Проблем с EDS-a голф 3 вр6 натиска сам спирачките

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
pepstroi
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с EDS-a голф 3 вр6 натиска сам спирачките

Мнениеот pepstroi » Пон 04 мар 2013 21:18

по какво съдя че ми срабоват спирачките:
по това че се сработват само на 1ва и 2ра, по това че ако не сам натиснал педала на газта до долу няма да просвират спирачките просто си сработват по някъв си начин и това е най вероятно както каза 1 колега сиг е блокирал някой клапан :)
и по това че понякога има изключения и системата не сработва и започва буксува :)

Потребителски аватар
TheExorcist
Автомобил: Golf 3 94
Двигател: ABF

Мнениеот TheExorcist » Нед 17 мар 2013 8:14

Някакво развитие по въпроса? :)

pepstroi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pepstroi » Чет 21 мар 2013 19:28

вчера я дигнах на крик първо само от едната страна после и 2те гуми предни в въздуха резултата е 1 и същ некаде при 5км сработва някво реле и светва абс-а като е дигната само едната опитва да потегли при което щраква абс-а и вече не сработва интересното е че в въздуха не се чува да сработват спирачки но като я подкарам все си свират сега откачих 2та предни абс датчика и сякаш по рядко сработват

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Пет 22 мар 2013 8:53

Не мислех да пиша по темата, но се начетох на бисери и на неадекватни отговори свързани с АБС-а и начини на спиране.

pepstroi написа:...на спирачките колата заковават 4те колела и почва да пързаля и бавно намаля остават 2 метра до паркираните коли ,когато сам намалил до толкова до колкото да се шмугна вляво пускам спирачките и си минавам в лявата лента на някакви см от колите,е тогава ако имаше някакъв абс и беше сработил работата на 100 % щеше да е с много щети

Само от това твое изказване се вижда, колко си зле със спирането без АБС. При блокирали 4 колела, колата НИКОГА не спира по-добре от движещи се. (дано не се наложи да спираш по този начин зад някой без врат) :mhihi
Така че на теб ти е нужен АБС и доста стаж зад волана.

И ако искаш да усетиш (ако изобщо можеш, щом спираш с блокирани колела по-добре)как спира кола с АБС се качи на някой по-нова, за да направиш разлика между 20 годишен АБС и 5годишен АБС.

От четенето си правя извод, че сигурно и не откачаш това което трябва за да спре АБС и от там ЕДЛ-то и ако си успял, то нещо друго ти трака в колата или главата.

п.с. що ли слагат изобщо ЕКУ-та за управление, като системата работи и без тях. :mhihi

pepstroi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pepstroi » Пет 22 мар 2013 19:46

като си толкова хитър ела в София да те кача за да видиш че системата сработва по някакъв начин, и ако беше прочел цялата тема нямаше да ми вадиш тоя цитат защото никъде не съм казъл, че с блокирали колела колата спира по добре така че по добре не спами в темата.Темата за спирането е приключена, има достатъчно изнесени факти и кой какъвто извод реши си прави,тъка не говориме за 5 годишни абс тука говориме за 20 годишни
И моля ти се заради глупавата ти логика не си прави изводи дали знам кое е абс или кое не защото със сиг съм инвестирал доста повече пари в спирачки от колкото ти в твоята кола
и за конкретната ситуация сиг не съм имал повече от 2000 км зад волана а ти съм сиг на тоя пробег сиг си пускал аварийните като даваш на заден ход

pepstroi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pepstroi » Вто 26 мар 2013 22:24

нов наблюядение: с изкл предни датчици
Пала колата пред блока 1-ва 2ра варти гуми набира бием 5та и си карам нормално след 2 км я опанах до 200 никви проблеми дойде време за първото натискане на спирачките след паленето и след него пак се почна колко по я форсираш толко повече свират накладките

Потребителски аватар
TheExorcist

Мнениеот TheExorcist » Вто 26 мар 2013 22:58

pepstroi написа:нов наблюядение: с изкл предни датчици
Пала колата пред блока 1-ва 2ра варти гуми набира бием 5та и си карам нормално след 2 км я опанах до 200 никви проблеми дойде време за първото натискане на спирачките след паленето и след него пак се почна колко по я форсираш толко повече свират накладките

Ти направо ме хвърли в тръстиката (а и не само мен предполагам ;д )
Всичко си изключил, откачил, а-у.... имам чувството, че нещо бъркаш. Няма как всичко да е откачено, изкл. и въпреки това да работи.... нещо не е както го описваш.

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Вто 26 мар 2013 23:42

Смени си накладките,тея не отговарят за теб.

pepstroi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pepstroi » Сря 27 мар 2013 7:38

TheExorcist написа:

Ти направо ме хвърли в тръстиката (а и не само мен предполагам ;д )
Всичко си изключил, откачил, а-у.... имам чувството, че нещо бъркаш. Няма как всичко да е откачено, изкл. и въпреки това да работи.... нещо не е както го описваш.

за това търся доброволец който да го повозя и да види за кво става въпрос

Потребителски аватар
TheExorcist

Мнениеот TheExorcist » Сря 27 мар 2013 10:55

Темата е пълна с доста излишни коментари - сори ако съм пропуснал нещо и повтарям някого :D

Щом си с ТОЗИ АБС, трябва да имаш 3 релета, а КОНТРОЛЕРА трябва да е ТОВА ЖИВОТНО, което се намира под задната седалка.
Изображение

Откачи ги и тях (релетата) и пробвай какво ще се получи но бъди внимателен все пак, защото не съм много сигурен каква точно им е функцията на тези релета.

Потребителски аватар
Adrian-AAA
Автомобил: Golf 2 and 3
Двигател: AAA and AFN

Мнениеот Adrian-AAA » Чет 28 мар 2013 7:37

Разглобявал ли си апаратите/водачите да провериш дали не са клеясали и да задържат ?!

pepstroi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pepstroi » Чет 28 мар 2013 17:57

Не съм но след като днеска изолирах и сервото останаха последните 3 вариянта
Клеясал Апарат
Запушен маркуч или както преди ми се случи на сирокото ... Помпа! Поне е установено че задържа само десния....
Искам да попитам като ми свети лампата за накладките дали може да влиза в някакъв авариен режим в смисъл имам си накладки но са без датчици

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”