Б5 1,8T ANB - Не върви както преди

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
BoJoFF
Автомобил: Passat B5 1.8 turbo
Двигател: ANB 2000

Б5 1,8T ANB - Не върви както преди

Мнениеот BoJoFF » Нед 24 мар 2013 20:09

Колеги , някви аномалии се случват с моя Пасат и това не ми влияе добре.Колата е 1.8Т ANB мотор и като я взех вървеше доста , качих я на дино и изкара 179 коня , със зимните гуми въртеше 1ва , 2ра и ако е мокро 3та скорост.Сложих blow-off на Bailey Motorsport но имаше проблем с клапана , защото явно пружините му бяха меки и преди да пусна гаста един вид изпускаше.Докато ускорявам издишаше , но бях прекалено зарибен поради звука от разстоварването и реших тая клапа да я оставя , макар и да не върви колата както преди.Сега обаче на пролет реших да си върна оригиналната на Bosch , защото може и да е яко .. ама предпочитам да си ме лепи за седалката както трябва , вместо да "фъшка".Сложих оригиналната и никаква промяна , дори днес ходих до писта Дракон и на връщане към Пловдив реших да настъпя и колата и със зор хвана 170 километра което просто не е нормално като се има впредив преди да сложа блоу офф-а съм я карал с 240 ..
Искам да ПОДЧЕРТАЯ че колата буквано е карана 3-4 пъти с тези километри (170-240), които са дигани само за проба .. не съм някъв рейсър , но пък от друга страна се влюбих в начина по който ускорява и именно затова я взех.
Аз говорих с моя майстор , но той ми каза един вид не се занимавай с такива работи .. нали колата върви и като се кара нормално е наред.ДА така е но все пак съм млад и не съм взел кола 180 коня и разход от близо 14 за да я карам хептен пенсионерската ..
Стига толкова стихове :D
Моля ви , кажете какво да проверя и какво да направя

Потребителски аватар
stefarata
Автомобил: Ford S Max MK1
Двигател: TDCI

Re: Б5 - Не върви както преди

Мнениеот stefarata » Нед 24 мар 2013 20:55

Здравей ,колега. Диагностика с ВАГ-Ком и форумните майстори-това е оправията за твоите проблеми. Така от разстояние е трудно да се определи проблема.

Потребителски аватар
bangobango
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN

Мнениеот bangobango » Нед 24 мар 2013 22:32

Издухал си турбината с калпавия blow-off клапан според мен.

Потребителски аватар
BoJoFF

Мнениеот BoJoFF » Нед 24 мар 2013 23:10

Колега , докато бях с този фалшименто клапан , колата доста "фъшкаше" :biggrin .Само ми липсваше табела с номер от автобусите на Градски транспорт :D та това ме навежда на мисълта , че щом разтоварва така значи турбото прави налягане

Утре ще карам колата на диагностика , дано да покаже какво не е наред с нея за да я оправим с майстора.После ще пища какво сме сделали.

Потребителски аватар
dimovip
Автомобил: Passat B5
Двигател: ADR

Мнениеот dimovip » Пон 25 мар 2013 21:40

ако е цепнат някой маркуч диагностиката няма да ти го покаже.Огледай ги.

Потребителски аватар
BoJoFF

Мнениеот BoJoFF » Пон 25 мар 2013 22:02

Турбо пътищата са здрави , оригиналния разтоварващ клапън също е наред.Има едно леко НО в което се съмнявам .. Като взех колата имах проблем с турбото.Проблема се изразяваше в това че след стъпка колата почваше да пушии отзаде и това се оказа от турбината съответно когато карам нормално нямах ядове , миризми и димни завеси .. сега обаче цяла зима това не съм забелязал да го прави .. ем че ходих по поляни на 1ви 2ри и така до последния сняг да се пързалям.

onty
Автомобил:
Двигател: aeb

Re: Б5 1,8T ANB - Не върви както преди

Мнениеот onty » Вто 26 мар 2013 20:04

Да изкажа и аз мойто скромно мнение.За невьрвенето е много относително за да вьрви тоя мотор всичко тря да му е в ред вакуми,дебитомер,сонди и.т.н.Всички 1.8т в Бг са вече на безброи хиляди километри и тва пушене най вероятно е свьрзано с похапване на масьлце малко или много,я цилиндровите ризи са износени,сегменти,гумички на клапаните или нещо друго,така че тва е нормално и моята изпушва :smile.Другото е само да ти се струва,че не вьрви да си свикнал на вьрвежа на колата.Аз бих проверил всички вакуми после диагностика с ваг-ком, включително в движение и проверка на буста и ако всичко е наред би трявало да няма разлика вьв вьрвежа, или за да си сигурен в силата на колата още едно мерене на диното.Сьщо не си написал дали я караш на газ?
Пс.Кьде ги разви тия 240км на пьт за Пловдив ли ?

Потребителски аватар
BoJoFF

Мнениеот BoJoFF » Сря 27 мар 2013 20:58

Колеги , оправихме колата :) Порблема е бил в един от вакуум маркучите и следователно няма управление на разтоварващия клапан.Закарах я на диагностика и там ми казаха че след като са изтрили грешките пак дава 2 грешки.Едната за ламбда сонда а другата "Няма комуникация с АБС".За ламбда сондата казаха , че след смяна на отдушника на колата тва ще се оправи .. а за АБС-а ми искат 250 лв да го пратят в София и евентуално да го отремонтират.Както и да е важното е че колата тръгна както преди и аз съм ви много благодарен за това което ми писахте :) :bowdown :bowdown

onty
Автомобил:
Двигател: aeb

Мнениеот onty » Нед 31 мар 2013 19:33

:th_up

Върни се в “Passat”