Проблем при паркирането до къща

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
kacarov_dupnitsa
Автомобил: Ауди А6
Двигател:
Контакти:

Проблем при паркирането до къща

Мнениеот kacarov_dupnitsa » Вто 26 мар 2013 16:09

Колеги, не за първи път ми се случва като отида на работа да спра на съседа до къщата на тротоара, паркирам така плътно до къщата за да може да се минава по тротоара дори и с детска количка, не преча на никого, винаги зад мен има спрян джип който паркира по същият начин като мене. Комшията няколко пъти ми казва да си махна колата за да може той да си сложи неговата там. Въпроса ми е има ли право, и тротоарът пред къщата му негова собственост ли е и води ли се към къщата и в правото ли си е да го прави това.

п.п. Моля за сериозно отговори а не да ми поствате правиялника за ЗДП че трябва да съм спрял на еди колко си метра от сградата и така нататък. Интересуваме отностно тротоарното място на кого е и има ли право да прави това.

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Re: Проблем при паркирането до къща

Мнениеот hooligans » Вто 26 мар 2013 16:12

На общината е

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Вто 26 мар 2013 16:18

по закона за движение по пътищата може да паркираш ако оставиш отстояние 2 метра, по общиския закон обаче нямаш право да паркираш на тротоар и зелени площи освен в случаите, в които това изрично е упомената с пътен знак.

Потребителски аватар
lubo007
Автомобил: GOLF 5 TDI
Двигател: BKC

Мнениеот lubo007 » Вто 26 мар 2013 16:30

не е сигурно дали е на общината! на моята улица има кооперация, която е с 4 метра третоар. На времето имало някакъв спор за по широка улица (м/у съседите) и я строили по навътре, но мястото е на кооперацията която е на 5 етажа!

Друг е въпроса че е редно ти да си паркираш пред твоята къша :) а не пред прозореца на съседа.
Имам такъв съсед, който има гараж а паркира пред моята тераса. Аз като видя че е пред нас и без да се замислям му запушвам гаража - да сме е да мрънка!

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Вто 26 мар 2013 16:48

lubo007 написа:не е сигурно дали е на общината! на моята улица има кооперация, която е с 4 метра третоар. На времето имало някакъв спор за по широка улица (м/у съседите) и я строили по навътре, но мястото е на кооперацията която е на 5 етажа!

Друг е въпроса че е редно ти да си паркираш пред твоята къша :) а не пред прозореца на съседа.
Имам такъв съсед, който има гараж а паркира пред моята тераса. Аз като видя че е пред нас и без да се замислям му запушвам гаража - да сме е да мрънка!

За кооперацията ясно, но надали съседа му ще има тротоар и няма да си го загради.

Потребителски аватар
kacarov_dupnitsa
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kacarov_dupnitsa » Вто 26 мар 2013 17:42

И вкрайна сметка ако сляза и ще му кажа, че няма да я махна защото тротоарът не е негова собственост :rolleyes, ще викне полиция, евентуално ще ми напишат акт, по тази логика ще напишат акт и на човека с джипа, и на др. коли на тротоара.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Вто 26 мар 2013 17:44

Това, че ще напишат актове и на други хора теб едва ли ще ти помогне.
А тротоарът винаги е собственост на общината, освен ако не е в частен имот, но тогава не се води тротоар, а алея или пътека.

Потребителски аватар
kacarov_dupnitsa
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kacarov_dupnitsa » Вто 26 мар 2013 17:58

dobrin написа:Това, че ще напишат актове и на други хора теб едва ли ще ти помогне.
А тротоарът винаги е собственост на общината, освен ако не е в частен имот, но тогава не се води тротоар, а алея или пътека.

Със сигурност няма да помогне, а като попитам полицаите евентуално, защо пишат акт само на мене, а не на всички нарушители :).

п.п. Просто вече ми писна от този, и не мога да го търпим с неговите забележки и разпореждания.

