Проблем със скоростите на Голф 4 след смяна на маслото
-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
Re: Проблем със скоростите на Голф 4 след смяна на маслото
До там води ръчкането в агрегати които си работят
- feniksgod
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: AGU 1999
Браво евала леле как сме се метнали толкова много хора, че си се грижим за колите тц-тц....
Маслото на скоростите се сменя !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Просто интервала му е доста по-дълъг, някъде във форума беше коментирано вече това.
Маслото на скоростите се сменя !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Просто интервала му е доста по-дълъг, някъде във форума беше коментирано вече това.
-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
И какъв е ефекта от смяната? Проблеми и набутване с пари
feniksgod написа:Така е ако имаш пари тоя Motul, най-много го хвалят. Аз като сменях моето нямах много пари.
Аз специално го намерих по 35лв/литъра, така че не е кой знае колко пари, но пък знаеш, че общо взето си с най доброто

IRRITATING написа:И какъв е ефекта от смяната? Проблеми и набутване с пари
Ефекта е, че като ги хванеш нещата на време след това се пестят едни близо 1000лв за ремонт на прословутата кутия DUU

- feniksgod
- Двигател: AGU 1999
didich написа:IRRITATING написа:И какъв е ефекта от смяната? Проблеми и набутване с пари
Ефекта е, че като ги хванеш нещата на време след това се пестят едни близо 1000лв за ремонт на прословутата кутия DUU

- madwifi
- Автомобил: VW Polo 6N1
- Двигател: 1.9D AEF
Привет колеги. В ЕТКА за голф 4 при 02K скоростите дава да се ползва масло G 050 726 A2, което впоследствие е замененто с масло G 060 726 A2. Според данни в интернет тези двете масла са минерални а не синтетика както трябва да са. ERT и DUU кутиите които са масово при 1.6 двигателя са 02К кутии затова в Порше са ти дали това масло. За 02J скоростите трябва да се ползва масло G 070 726 A2 което по спецификации е синтетично масло. Аз съм с такова и проблеми нямам. Просто не всички неща които пише в ЕТКА са вярни. А те в Порше само на нея се осланят. Така че сменяй възможно най-скоро маслото с такова което е синтетика.
-
- Двигател: AKL 98
@madwifi, благодаря за кратката и изчерпателна информация която обяснява рязкото влошаване ...
Поръчах си Кастрол syntrans transaxle 75w90 Gl4/4+ от колегата ACE. Утре е при мен и най-късно в сряда е сменено. Може ли да споделиш колко масло събра твоята. Моята глътна 1.9 докато протече, а уж било 1.7 и се чудя да не препълвам нещо ...
Така и не разбрах за кой мотул говорите - gear 300 или Motylgear 75W90?
И още нещо към @feniksgod , колега, ако не е тайна каква е цената на литъра G 070 , за да съпоставим с тази на G 060 , за да се убедим, че явно едното е минерално, а другото необходимаа синтетика ?
Поръчах си Кастрол syntrans transaxle 75w90 Gl4/4+ от колегата ACE. Утре е при мен и най-късно в сряда е сменено. Може ли да споделиш колко масло събра твоята. Моята глътна 1.9 докато протече, а уж било 1.7 и се чудя да не препълвам нещо ...
Така и не разбрах за кой мотул говорите - gear 300 или Motylgear 75W90?
И още нещо към @feniksgod , колега, ако не е тайна каква е цената на литъра G 070 , за да съпоставим с тази на G 060 , за да се убедим, че явно едното е минерално, а другото необходимаа синтетика ?
- madwifi
- Автомобил: VW Polo 6N1
- Двигател: 1.9D AEF
Аз като взимах G 070 726 A2 - беше 20.54лв на литър. А според каталога който имам G 060 726 А2 ми показва 19.68лв на литър.
При мен след смяната с масло G 070 726 A2 имаше положителен ефект. Като преди това трудно ми включваше първа скорост преди да е загряло маслото в скоростната кутия.
При мен след смяната с масло G 070 726 A2 имаше положителен ефект. Като преди това трудно ми включваше първа скорост преди да е загряло маслото в скоростната кутия.
-
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: AKL 2000
Колега, на моята като го сменях протече на 1.7, но и налях още 300мл през одушника -прочетох го във форума, така се смазвали механизмите от горната страна, като се налива някой трябва да превключва скоростите.
Колко излиза литъра на Кастрола, ако не е тайна?
-
@madwifi, аз го платих минералния боклук 20.54 май. Сега още повече се нервя, че не знаят какво продават и не са ми дали G 070, но свършила работа. Използвано е и немога да го сменя. Мерси за инфото.
Кастрола излиза 32 лв литъра от колегата от форума. Моята побра 1.9 без такива гимнастики, значи пак аутодатата е права, а не тези от VW, където ми казаха изрично повече от 1.7 да не слагам .... благодаря и на теб.
И да попитам последно според вас трябва ли да промивам и ако да с какво сега при смяната с кастрола или е достатъчно да се изтече и да спре да капе ?
batmit написа:Колега, на моята като го сменях протече на 1.7, но и налях още 300мл през одушника -прочетох го във форума, така се смазвали механизмите от горната страна, като се налива някой трябва да превключва скоростите.
Кастрола излиза 32 лв литъра от колегата от форума. Моята побра 1.9 без такива гимнастики, значи пак аутодатата е права, а не тези от VW, където ми казаха изрично повече от 1.7 да не слагам .... благодаря и на теб.
И да попитам последно според вас трябва ли да промивам и ако да с какво сега при смяната с кастрола или е достатъчно да се изтече и да спре да капе ?
al3xbg написа:Така и не разбрах за кой мотул говорите - gear 300 или Motylgear 75W90?
За това говоря - Motul Gear 300 75w-90 - 100% synthetic ester based, другото, което спомена мисля, че не е естерна синтетика.
http://matrixsyntheticoils.com/datashee ... _75w90.pdf
- H2O
- Автомобил:
- Двигател:
Масло на скоростна кутия само се долива!Редки случаи,когато кутията подлежи на ремонт,тогава се сменя.
ПП Пич,това масло което е на снимката,никога няма да го налея в ск.кутия!
-
H2O написа:Масло на скоростна кутия само се долива!Редки случаи,когато кутията подлежи на ремонт,тогава се сменя.
Много "градвино" мнение ....
Моля само да споделите колеги дали трябва да се "промива" с нещо ? Да не вземат да пресекат Кастрола минималните остатъци от тази пумия ?
- H2O
- Автомобил:
- Двигател:
Автора на темата!Темата ти е за начинаещи.Затова ти пиша в нея!Щото си начинаещ в тази наука,наречено автомобил!Забъркал си една голяма каша и когато реши да я опиташ се изгаряш.И като гледам продължаваш да я бъркаш,доокато загори...
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”