Здравейте колеги.
Нов съм във форума и това ми е първата тема. Имам проблем с километража, като включа на контакт ии щракна да включа дългите ми се нулира часовника. Също така преди ми ставаше така само при включването на контакт и не се оправяше докато не го ударя няколко пъти отгоре, в резултат на което ми изгоря осветлението на километража. Съмнявам се да има късо съединение някъде или от време на време да дава на късо но не мога да открия от къде. Преди известно време ми направиха фаровете да светят при включване на контакт съмнявам се да не нещо там оплескано. Разглобих таблото имаше студена спойка на транзистора вътре и го запоих но не се оправи. Някой ако има или е имал подобен проблем моля да сподели как го е оправил. Колата е Б3 1.8 90 к.с. бензин/газ.
Благодаря предварително!
Б3 проблем с километраж
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Re: Б3 проблем с километраж
Случайно да си с ксенон?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Не, четох тази тема за ксенона, точно това е.. не видях никой с проблем като моя.
- radotom
- Модератор
ELmoB3 написа:Разглобих таблото имаше студена спойка на транзистора вътре и го запоих но не се оправи.
А куплунга препои ли го?
Имам чувството, че неговите спойки се разбиват даже повече и от спойките на стабилизатора

... което е логично, де! Освен собствената си тежест, носи и тежеста на другата част на кулунга, щракнат в него...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Да аз точно него запоих.. Пак е същата работа ии даже забелязах днес че понякога когато включа мигача и лампичката за дългите свети заедно с него с цъкането. Но свети много леко и само на тъмно се забелязва..
- radotom
- Модератор
Ясно е, че става въпрос за загуба на 'маса'.
Къде, обаче....
Къде, обаче....