пушек в моторния отсек
-
- Автомобил:
- Двигател:
пушек в моторния отсек
съжалявам че пускам такава тема но в "търсене" не се ориентирах за проблема... Та значи колата днес не запали за разлика от вчера има ток до стартера той върти но не пали не мога да преценя дали не е проблем на тока или на бензина помпата се чува да жужи но притеснителното е че от колекторите излизат като изгорели газове което ме кара да си мисля че бензин има но не и не!!!! предварително благодаря на хората които ще помогнат с мненията си
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB

Абе... някое хлапе да не е навряло картоф в ауспуха?!? Просто не вярвам за една нощ толкова да се задръсти испускателната система, че да не може да излезе дима от отзад и да ти избива от към колекторите!
А всъщност, какъв е мотора? Газ имаш ли?
Макар, че явно се опитваш да палиш на бензин... щом споменаваш помпата.
Някой да е размествал кабелите на делкото? На свещите има ли искра?
Мда.. Отново допълнение: Извади маркуча от главния бензинопровод и виж, като дадеш на контакт идва ли гориво. Независимо какъв е мотора, трябва да пръска бензин на поне метър напред, така, че внимавай да не се олееш. Може в шише да пробваш, като дадеш контакт, колко ще напълни. За различните модели дебита е различен. При мен, на 2Е, за няколко сек ми напълни повече от полвинка шеше от малка мин. вода.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- radotom
- Модератор
За искрата: Развиваш свещите, слагаш си ги на кабелите и ги подреждаш на главата на мотора, така, че да опират хубаво към 'маса' И някой траква за момент стартера., а ти гледаш на свещите дали прехвърля искра.
А къде точно 'зад двигателя' има пушек?
На тази кола не се е случвало да го видя, но навремето с Трабантчето отзад си пушеше, като въртях, въпреки, че нямаше искра, защото бях скъсал кабелчето от Хол-датчика (не се смейте! имаше и такива Трабанти, с електронно запалване
)
Но за да ти излиза дима от двигателния отсек, значи или е издухала тотално гарнитурата на испускателните колектори, или поне меката връзка е сдала багажа! Дано само не е гарнитура на главата, защото пораженията едва ли ще са само някаква си дупчица. Сигурно ще има и прояденко...
Ама да не би пушенето да е от другаде? Картерни газове във формата на мъглица и да ти смуче въздух от някъде... Огледай старателно преди следващите опити за палене.
А къде точно 'зад двигателя' има пушек?
На тази кола не се е случвало да го видя, но навремето с Трабантчето отзад си пушеше, като въртях, въпреки, че нямаше искра, защото бях скъсал кабелчето от Хол-датчика (не се смейте! имаше и такива Трабанти, с електронно запалване

Но за да ти излиза дима от двигателния отсек, значи или е издухала тотално гарнитурата на испускателните колектори, или поне меката връзка е сдала багажа! Дано само не е гарнитура на главата, защото пораженията едва ли ще са само някаква си дупчица. Сигурно ще има и прояденко...
Ама да не би пушенето да е от другаде? Картерни газове във формата на мъглица и да ти смуче въздух от някъде... Огледай старателно преди следващите опити за палене.
-
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил:
- Двигател:
за съжаление моя човек не може да дойде а днес е неделя колата стои пред блока надявам се през седмицата да я карам на теглене до някои сервиз тук в надежда има един сервиз на ХЕЕД 91 които ми е мнго близко и се надявам там да ми помогнат чувал съм мнoго отзиви за него но основно виждам че работи с VW & AUDI сигурно ще отида там просто защото не знам дали ще доиде човек дa я види надявам се че може да се окаже нещо по ел. инсталацията защото колата си работеше просто никакви признаци изведнъж което ме кара да си мисля че нещо е изгоряло ама като не мога да провера ще изчакам майстора
-
- Автомобил:
- Двигател:
- radotom
- Модератор
danakoplatec написа:... или в датчик на хол или комутатор и бобина ...
... или иначе казано, добре, че не ги плаща майстора, а някой друг!
А кое от двете? Че за бобината тук, във форума, се носят слухове за над 100 кинта! А датчика колко е нямам на идея!
Поне не може ли да провери дали идват импулси на входа на комутатора? Извади дюзата. Ако при въртене пръска бензин, значи сигнал от Хол-датчика излиза. Всъщност, достатъчно е само да видиш дали идва импулс на куплунга на дюзата, без да я вадиш! Без този сигнал няма и впръскване
-
- Автомобил:
- Двигател:
разглоби се делкото и се оказа че има кондензирала влага ами така е най вероятно предишната вечер съм се прибрал след 1 през нощта мотора топъл а на вън станало студено и хоп конденз егати за пръв път ми се случва не знам няма никакво уплътнение или изолация на капачката да предотврати немците са мислили и са решили че нема нужда та незнам но ще го имам в предвид вече вервам да се реши проблема и да благодаря на radotom за мненията и да пожелая на всички приятно и без аварийно шофиране особено сега зимния сезон когато трябва много да се внимава..
- radotom
- Модератор
danakoplatec написа:разглоби се делкото и се оказа че има кондензирала влага ...
Моля, моля! Стига да мога да помогна с каквото и да е, за мен е удоволствие!
Няколко колеги вече дават съвети да се напръска капачката отвътре с WD40. Не съм го пробвал, но сигурно работи номера.
Обърни внимание и на това, дето казва One, че белята става за секунди!
-
- Автомобил:
- Двигател:
- radotom
- Модератор

При мен, например, доскоро, след като дам на контакт, почваше да понамирисва на бензин.
Преди 2-3 седмици видях, че маркучлето, което идва от резервоара се намокря по крайчето, там, дето влиза в ... ъъ.. забравих как се казва на механически език, на електричарски е 'шина'

Бе там, дето са ми дюзите...
Та беше се понацепило по крайчето маркуча и испускаше. Седи около нагорещените испускателни колектори! Добре, че само испускаше, а не цвърчеше!
А странния дим при теб разбра ли се от къде излиза? Майстора огледа ли добре мотора?
-
- Автомобил:
- Двигател: