Отделно отключване на багажника при някои VAG...

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Rad3v
Автомобил: Vw Golf 4 TDI
Двигател: ARL 2000g
Контакти:

Re: Отделно отключване на багажника при някои VAG...

Мнениеот Rad3v » Пон 18 мар 2013 19:18

myrshavija написа:Аз ще добавя един истински случай:
Отварям само багажника. Оставям или вадя нещо, не помня вече. Понеже ми е пречел в ръцете, оставям ключа на пода на багажника - незнайно защо - вместо да си го мушна в джоба - беше лято и може да съм нямал джобове. Затварям багажника, който се заключва услужливо. След час установявам, че не мога да вляза. След още два часа установявам, че местните ключари не могат безболезнено да отворят невероятната Шкода срещу каквато и да е сума пари. Започвам да звъня по телефоните за да ми донесат резервния ключ, който, разбира се, е на около 200км от мен.
Това не е мнение "за" или "против" възможносттта да отвориш само багажника. В много случаи ми е било много удобно, че имам такава възможност.
От тогава - ключовете са на таблото или в джоба ми - никъде другаде. По изключение ги оставям на тавана отгоре, ако много ми пречат по джобовете, а се налага да човъркам нещо по колата. Резервният ключ е в чантата на жена ми, ако сме извън града. :beer

Същата случка се случи и при мен, но срещу 60 лв се отвори колата :)

StrEagle
Автомобил: Polo 6C
Двигател: DAJA

Мнениеот StrEagle » Вто 19 мар 2013 16:21

Имаше някаква екстра, когато това се случи колата се усеща и ти отваря багажника, ама не помня на коя марка и кой модел..

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Вто 19 мар 2013 17:09

brabus написа:Магазин Пикадили. Количка пълна с покупки за цял багажник. Отключвам със средното копче и ключа в джоба. Подреждам си покупките. Затварям багажника. Той се заключва. Аз отивам да върна количката и после или отново към колата или по други магазини. :mhihi

Абсолютно, при това не рядко, ползвам в същия смисъл тази функция.
Другия вариант е, когато товаря/разтоварвам колата при пътуване - става на няколко курса със сигурност - хората с две деца и жена знаят за какво иде реч :mhihi Дори багажникът на Пасата се товари на два или три курса.

Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Мнениеот Haralampi » Чет 21 мар 2013 8:43

А като разтоварваш, с крак ли затваряш багажника, че да не можеш да заключиш от дистанционното :)
Явно наистина е до частен случай, за мен е до 99% неприложимо в ежедневието, а в единия процент няма да се сетя да го ползвам + риск от забравяне на ключа в багажника.

Пък и не че не вярвам на техниката, ама око да види, ръка да пипне, че реално вс е заключено...

Потребителски аватар
relaxxx
Автомобил: 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот relaxxx » Чет 21 мар 2013 23:51

Абе човек, направено е за удобство бе. Не за такива умници като теб не разбра ли? Колегите са много учтиви и не ти го казват,но това е положенито. Който не го кефи да не го ползва. Аз го ползвам постоянно. Чиста екстра си е това само багажника да се отвори леко на някой пракинг, не да се чудиш кой мангал ше нахлуе от коя врата, докато си редиш багажа....

Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Мнениеот Haralampi » Пет 22 мар 2013 1:21

Не разбрах тона, но както и да е.

Просто се опитах да си отговоря на въпроса дали има смисъл екстрата и някакво разумно приложение и благодарение на колегите го направих, за което им благодаря разбира се!

А всеки сам може да претегли ползите и недостатъците за себе си, в зависимост от мангали и всякакви други фактори, които го вълнуват.

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Пет 22 мар 2013 1:47

Мисля стана ясно какво представлява и за какво се използва, с което целта на темата приключи

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”