Поло 1.6 бензин лагер на главина бучи, но дали не е друго?

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
goderzi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Поло 1.6 бензин лагер на главина бучи, но дали не е друго?

Мнениеот goderzi » Пет 22 фев 2013 11:12

Здравейте колеги, От седмица насам се появи бучене. Отначало съвсем слабо и си мислех, че е от зимните гуми. Но за няколко дена се засили и с около 40/50 тресе най здраво,даже се чуват разни вибрации по таблото... Ляво ,дясно по равен път и на десния завой бучи... на ляв изчезва. От това вадя извод за заден ляв лагер на главина,но... Когато подавам газ да ускорявам се чува същото бучене, но импулсивно... като крива-биеща гума да речем.... Това пък какво може да е??? Доста сринати лагери съм претърпявал, но това ми прилича на нещо по полуоските май... Някой имал ли е от вас подобни симптоми? Колата е Поло 1.6 бензин и пак да спомена, че всичко стана за около седмица.

п.с. Като разклатя гумите с крак задно ляво колело има луфт.

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Re: Лагер на главина бучи, но дали не е друго?

Мнениеот radi_nrj » Пет 22 фев 2013 11:27

Отиваш на сервиз, колата на подемник, въртите колелата и слушате. Другото е да хвърлим боб...

Потребителски аватар
goderzi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот goderzi » Пет 22 фев 2013 11:39

Ако е само лагера мисля сам да го сменя...
а за сервиза и аз се сещам, ама ми се случвало след няколко умувания в сервиза от тук да си реша проблема :th_up

Потребителски аватар
push
Автомобил: mk2
Двигател: 1.9 TD

Мнениеот push » Пет 22 фев 2013 11:54

значи не ходи в сервиз :) слез пред блока вдигни я и преслушай ако бучи ходи до магазина за лагер :icon_lol ако ли не ходи до сервиз :cool

Потребителски аватар
goderzi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Поло 1.6 бензин лагер на главина бучи, но дали не е друг

Мнениеот goderzi » Пет 22 фев 2013 12:52

Леко притегнах гайката и оправих нещата. Тествах и леко чувам лагера на другото колело пък сега :neutral

Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Мнениеот freestyler911 » Пет 22 фев 2013 13:14

Виене на лагер не се поправя с притягане на гайката! По скоро още по бързо ще съсипеш лагера.

От написаното от теб съдя че е лагер на задна главина, всъщност там са 2 лагера на всяко колело. Явно не си много наясно, и силно препоръчвам да почетеш за луфта и лагерите (радиално-аксиалните) и да решиш сам дали ще се справиш. Има доста блъскане с чука и доста нервички покрай тия лагери, ако нямаш хиидравлична преса.

Съвсем скоро ще имаш много силно тресене и доста бучене в купето, което ще те принуди да ремонтираш!
Не сменяй в никакъв случай лагерите само от едната страна.

Поздрави!

Потребителски аватар
goderzi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот goderzi » Пет 22 фев 2013 14:32

freestyler911 написа:Виене на лагер не се поправя с притягане на гайката! По скоро още по бързо ще съсипеш лагера.

От написаното от теб съдя че е лагер на задна главина, всъщност там са 2 лагера на всяко колело. Явно не си много наясно, и силно препоръчвам да почетеш за луфта и лагерите (радиално-аксиалните) и да решиш сам дали ще се справиш. Има доста блъскане с чука и доста нервички покрай тия лагери, ако нямаш хиидравлична преса.

Съвсем скоро ще имаш много силно тресене и доста бучене в купето, което ще те принуди да ремонтираш!
Не сменяй в никакъв случай лагерите само от едната страна.

Поздрави!

Да, знам че са два... просто не се изразявам правилно :neutral Благодаря за съветите! Изчетох всичко което излезе във форума . Това е временно да ме кара няколко дена. Ще купя каквото е нужно , че имам и маншон на вътрешно каре за смяна. Ще сменя и на двете задни главини лагерите. А и с майстора в сервиза се съобразявам, кога ще е свободен. Мога и сам, ама по добре да е в сервиза. Майстора и той деца храни :wink
Хубаво нещо си е форума :th_up патило, учило все ще си помогнем.. Хайде петък е стига ремонти... да помислим за биричка :wink
http://www.youtube.com/watch?v=q7BqEb33jhQ
Успехи!

Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Мнениеот freestyler911 » Пет 22 фев 2013 19:48

Е, добре е че си наясно.

Иначе при мене "Патило , учило" важи с пълна сила в конкретния случай.
И аз обирах луфта .... :Mr Green Fun

Петък петък , ама полото е вече с 5/50 , нов филтър и нов въздушен.
;)

vladini
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vladini » Пет 22 фев 2013 22:09

Проблема ти е в преден десен лагер.И бученето,и тресенето. :beer

boiko bojilov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boiko bojilov » Съб 23 мар 2013 11:36

колеги имам същия проблем,с бученето и виенето,та и аз смених преден десен лагер но виенето си го има пак особенно на 40км около 60км от 80км нагоре от работата на двигателя малко се заглушава и се чува но по слабо.! ?? пускам я и по енерция и пак същата работа ,направо съм откачил,моля се ,да е от новите ми гуми toyo карам ги 1 сезон побарках се с това виене и 40лв за лагер 40 лв работа на вятара! майстора му е лесно смяна на лагер а сега ми казва ,абе пусни си радиото по силно,много се ослушваш ! :) моля помагайте :flag_bulgaria :flag_bulgaria :flag_bulgaria :flag_bulgaria :flag_bulgaria :flag_bulgaria :flag_bulgaria :banghead :banghead :banghead

Потребителски аватар
anonimko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonimko » Съб 23 мар 2013 20:05

Нов лагер не може да бучи ако го чуваш пак тогава е задния лагер но дали десен или ляв не може да се каже защото вътре лъже случвало ми се е да си мисля че е десен преден а излиза задния начините на проверка на крик всяка гума и въртене на всяка или човек които знае какво да слуша сяда на задната седалка и едно кръгче за около 2-3км и ще ти каже кои заден лагер е, а на маистора които ти казва да пуснеш силно музиката го прати да поправя велосипеди, а не автомобили ако наистина е саъщия лагер -не го е сменил напълнил го е с грес като е махнал задния семеринг на лагера за да го обезшуми малко като е отвил полуоската, шарнира и кормилния накраиник и е издърпал напред цялата главина свалил е семеринга на лагера и зегерката -познати номера на майсторите в Плевен ,но май нявсякъде са такива не че няма свестни ,но са малко и ти е взел парите за смяна на лагер.

boiko bojilov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boiko bojilov » Нед 24 мар 2013 8:35

еййййй аман от курвенски номера,ще сменя зимните гуми и тогава ще я закарам в сервиз !! да видим като не е десен значи е един от всичките :)или това виене е от гумите!! поздрави :) :love.vwclub

Потребителски аватар
goderzi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот goderzi » Пон 25 мар 2013 9:01

Аз още си карам така... с натегнат лагер :-) Ще карам докато се усили бученето и да махна зимните гуми. Не мога все още да хвана , кой лагер е мамка му.

boiko bojilov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boiko bojilov » Пон 25 мар 2013 21:50

ДРУГАТА СЕДМИЦА ,ЩЕ СМЕНЯВАМ ГУМИ И ,ЩЕ ПИША ИМА ЛИ РЕЗУЛТАТ ,ЩОТО МИ ПОБЕЛЕХА КОСИТЕ !! :) ЕБАТИ И ВИЕНЕТО ДО ТУК 75% МИ КАЗВАТ ОТ ГУМИТЕ Е СПОКО ,Е А ДАНО!! :banghead :bowdown :bowdown :bowdown :bowdown :bowdown

Потребителски аватар
d-_-b
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот d-_-b » Пон 25 мар 2013 21:58

Аз само да добавя. Сменяйте си лагерите ако се пре... таковани, навреме защото аз така игнорирах едно виене после стана тресене. После се наложи да се прибирам с платформа. :banghead :banghead :banghead Сега даже и да имат още каране малко да се чуят и ги изхвърлям. Видях че, не е хубаво да се надявам да изкарат още 50-60 км.

В своя защита казвам че, тогава бях млад и смел и проС.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”