VW Audi 1.8T Timing Chain Tensioner - 058109088K - NEW
Колега това е обтегача потърси в e-bay
Passat B5 1999г. 1,8 АDR - проблем с обтегача или ???
- JOTTO_DEL
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Passat B5 1999г. 1,8 АDR - проблем с обтегача или ???
Благодаря "pesho72"! Намерих го в Ебей на доста добра цена с 12мес. гаранция! http://www.ebay.de/itm/Nockenwellenversteller-Steuerventil-Audi-Seat-Skoda-VW-058109088K-058109088E-/150939228047?pt=DE_Autoteile&hash=item2324add78f
Другата седмица ще почвам да е правя и ще видим какво ще стане. Ще изчистим цедката в картера и ще замерим налягането на помпата, ако няма ефект ще се купува оптегач.
Другата седмица ще почвам да е правя и ще видим какво ще стане. Ще изчистим цедката в картера и ще замерим налягането на помпата, ако няма ефект ще се купува оптегач.

Здравейте колеги притежатели на Пасат Б5 с мотор 1,8 ADR. Проблем имат повечето двигатели с този обтегач. Той се задейства от налягането на маслото. При студен двигател тракане на веригата не се чува защото маслото е студено и има някакъв вискозитет, но като загрее над 80 градуса и маслото стане по рядко помпата не може да направи необходимото налягане. Пробвайте да налеете масло с вискозитет 10w60 то е по устойчиво на високи температури, т.е. при загрял двигател ще държи по-високо налягане, следователно обтегача ще действа оптимално. Аз пробвах и при мен варианта проработи. Двигателя работи тихо и набито без излишни шумове дори и в горещи летни дни. Желая Ви успех!!!!!
- siko2
- Автомобил: VW Passat B5 1997
- Двигател: ADR
JOTTO_DEL какво стана с обтегача ? Поръча ли го този и смени ли го? И еднакви ли са обтегачите за 1.8 без турбо и за такъв с турбо?
- JOTTO_DEL
- Автомобил:
- Двигател:
siko2 написа:JOTTO_DEL какво стана с обтегача ? Поръча ли го този и смени ли го? И еднакви ли са обтегачите за 1.8 без турбо и за такъв с турбо?
Не го купихме! Прегледахме картера и пак замерихме помпата и всичко беше в норми. Сложихме Кастрол 10/40 и вече от един месец не е тракал, но до следващата смяна на маслото ако почне пак вече няма да му мисля и ще го сменя.

Този обтегач където намерих в ибей пише, че не става за 1,8т пройзведени преди 05.2000г.
- siko2
Абе момци някой няма ли познат със поставен обикновен обтегач вместо този с електрониката? Че тук ми казаха за някакъв човек който вече е навъртял 10 000км (на една А4-ка) така и няма ядове. Правили му били някакви щуротии за 50лв по компютъра и всичко било ок. Другият месец, сигурно ще ходя до Ловеч и ще се видя с човека да ме светне малко повече както точно е станало, но реших да попитам и тук...
Едит:
Преди 4 дни ми сложиха обикновеният обтегач от 1.8т мотор. Купихме го нов за около 200лв. Вече има навъртени 400км. и колата работи много добре! Няма и помен от тракане при запалване и последващо като загрее!Като динамика мисля, че е една идея по-добре а разхода е както преди! След месец каране пак ще пиша как е! Успех!

Едит:
Преди 4 дни ми сложиха обикновеният обтегач от 1.8т мотор. Купихме го нов за около 200лв. Вече има навъртени 400км. и колата работи много добре! Няма и помен от тракане при запалване и последващо като загрее!Като динамика мисля, че е една идея по-добре а разхода е както преди! След месец каране пак ще пиша как е! Успех!

-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте колеги,при мен проблема на Passat B5 1997г. 1,8 АDR 125к е при работа на тихи обороти при рязко подаване на газта на бензин много леко се усеща забиване на мотора и след това се форсира супер,а на газ се усеща много при тихи обороти като подам газ забива повече като на прекъсване на свещ,кабел .Сложех нови свещи,пробвах с 2 бобини с кабелите и проблема с забиването си остана,на диагностиката показа че датчик на разпределителния вал не работи дава грешка,а при загрял двигател при палене се чува тракане от към купето дали е от този оптегач
- siko2
didoo174 написа:Здравейте колеги,при мен проблема на Passat B5 1997г. 1,8 АDR 125к е при работа на тихи обороти при рязко подаване на газта на бензин много леко се усеща забиване на мотора и след това се форсира супер,а на газ се усеща много при тихи обороти като подам газ забива повече като на прекъсване на свещ,кабел .Сложех нови свещи,пробвах с 2 бобини с кабелите и проблема с забиването си остана,на диагностиката показа че датчик на разпределителния вал не работи дава грешка,а при загрял двигател при палене се чува тракане от към купето дали е от този оптегач
И при мен показваше такава грешка и като я паля топла тракаше! Също сутрин като я запаля студена за около 4 -5 секунди пак тракаше. След като го смених обтегача всичките тези бози изчезнаха! За забиването мисля, че и при мен го има като и подам рязко газ, но трябва да пробвам и ще ти пиша!