Колеги,
Поради теч се налага да сменя гарнитурата на капака на клапаните - Колата е Голф 4 1,6 AKL мотор.
Въпроса ми е:
Като се маха капака на клапаните за да се смени гарнитурата трябва ли да се свалят всмукателните колекторни тръби, които са отгоре, или е възможно да се измъкне без да се свалят?
Интересува ме за да знам дали да си купувам уплътненията на колекторите, щото ако се свалят въпросните колектори, тези уплътнения ще са запекли и е почти сигурно, че ако не ги сменя, след това ще имам проблеми с оборотите.
Поздрави!
Смяна на гарнитура на капака на клапаните Голф 4
-
- Автомобил:
- Двигател:
Смяна на гарнитура на капака на клапаните Голф 4
Последна промяна от marinn_n на Нед 17 мар 2013 19:07, променено общо 1 път.
- martom
- Автомобил: Polo
- Двигател: 1.4AEX
Re: Смяна нагарнитура на капака на клапаните Голф 4
Уплатненията са около 20лв.По добре ги смени за да не смуче въздух от там
-
- Автомобил:
- Двигател:
martom написа:Уплатненията са около 20лв.По добре ги смени за да не смуче въздух от там
В момента нямам никакви проблеми с оборотите и смученето на въздух, ако бяха 20лв. въобще нямаше да пускам тема и да питам дали се свалят колекторите или не. 8-те бр. уплътненията(пръстена) са 90лв. във VW.
- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq + Passat B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
marinn_n написа:martom написа:Уплатненията са около 20лв.По добре ги смени за да не смуче въздух от там
В момента нямам никакви проблеми с оборотите и смученето на въздух, ако бяха 20лв. въобще нямаше да пускам тема и да питам дали се свалят колекторите или не. 8-те бр. уплътненията(пръстена) са 90лв. във VW.

Първо не са 8 броя, защото сваляш само горната част на колектора и там са само 4 - по едно на всяка тръба. Цената за Виктор Рейнц (доста качествено) е 7лв (онзи ден сменях) т.е. 4х7лв = 21лв ;)
Номер 26 :
-
- Автомобил: vw golf3 GTI
- Двигател: ADY 1995
Re: Смяна на гарнитура на капака на клапаните Голф 4
4x7
смени ги да ти е мирна главата

- madwifi
- Автомобил: VW Polo 6N1
- Двигател: 1.9D AEF
zfa159 написа:Първо не са 8 броя, защото сваляш само горната част на колектора и там са само 4 - по едно на всяка тръба. Цената за Виктор Рейнц (доста качествено) е 7лв (онзи ден сменях) т.е. 4х7лв = 21лв ;)
Според моя калкулатор 4х7=28лв

-
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: AKL 2000
Колега, N26 много по-рядко се спичат, но N3 ако не си ги сменял, ще са за смяна. N3 са около 15лв пак на VReinz.
Аз също ще сменям гарнитурата на капака, дори съм я купил на същата фирма 15лв, но чакам да се стопли малко времето. Колегата е писал, че само горните тръби се махат, но като гледам ще е трудно.
Нека някой, който е сменял гарнитурата да пише как става.
Аз също ще сменям гарнитурата на капака, дори съм я купил на същата фирма 15лв, но чакам да се стопли малко времето. Колегата е писал, че само горните тръби се махат, но като гледам ще е трудно.
Нека някой, който е сменял гарнитурата да пише как става.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”