Потребителски аватар
stefo93
Автомобил: MB 124 coupe
Двигател: 2.0 16v

Мнениеот stefo93 » Вто 26 мар 2013 18:20

Влади махни си колата и като спре тоя викни полиция да му натресат акта :mhihi

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Вто 26 мар 2013 18:42

Колега, че си в нарушение, е така! И ти не го оспорваш! Но каква полза имаш да се караш с него? Искаш да ти направи беля на колата ли?! Аз такива като него, ги надушвам от 1 километър, и си махам колата! Знам, че и ти не искаш да му правиш кеф на фасона, ма знаеш ли му умствения багаж? Ако ти метне някоя саксия от покрива? Иди доказвай, че е той или вятъра?! Аз лично в тази ситуация бих си преместил колата и не бих я слагал повече там! Не можеш да се оправиш с такъв човек!

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Вто 26 мар 2013 19:21

Не се занимавай с такива,не си струва нервите ! Намери си друго място за спиране и тогава ще можеш спокойно да наблюдаваш отстрани следващия сблъсък за "личното" място на човека :wink

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 26 мар 2013 19:28

В нашия град е много модерно да си "заплюват" места също. Дори и пред жилищни блокове. Едва ли ще ти пишат акт, тротоарът не е негова собственост, така че ако си паркирал както трябва и нямаш знак за забранено паркиране може една голяма... да не казвам каква да ти направи :mhihi
Аз също предпочитам да избягвам личните конфликти, но понякога човек е редно да не дава да го тъпчат ей така. Въпрос на характер и гледна точка.
Едно лице запушило двама мои колеги под предтекст, че му спрели на паркомястото. И им казал, че няма да си махне колата, за да могат да излязат (говорим за паркинг на жилищен блок). Пичовете викнали полицията през 112 и написали акт на хвалипръцкото за "самоуправство", както и го накарали да си премести колата, понеже той няма нотариален акт за собственост на мястото и/или не плаща на общината, за да може да го ползва само той. :Mr Green Fun :mhihi
Един тук до нас в една къща ми твърдеше, че тротоарът пред къшата му бил негов и да не съм спирал там. На което му се изсмях и си заключих колата с репликата "когато станеш собственик на тротоара ще спра да си паркирам колата там". :mhihi Отворковци :screwy По тая логика трябва и пешеходците да не минават през неговата "собственост" а по пътното платно :mhihi Ако обаче беше дошъл до мен и съвсем човешки да ми каже като комшия, че му е по-удобно да си спира той колата там, понеже разтоварва разни боклуци, да му е по-лесно да си ги прибере у тях, щях да му вляза в положението. Но на такива феодалски реплики, че съм му спирал пред тях до тротоара :screwy

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Сря 27 мар 2013 10:37

всеки, който спира на общински тротоар, подлежи на санкция. Подавайте сигналите на 112 и не паркирайте по тротоарите. Изключение правят само тротоари, които са изрично обособени като паркоместа (със знак). Това за 2-та метра от стената, и "както трябва" вече не е в сила.

Потребителски аватар
kacarov_dupnitsa
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kacarov_dupnitsa » Сря 27 мар 2013 13:54

В нарушение съм да :), но незнам, просто ми писна да се разпорежда като собственик на тротоара пред до къщата му, това не за пъри път, винаги съм избягвал да спирам пред гаражите му, но вече незнм, въпреки това благодаря на всички, др. път като ми каже да я махна ще се обадя на 112 и ще кажа че е паркирал на тротоара и пречи на пешеходците да минава :mhihi .

Drcl
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Drcl » Сря 27 мар 2013 14:04

Зашо се заяждаш? Ще ти е приятно ли вечер като се прибереш да трябва да паркираш през няколко пресечки, защото някой, който все още е на работа ти е паркирал пред вас. Човека ти е казал нормално (макар и да не е неговото място и двамата не паркирате правилно). Утре ти ще се обадиш, ще го глобят, а след няколко дена ще ти надере колата. Кой печели? По добре не я паркирай там. Най-лесно е да се направи мръсно на някой.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”