въпрос относно температурата на голф 3
- misho_kr
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
въпрос относно температурата на голф 3
Колеги на таблото ми показва 80 градуса ,а перката се включва.Температурния датчик ли е за смяна или......
- Ickoov
- Автомобил: SUBARU Impreza 2.0 GX
- Двигател: EJ20 2001
Re: въпрос относно температурата на голф 3
Ахам. Първо пробвай с друг или я закачи на комп да видиш каква е реално температурата
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
В повечето случаи, проблема е в стрелката на таблото, показва или в повече, или в по-малко! При мен показва в повече
Какво ли не сменях, термостати, водни помпи, тройници, и няма оправия! Затова както каза колегата, я закачи да я мерят температурата, да видят къде е проблема!

- luboveliki
- Автомобил:
- Двигател:
и мойта включва на 80 градуса по табло,а държи винаги 75 по табло......всичко съм сменил(темп. датчик,уреда на таблото,термостат и датчика за перката)....и те това е ...явно колата трябва да сменя скоро(е заради друго естествено)
- misho_kr
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Да отбележа че това ми го прави от скоро,преди това нямаше проблеми
-
- Автомобил:
- Двигател:
Провери дали стрелката не те лъжи аз смених 3 термостата докато разбера че стрелката показва много.
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Infernal_fire написа:Провери дали стрелката не те лъжи аз смених 3 термостата докато разбера че стрелката показва много.
При него показва "малко",така че вариантът незатварящ термостат не се изключва...и е по-вероятен.
- Ickoov
- Автомобил: SUBARU Impreza 2.0 GX
- Двигател: EJ20 2001
joker написа:Infernal_fire написа:Провери дали стрелката не те лъжи аз смених 3 термостата докато разбера че стрелката показва много.
При него показва "малко",така че вариантът незатварящ термостат не се изключва...и е по-вероятен.
Не виждам логика ако не затваря термостата да се включва перката на 80 градуса. Тя нали се включва от датчика на радиатора

- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Ickoov написа:joker написа:Infernal_fire написа:Провери дали стрелката не те лъжи аз смених 3 термостата докато разбера че стрелката показва много.
Не виждам логика ако не затваря термостата да се включва перката на 80 градуса. Тя нали се включва от датчика на радиатора. Ако термостата не затваря колата ще загрява по бавно, а перката ще си се включва когато температурата в радиатора достигне определената стойност(92-95 градуса, не знам в случая колко са).
И аз мислех като теб докато преди 3 месеца не ми се случи.Не става въпрос просто за отваряне и затваряне,а за неадекватен дебит през термостата.Когато дебитът е по-голям - по-бързо постъпва загрят антифриз в радиатора,температурата се вдига по-бързо и датчика на вентилатора включва още преди датчика на таблото(който е много по-инертен) да е отчел високата температура.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”