Предаване на електронна скрап - къде?

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
xploda
Автомобил: Civic
Двигател:

Предаване на електронна скрап - къде?

Мнениеот xploda » Пон 25 мар 2013 21:49

Имам една пералня, ТВ и акумулатор, къде трябва да се изхвърлят/извозят. Въпроса е там, че където и да съм се обадил се предлагат някакви смешни пари. А е ясно на всички, че подобна скрап се пре-предава някъде, от което (като гледам колко много са се навъдили в последно време) прекупвачите печелят доста повече. Въпроса е къде въпросните големи прекупвачи, като надин например предават скрапта си? Или с други думи казано, къде да си дадем скрапта за най-много пари?

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Re: Предаване на електронна скрап - къде?

Мнениеот bobocamaro » Пон 25 мар 2013 21:59

Конкретно за акумулатора пробвай в Monbat Recycling.
Ще ти дадат добра цена за един брой.

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Вто 26 мар 2013 1:51

Преди няколко дни един сиган даваше чувал самоковски картофи за акумулатор :mhihi

Потребителски аватар
xploda
Двигател:

Мнениеот xploda » Вто 26 мар 2013 10:21

hooligans написа:Преди няколко дни един сиган даваше чувал самоковски картофи за акумулатор :mhihi

:mhihi На далавера си :mhihi

Потребителски аватар
Varbona
El Presidente
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Varbona » Вто 26 мар 2013 12:14

предполагам си видял темата над тази

Потребителски аватар
xploda
Двигател:

Мнениеот xploda » Вто 26 мар 2013 16:15

Varbona написа:предполагам си видял темата над тази

Видях я сега, но не ми върши работа. Точно затова я пуснах тази, щото за 5лв. работещо ТВ(или каквото и друго да е) на надин(или който и да е друг) няма да дам посмъртно. Аз питам за местата където всички тези големи прекупвачи си носят взетата за жълти стотинки техника за рециклиране.

Потребителски аватар
lubo007
Автомобил: GOLF 5 TDI
Двигател: BKC

Мнениеот lubo007 » Вто 26 мар 2013 16:25

1. Заглавието ти е грешно до някъде, защото под електронна скрап се приема ГСМ, КОМПЮТРИ, ТЕЛЕВИЗОРИ, КАСОВИ АПАТАТИ, ЕЛЕКТРОННИ ИГРИ, И Т.Н. ВСИЧКО ЩО Е ЕЛЕКТРОННО, НО ЗА НЕГО СЕ З А П Л А Щ А ОТ ПРОДАВАЧА!!! Така казано, за да си изхвърли дадена фирма старите 20 броя компютри и касови апарати (образно казано) трябва да заплати Х сума за килограм електронна скрап! Това че определени стоки могат да се зарглобят в домашни условия, и да се извлекат цветни метали които струват пари е друг въпрос.

2. За да търсиш цената която е на-висока на пазара, и местата където фирмите за скрап си предават материала, трябва да дадеш голямо количество от даденият материал! (цена на едро) За 1, 3, 200 кила няма кой да ти даде цената която е цена за фирми.

Мой съвет: ако даденият уред работи - продай го в продавалник или някъде другаде , където ще вземеш цена за уред 2, 3 ръка, или ако е неработещ - разглоби го, което е метал, цветно и което е не-метал ( така се взима най-голяма цена)
Дано бях полезен!

Потребителски аватар
nurv
Автомобил: Audi A6
Двигател: ALF

Мнениеот nurv » Сря 27 мар 2013 15:26

lubo007 написа: Мой съвет: ако даденият уред работи - продай го в продавалник или някъде другаде , където ще вземеш цена за уред 2, 3 ръка, или ако е неработещ - разглоби го, което е метал, цветно и което е не-метал ( така се взима най-голяма цена)
Дано бях полезен!

Това е и моят съвет. Аз на Надин им дадох пералня и хладилник само шаси. Медта отделно си я предадох. За акумулатор не знам къде е най-добрата цена обаче, когато давах моя всички прекупвачи ми дадоха една цена - 14 лева (65Ah).

fagor
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fagor » Чет 16 май 2013 22:11

Колеги,
"Надин" преработват електронната скрап и след като я отделят от неметали, платки и други излишни части, също я предават, но не в България - те си имат пазари в чужбинско.С металната скрап ( черни метали) е същото - изкарват за Турция, с цветните метали - мед,алуминий, бронз и т.н. имат договори със София Мед.Не можем да им стигнем техните цени в никакъв случай.Но можем поне да си проверяваме цените на скрапа - www.scrap-bg.com - там си публикуват хората и цени на едро и цени на дребно, лично поне аз винаги си проверявам там, та да мога после да се пазаря с прекупвачите:)

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”