GOLF-ALH не пали топъл и още нещо

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
danyyel1
Автомобил:
Двигател:

GOLF-ALH не пали топъл и още нещо

Мнениеот danyyel1 » Вто 08 яну 2013 19:54

Колеги сигорно има изписано по тая тема ама нищо не намирам та проблема е че трудно пали топъл двигател ремонтирахме стартера,както някои бяха писали ама промяна няма също така при подаване на гас е много муден направо забива и чак кам 3 оборота се саживява изведнъж и ми се струва че повечко нафта лапа маи много проблеми станаха стига толкова моля ви помагайте че вече незнам и на майсторче бяхме каза че грешки няма ?????

Потребителски аватар
Dobromirski
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARL 150+ hp
Контакти:

Re: GOLF-ALH не пали топъл и още нещо

Мнениеот Dobromirski » Вто 08 яну 2013 20:01

какви милиграми ти дава VAG-COM на тихи обороти ?

Потребителски аватар
danyyel1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот danyyel1 » Вто 08 яну 2013 20:23

Ами незнам майстора ми каза да я оставя и след 2 дни ми се обади в какъв смисал ме питаш че те проблемите и много :banghead:

Потребителски аватар
qm_parket
Автомобил: Nissan Navara 2.5Dci
Двигател: D40

Мнениеот qm_parket » Сря 27 мар 2013 10:14

Привет, колега. Карам същият двигател. Колата пали, но по-трудно. Колегата ifidik ми обясни, че тези двигатели са така, за да се оправи проблема с паленето трябва да се ремонтира стартера и да се направи чип тунинг като той ми каза така - ако искаш да ти оправя паленето само - 200 лв, ако искаш и да върви 300 лв.

Потребителски аватар
nasko1978
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nasko1978 » Сря 27 мар 2013 10:30

Предполагам,че Добромирски има впредвид,че е проблемите са свързани с центровка на помпата! :wink

Zinoto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zinoto » Сря 27 мар 2013 15:30

Аз съм с този мотор и имаше лош старт студен, след направени центровки и регулировки започна да пали перфектно както на минус 20 така и на топъл мотор, това преди години. Постепенно с времето започна да върти с една идея повече топъл, а след това започна да иска да го държа на стартер топъл 5-6 секунди. Акумулатора ми беше слабичък, с по-як палеше по-лесно, но след каране 2-3 дена същата работа. Направих профилактика на стартера с нови четки, въпреки, че старите не бяха заминали, нови втулки, смазване и сложих стария акумулатор. Огромна разлика, особено топъл, буквално от четвърт пали и от стартера се чува само фиуу. Така, че просто профилактиката на стартера ти явно не струва и сигурно мотора има нужда от центровка и помпата да се регулира. Това, че тоя мотор били така са приказки да ти вземат 200 лева за чип вместо да ти настроят колата за 40 лева и пак получаваш бонус да върви наистина като за 90 коня, щото сега и към 3000 оборота съм сигурен, че не е като за 90 коня.

Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Сря 27 мар 2013 18:33

Моя пък "келеш" дойде от Италия палещ - барут, но с разни други проблеми.. Оказа се, че паленето "талианците" са го решили чисто по български, но с една доста културно направена ( като реализация) простотия: като палиш, с въртенето на стартера едно реле "подменяше" истинския температурен датчик с фалшив ;) такъв и колата все си мислеше че е студена докато запали, а после, със спирането на стартера се връщаха истинските стойности... така колата палеше винаги, но работеше странно някое време... накрая kasapina :bowdown изхвърли тази гнусотия, сложи чип и сега паля с невероятно скапан акумулатор.. ще видя до кога :th_up

malchiki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот malchiki » Сря 27 мар 2013 19:48

Колега издърпай буксата на температурния датчик когато е топла ако запали по-бързо сложи чип при колегата брезел и ще се репи проблема.

Върни се в “Дизелови агрегати”