Здравейте колеги. Наскоро се сдобих с въпросното возила, тъй като вече ми беше време да си взема колица. Крайно технически неориентиран съм и заради това разчитах на приятели за покупката. Но язък, дет съ вика, колата излезе ялова. Исках що годе сносна кола с не чак толкова скъпа поддръжка. Проблемите се редят един след друг, а и бюджета покрай колата е изчерпан. Проблема е следния: като изключим всички мизерии, които си остават за оправяне онзи ден реших след като смених накладки да сменя и спирачна течност. Взех литър и половина Bosch D4 май беше и я оставих на мастора да я смени и да прегледа акумулатора и стартера (че и не щеше да пали мама й мръсна

). И ми звънят......... АБС-а отказал. Питам ги как, защо, а отговора беше следния: След като смених течността взех да обезвъздушавам и 2 колела блокираха, освободих ги.......напомпах 2 пъти и пак блокираха. Има някакъв механичен проблем в АБС модула, търси друг...........и между другото нямаш акумулатор и може би и централния компютър е заминал, тъй като се е заключил, а без модула не мога да проверя за грешки.

Бъзикам се с приятели, че ще ме четат по весницита "Момче се самозапали заради ГОЛФ

, но ми се плаче. Споделете, ако сте имали подобни случки и дали да търся АБС модул, ако е от него. Гледам един колега във форума продава такъв, но ми казаха че колата трябва да е същата година и модификация/модел, двигател и тн. Ето това е на колегата машината на части Golf3 GTI 2000 150к.с. ABF 95г
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=45&t=367040.