Проверка на реални километри
- nixs
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: AHF HIGHL
Re: Проверка на реални километри
А сервизните книжки има ли начин да се манипулират от авто къщите ? Например празна такава, да се попълни.
От месец съм собственик на Г4, по километраж е на 121ххх километра, което ми се струва крайно не реално. Към колата са всички книжки, инструкции и документи от първоначалното и закупуване, включително и сервизната книжка. По сервизната история, последно е посещавала оторизиран сервиз през 2011, когато е била на около 100 хиляди км.
Та от тук ми изхождат съмненията, дали не ги попълват тия книжки по авто къщите, въпреки че има печати от италиански VW/AUDI сервиз.
От месец съм собственик на Г4, по километраж е на 121ххх километра, което ми се струва крайно не реално. Към колата са всички книжки, инструкции и документи от първоначалното и закупуване, включително и сервизната книжка. По сервизната история, последно е посещавала оторизиран сервиз през 2011, когато е била на около 100 хиляди км.
Та от тук ми изхождат съмненията, дали не ги попълват тия книжки по авто къщите, въпреки че има печати от италиански VW/AUDI сервиз.
- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
nixs написа:А сервизните книжки има ли начин да се манипулират от авто къщите ? Например празна такава, да се попълни.
Читава ли е колата?Карай си и не мисли за километри!И на 200 000 да е ще мине още толкова.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
rokera671 написа:И на 200 000 да е ще мине още толкова.
Ако е роден под щастлива звезда обаче, да добавя

- nixs
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: AHF HIGHL
Влюбен съм в нея.

-
- Автомобил: bmw
- Двигател: dizel
- Контакти:
преди 3 месеца си купих ауди б4 95г. колата беше докарана в автокъщата и веднага беше качена в карс бг.на следващия ден бях пред автокъщата в 8ч сутринта,понеже аудито е дизел,да видя дали ще запали.обадих се на продавача(още спинкаше)като дойде запалихме колата всичко беше ок.
на километража показваше 462000км.
след като се разбрахме за цената,джамбазина се развесели,че имаме сделка и ми разправя.
-Виждаш ли онези двамата?(имаше две момчета пред автокъщата).Ако се беше забавил,те щяха да върнат 200000км. от километража,ха ха те това работят.
на километража показваше 462000км.

след като се разбрахме за цената,джамбазина се развесели,че имаме сделка и ми разправя.
-Виждаш ли онези двамата?(имаше две момчета пред автокъщата).Ако се беше забавил,те щяха да върнат 200000км. от километража,ха ха те това работят.

- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
nixs написа:Към колата са всички книжки, инструкции и документи от първоначалното и закупуване, включително и сервизната книжка. По сервизната история, последно е посещавала оторизиран сервиз през 2011, когато е била на около 100 хиляди км.
Има ли някоя фактура за обслужване? Сервизната книжка естествено може да се фалшифицира. Изработката на един печат струва 10 лв във всяка рекламна агенция...
Може и да е оригиналната книжка, която обаче е попълвана само първите 2-3 години. После собственикът спира да ходи във фирмен сервиз и книжката остава празна. Междувременно колата се продава на друг собственик, който вече върти по 30'000 годишно. След 10 год. колата е на 250000. Връща се километража и се попълва книжката, за да отговаря на него...
Както съм писал в Германия на всяка фактура от оторизиран сервиз, освен вида ремонт/част и дата присъства рамата на колата и пробега. Това вече е доста по-трудно за фалшифициране. Също така в протоколите от TUV също се записва километража.
- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
Добре!Моята показваше 141 000 км !Точно на 6 г автомобил ,няма сервизна книжка ,мога ли да смятам ,че са реални?
- zografski
- Автомобил: Golf IV V6 4Motion
- Двигател: AUE 2001
Трудно, но не е невъзможно ;) Ако я е карала някоя старица може, но ако е някой младеж или ползващ колата за ежадневка, само можеш да си мечтаеш да е на 140000км
- Vlad777
- King of the Road
- Контакти:
И къде й е сервизната книжка? Много ми е интересно точно кой собственик на автомобил и защо би си изхвърлил сервизната книжка, в случай, че всичко вътре е наред?! 

- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
Един собственик ,63 набор !Улегнал като мен ,предполагам!
Аз не съм толкова наивен ,но всичко по нея е оригинално.Повече от 300 000 ,трябва да е с...л в нея за да я докара на толкова !

- zografski
- Автомобил: Golf IV V6 4Motion
- Двигател: AUE 2001
Напълно възможно е да са реално ;) аз не видях че автомобила е на 6г. щом и пенсионер я е карал съм склонен да повярвам, че са реални.
- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
zografski написа:Напълно възможно е да са реално ;) аз не видях че автомобила е на 6г. щом и пенсионер я е карал съм склонен да повярвам, че са реални.
Хахахах!!

-
- Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
- Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE
Всичко е възможно,аз лично не карам много но си минавам 60 000км за година.За кола 2000-а година 200-300 000 км са доста нереален пробег,освен ако не е ползвана като втора кола в семейството и да се е карала само понякога... 

- Vlad777
- King of the Road
- Контакти:
lion_heart002 написа:аз лично не карам много но си минавам 60 000км за година.
Колега, май си объркал нулите... 60000 км на година означава 165 км всеки божи ден. При градско каране със средна скорост 30 км/ч. това означава, че си по 5-6 часа всеки ден в колата. То това си е почти един работен ден

Нормално каране в България за мен е:
Отиваш всеки ден на работа и се връщаш - примерно 24 км - 500 км/месец - 6000 км/год.
Два пъти месечно ходиш някъде извън София - 250 км отиване и връщане - 500 км/месец - 6000 км/год.
Два пъти ходиш по-далече - примерно до морето, до чужбина- още 3000 км/год
Общо става до 15000 км годишно.
Да не говорим, че голяма част от форума карат под 10000 км/годишно.
Тук не е съвсем нормално работата ти да е на повече от 10-15 км. от дома, докато на запад това си е в реда на нещата и хората си пътуват по 100-150 киломертра на ден само за да отидат до работа... Друг е въпроса, че карат по магистрали и амортизацията на автомобила е нищожна, сравнено с нашето градско каране от светофар до светофар и разбитите ни пътища.
-
- Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
- Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE
Ами не съм ги объркал.Около 200 км на ден минавам и пак не мисля,че е много!
За разлика от някой хора дето действително карат по МНОГО!

Върни се в “Автоелектроника и автодиагностика”