Здравейте, колеги!
Става дума за Голф 3. Та се питам какво количество бензин трябва да има в резервоара, за да може бенз. помпа да не е застрашена от оставане на сухо, смисъл такъв от клатушкане, например при изкачване на наклон, при спускане и т.н.? Често ми се случва да стигна до първата червена стрелка(първата от дясно на ляво или третата от ляво на дясно) на бензиномера, но не и по-надолу. Та на тази 3-та черта какво е количеството на бензин в резервоара?
Голф3 колко бензин трябва да има в резервоара заради помпата
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Re: Колко бензин трябва да има в резервоара, заради помпата.
Началото на резервата е поне 5 литра при малък резервоар.Може и 7-8 да е.Що се отнася до помпата то тя е устроена така,че и 1 пръст да има го засмуква.Този който се връщ от двигатела пък се влива в нея,така че да не остане на сухо.Това при положение,че кошницата е изрядна.Хубаво е да се подържа някакво количество,но по-хубавото е да се опреснява редовно,да не застоява в резервоара,понеже свойствата му се променят/на бензина/ и става агресивен към гумените съединения.Ако пък имаме съмнения в херметичноста на кошницата би трябвало да поддържаме количество,което я закрива,но тогава задачата с опресняването при хора каращи на газ става доста трудна.За това гоним компромисен вариант-поддържаме 10-тина литра и редовно го изгаряме и опресняване поне веднъж месечно.При моното такава профилактика е полезна и за дюзата,която при продължително каране на газ спича.
- ivanovkbg
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: BKP 2007 4Motion
Re: Колко бензин трябва да има в резервоара, заради помпата.
Iezekil написа:Началото на резервата е поне 5 литра при малък резервоар.Може и 7-8 да е.Що се отнася до помпата то тя е устроена така,че и 1 пръст да има го засмуква.Този който се връщ от двигатела пък се влива в нея,така че да не остане на сухо.Това при положение,че кошницата е изрядна.Хубаво е да се подържа някакво количество,но по-хубавото е да се опреснява редовно,да не застоява в резервоара,понеже свойствата му се променят/на бензина/ и става агресивен към гумените съединения.Ако пък имаме съмнения в херметичноста на кошницата би трябвало да поддържаме количество,което я закрива,но тогава задачата с опресняването при хора каращи на газ става доста трудна.За това гоним компромисен вариант-поддържаме 10-тина литра и редовно го изгаряме и опресняване поне веднъж месечно.При моното такава профилактика е полезна и за дюзата,която при продължително каране на газ спича.
Колега, както знаем повечето Голфчета нямат лампа, та. Кога влиза в резервата? След като стрелката падне на цяло или трите червени стрелки се водят резерва?
- Iezekil
Re: Голф3 колко бензин трябва да има в резервоара заради пом
Допре ли в червеното,значи си в резерва.Това какво общо има с първия въпрос?
-
- Low rider
- Автомобил: OLD
- Двигател: OTO
Колата ти на газ ли е 

- ivanovkbg
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: BKP 2007 4Motion
golfmk1 написа:Колата ти на газ ли е
Мне. Само на бензин се кара.
Iezekil написа:Допре ли в червеното,значи си в резерва.Това какво общо има с първия въпрос?
Просто ме интересува кога започва да дърпа от резервата. Защото при някои автомобили, резервата е чак след като стрелката за горивото падне най-долу.
- Iezekil
Е,щом се кара на бензин само няма страшно,това променя всичко.Колко бензин ще поддържаш си е лично твое решение,помпата не се влияе от това,ако е с изправна кошница.Номера е бензина да не свършва,ии пък ако се случи това,да не се върти на сухо помпата в опити за запалване.
Що се отнася до точноста на показанията на таблото,то при всеки това е индивидуално.Чел съм теми,в които пише,че като покаже 0 стрелката то в резервоара има поне 7 литра,но лично аз И МОЯТА КОЛА сме си точни в показанията.При мен червените черти са 5 и всяка отговаря на 2 литра,всичко е сметнато.Както знаеш при Пасат литрите са надписани на циферблата и при мен си отговарят.
Идеята на резервата е не да поддържаш ниво за помпата,а да не останеш на пътя.
Що се отнася до точноста на показанията на таблото,то при всеки това е индивидуално.Чел съм теми,в които пише,че като покаже 0 стрелката то в резервоара има поне 7 литра,но лично аз И МОЯТА КОЛА сме си точни в показанията.При мен червените черти са 5 и всяка отговаря на 2 литра,всичко е сметнато.Както знаеш при Пасат литрите са надписани на циферблата и при мен си отговарят.
Идеята на резервата е не да поддържаш ниво за помпата,а да не останеш на пътя.
- vasko_bulgaria
- Автомобил: VW Passat B8 Variant_Polo 6R
- Двигател:
А ако колата се кара на газ?
- dushanov
- Автомобил: Seat Toledo 2
- Двигател: AGN
vasko_bulgaria написа:А ако колата се кара на газ?
Тогава гледаш стрелката да не влиза в червения сектор или максимално да е на 1-та червена чертичка:
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”