в необходимата посока!
:beer

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Нед 09 сеп 2012 0:05

Мене пък друго ми направи впечатление.На газовите колонки пише Qmax=5 l/min.Oказва се обаче,че 5л газ се пълнят за около 25-30секунди(засичах няколко колонки с хронометър).Нямам претенция дали е точно зареждането,защото си минавам нормални километри,но това доста ме учуди.

lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Мнениеот lion_heart002 » Нед 09 сеп 2012 0:29

Явно няма никакъв контрол от страна на ''държавата''.Ако съда в който сипваш е метален-това си е чиста измама!Ако сипваш в пластмасов обаче,той се раздува с времето,една пластмасова тубичка за бензин си имам и като нова събираше точно 5 литра,да ама малко по малко почна да събира по повечко,сега така се е раздула,че събира 6 литра.

montes
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот montes » Вто 19 мар 2013 14:38

Може ли някой да ми даде кординати за връзка с lyubobg?

Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Мнениеот freestyler911 » Сря 20 мар 2013 11:31

mupk0 написа:Мене пък друго ми направи впечатление.На газовите колонки пише Qmax=5 l/min.Oказва се обаче,че 5л газ се пълнят за около 25-30секунди(засичах няколко колонки с хронометър).Нямам претенция дали е точно зареждането,защото си минавам нормални километри,но това доста ме учуди.

Ами колега, прочети как работят помпите, разбери какво е дебит и налягане, разбери при какво налягане се постига този дебит (максимален) и ще си по малко учуден :mhihi

Българина го е страх от две неща само - да стои на течение, и да го не преебат някъде...

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Чет 21 мар 2013 1:09

freestyler911 написа:
mupk0 написа:Мене пък друго ми направи впечатление.На газовите колонки пише Qmax=5 l/min.Oказва се обаче,че 5л газ се пълнят за около 25-30секунди(засичах няколко колонки с хронометър).Нямам претенция дали е точно зареждането,защото си минавам нормални километри,но това доста ме учуди.

Ами колега, прочети как работят помпите, разбери какво е дебит и налягане, разбери при какво налягане се постига този дебит (максимален) и ще си по малко учуден :mhihi

Българина го е страх от две неща само - да стои на течение, и да го не преебат някъде...

Тва беше преди половин година...вече доста питанки ги няма.. :)

Върни се в “ОФФ-Топик - други”