Коя банка дава най-добра лихва при депозит?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- freestyler911
- Автомобил: VW polo
- Двигател: AEX 1996
Re: Коя банка дава най-добра лихва при депозит?
Добре де, дай съвет ... ?
- mladen0101
- Автомобил: polo
brabus написа:Алфа банк е регистрирана като клон в България. Т.е. депозитът ви до 196 000 лв е гарантиран, но не в Бг, а в Гърция. Ако стане нещо с тази банка ще си търсиш парите в Атина.
Колега сигурен ли си за това?Имаме над 5-6 гръцки банки в България аз предполагам че депозитите на гражданите са гарантирани от нашето законодателство ,все пак за да извършват дейност тук имат и подписани договори че ще спазват нашите закони.Предлагам някой колега ако работи в някоя от тези банки да ни осветли по темата че имам и аз една сума в Пиреос...
-
- Автомобил: 1998 VW Polo Variant
- Двигател: APQ
Да, Брабус е прав, Алфа банк са клон
- dimovip
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: ADR
freestyler911 написа:Добре де, дай съвет ... ?
Съветници много, всеки си има глава на раменете

- brabus
- R-циклопедист на VW
- Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
- Двигател: 1991 2003
- Контакти:
Другите гръцки банки са регистрирани като банки в България. Това е разликата.
Алфа Банк и Сити банк са като клонове.
Алфа Банк и Сити банк са като клонове.
- mladen0101
- Автомобил: polo
- nurv
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: ALF
dimovip написа:Аз пък ако нямам излишни 100000 лв не бих сложил пари в банка.... нито лихвите са лихви, а и Дянков ни попрецака... няма смисъл.
Как те прецака точно г-н Дянков? Иначе все повече зачестява да се говори за сваляне на борда (врели некипели) и по-сериозна инфлация, което си е стресиращо за повечето хора минали вече през това. Няма панацея за спасение. За повече пари - инв. злато. За по-малко хазарт на борсата (не в БГ).
- dimovip
мен лично никак, но не бях много съгласен с данъка върху лихвите... по скоро трябваше да го има за депозити над 100000Е примерно, така и така не приспадат от лихвите по кредитите....
- freestyler911
Не е така колега, все пак лихвата ти е доход различен от депозитната сума, която не е обложена с данък ... а е редно.
Да неприятно е , но ... това е живота.

В БГ лихвите са едни от най-високите в ЕС за 2012.Ама като ти е много 10%данък на ~3-6% лихва,има безсрочни и то с по над 6%лихва според сумата... 

- dimovip
Лихвата е доход от депозит.... нали така... но е и разход по кредит, което за да е равностойно трябва да се приспада от днъците...нали така.Абе нямам намерение да ставам дянков 2.Поне аз като погледна реално наистина за 10-20000лв не си заслужава да са в банка , освен ако не те е страх, че ще ти ги откраднат.За 10000лв при 6%лихва са ти 600лв годишно.Като те обложат с 60 лв данък ти остават 540 ако смятам правилно, или 45лв на месец за да ми използват парите.... ами наистина благодаря за щедростта.
- brabus
- R-циклопедист на VW
- Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
- Двигател: 1991 2003
- Контакти:
dimovip, 5 лв на месец данък.
А за да ти ползват парите банката ти дава 50 лв. на месец. Другото е за държавата.
А ако човек има подходящ бизнес няма защо парите да са му в банка на депозит.
А за да ти ползват парите банката ти дава 50 лв. на месец. Другото е за държавата.

А ако човек има подходящ бизнес няма защо парите да са му в банка на депозит.
- freestyler911
dimovip написа:. но е и разход по кредит, което за да е равностойно трябва да се приспада от днъците....
Ти наясно ли си едно банково сдружение какви и колко данъци плаща по приходите си по лихва от кредит?

Айде да не са всички все накърнени .... Няма от къде да дойдат парите освен от данъци в хазната....
А твоите 45 лева на месец ... ако трябва да си ги набавяш редовно от някъде няма да мислиш точно така ... Ако 5 лева на месец данък те притесняват а 45 на месец не ти трябват , нещо си самопротиворечиш. И точно твоите 10 000 лева можеш да си ги вземеш от днес за утре... че и лихвата ще ти платят за колкото си ги държал в банката. Не знам кой ти ползва парите ....
Аз за втори път влизам в спор с тебе, но явно просто няма смисъл, и ти знаеш и виждаш всичко....
- maxpayne
- Автомобил:
- Двигател:
freestyler911 написа:наясно ли си че парите ти са ВИНАГИ налични в банката от където можеш да си ги вземеш.
Всъщност това е само на теория. На практика ако 15-тина процента от вложители решат утре да си изтеглят парите и банката ще фалира. Фалира образно казано, ще изпадне в липса на ликвидност и просто ще спре да плаща. Преди 15-20 години го видяхме и на живо как става.
freestyler911 написа:Ти като кредитополучател можеш ли да го гарантираш на банката при един ипотечен кредит?
Е тя банката затова си има отдел по риска и преценява на кого да отпусне кредит. Отделно, че пък ако спреш да си плащаш вноските хем ще ти вземат имота, хем пак ще дължиш пари ако е паднала цената му. Истина е все пак, че в страна като България е много лесно да се окажеш неплатежоспособен и да не можеш да си погасяваш заема.
Въобще не ги мислете банките, друг досега не е измислил да печели от нищото
-
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: AKL 2000
Тази лихва дето я дават не може да покрие инфлацията, а Дянков да вземе и 10%. Пенсионерите отделили по някой лев от хляба си, и ги скътали за погребение, но те ще им ги вземат. Бедна и окрадена държава, не могат да вържат бюджета.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”