Проблем при паркирането до къща

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем при паркирането до къща

Мнениеот ivo_555 » Сря 27 мар 2013 14:52

Колеги, искам първо да ви напомня, че телефон 112 е за СПЕШНИ повиквания, а "спор за място за паркиране" не е такъв, освен ако няма "случай на внезапна реална заплаха за живота, здравето, безопасността или имущество Ви"! После гледаме по новините как някой не може да се свърже 20 мин. за да повика линейка, еми може би някой се опитва да направи мръсно на съседа си!

Иначе по темата, той законово право да те "изхвърли" от мястото няма, освен ако не си е платил паркомясто, ама то пък на тротоар едва ли някой ще му разреши! Колкото той, толкова и ти имаш право да паркирате там, ако въобще може да се нарече "право", но ти си наясно с това! Тук по скоро случая опира до морал, не до закон, както е казал колегата по горе, на никой няма да му е приятно някой да му спира редовно пред къщата, още повече че му е правил забележка няколко пъти!

Лично аз бих си преместил колата за да нямам неприятности, не заради друго, това е моето мнение!

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Сря 27 мар 2013 15:34

Нещата опират до нормални човешки отношения и разбирателство. Или се разбери с човека или намери друго място, останалото е балкански синдром.
Често ми се иска да съм се родил в държава, където такъв въпрос дори и не минава през главите на хората.

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Сря 27 мар 2013 17:31

ivo_555 написа:Колеги, искам първо да ви напомня, че телефон 112 е за СПЕШНИ повиквания, а "спор за място за паркиране" не е такъв, освен ако няма "случай на внезапна реална заплаха за живота, здравето, безопасността или имущество Ви"! После гледаме по новините как някой не може да се свърже 20 мин. за да повика линейка, еми може би някой се опитва да направи мръсно на съседа си!

не е така, ако си звънял някога на П&Г в София или КАТ-София за подобен проблем, щеше да знаеш, че всички те препращат на 112. Само така обаждането/сигналът се записва и всички си раздвижват задниците. Разбира се като се обадиш няма да кажеш "абе тук един ме дразни, щот е паркирал на тротоара вместо мен" а "има паркирала кола на тротоара, която създава реална предпоставка за ПТП, защото хората (за повече цвят добави и майките с количките) я заобикалят по пътното платно".

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Сря 27 мар 2013 17:42

VWGT написа:
ivo_555 написа:Колеги, искам първо да ви напомня, че телефон 112 е за СПЕШНИ повиквания, а "спор за място за паркиране" не е такъв, освен ако няма "случай на внезапна реална заплаха за живота, здравето, безопасността или имущество Ви"! После гледаме по новините как някой не може да се свърже 20 мин. за да повика линейка, еми може би някой се опитва да направи мръсно на съседа си!

не е така, ако си звънял някога на П&Г в София или КАТ-София за подобен проблем, щеше да знаеш, че всички те препращат на 112. Само така обаждането/сигналът се записва и всички си раздвижват задниците. Разбира се като се обадиш няма да кажеш "абе тук един ме дразни, щот е паркирал на тротоара вместо мен" а "има паркирала кола на тротоара, която създава реална предпоставка за ПТП, защото хората (за повече цвят добави и майките с количките) я заобикалят по пътното платно".

Говориш глупости.
Телефон 112 е за спешни случай, не за междусъседски спорове icon_idea
Кога звъним на 112?

Телефон 112 не е информационен телефон, той не обслужва повиквания от неспешен характер – сигнали за неработещи светофари, проблеми с елекро и водоподаването, нарушени пътни участъци и пр.

Ползвайте телефон 112 в случай на внезапна реална заплаха за живота, здравето, безопасността или имущество, като:

Пожари

Наводнения

Спешни медицински случаи

Смерч (ураганни ветрове)

Земетресения

Катастрофи

Промишлени аварии и други замърсявания

Радиация

Зимни бури

Съмнения за антракс или други биологични агенти

Други произшествия и инциденти

Източник: http://www.112.mvr.bg/Tel_112/koga_zvanim_na_112.htm

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Сря 27 мар 2013 17:51

А случаят при теб такъв ли е???

Нали знаеш, че подобно украсяване може да се счита и като фалшив сигнал?

И аз нямам никакво намерение да занимавам Eдинен европейски номер за спешни повиквания 112, с моите проблеми със съседа кой да паркира неправилно пред къщата му!

Не ме разбирай погрешно, не се заяждам, просто това със 112 не го одобрявам и не е редно според мен да се ползва за такива случай!

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Сря 27 мар 2013 17:56

хехе мии ок, пробвайте някой път да извикате паяк или ченгета за неправилно паркирали коли и пак ще си говорим :) аз моя проблем така си го реших, вече никой не паркира по тротоара и градинката пред нас. Не знам защо наричате неправилно паркирали автомобили "междусъседски спорове", но вие си знаете. Както казах, това ми е заявявявано официално по телефона от П&Г, както и от катаджии в патрулка, аз от там го знам, да не мислите, че сам съм се сетил, не съм толкова умен :)

pakumba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pakumba » Сря 27 мар 2013 18:01

Честно казано и на мен не ми е приятно като ми спират пред къщата. Да, не е мой тротоара /макар пред нас да не е точно тротоар/, но ако аз ида и спра пред съседния блок, на сутринта колата ми ще е потрошена от някой дивак. Та така.... И двамата сте в нарушение, помоли го човека да спираш там като няма къде другаде, да ти клипва ако е на зор на секундата да спре там или нещо такова. Постави се на негово място ако няма къде да спреш, защото пред къщата ти спира някой си. И това,че тротоара не е негов не е сигурно, нашата къща разполага с 4 метра пред нея по нот. акт, не е загредено или нещо такова, но си ни принадлежи.

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Сря 27 мар 2013 18:18

VWGT написа:хехе мии ок, пробвайте някой път да извикате паяк или ченгета за неправилно паркирали коли и пак ще си говорим :) аз моя проблем така си го реших, вече никой не паркира по тротоара и градинката пред нас. Не знам защо наричате неправилно паркирали автомобили "междусъседски спорове", но вие си знаете. Както казах, това ми е заявявявано официално по телефона от П&Г, както и от катаджии в патрулка, аз от там го знам, да не мислите, че сам съм се сетил, не съм толкова умен :)

А значи пред вас не може да се паркира, а пред съседите, що да не може!

Твоя случай си е буквално "междусъседски спор" щото сам каза, че колите паркирани там не пречат, пък после ма то не бяха майки с колички, пешеходци,....112, само и само "щом аз не мога да паркирам там, никой няма да може!

Последна промяна от ivo_555 на Сря 27 мар 2013 18:22, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Сря 27 мар 2013 18:21

ivo_555 написа:

А значи пред вас не може да се паркира, а пред съседите, що да не може!

?!? я пак ... май нещо четеш много между редовете. Аз давам съвет как колегите, които имат проблем с паркирали коли по "ТЕХНИТЕ" (разбирай прилежащите им) тротоари и градинки да си решат проблема, а ти за какво ми говориш изобщо не схващам, сериозно :)

И да добавя, ако не е станало ясно, че става дума за София, в цветна зона с режим на платено паркиране. Сигурно и това има значение, но никой няма право да паркира по тротоари и градинки независимо от града.

Последна промяна от VWGT на Сря 27 мар 2013 19:08, променено общо 1 път.

batmit
Автомобил: Golf IV
Двигател: AKL 2000

Мнениеот batmit » Сря 27 мар 2013 18:35

Колеги, най-различни ги има, може и до леглото ти да паркират ама то е до акъл. Отивам в Техномаркет, купих си пералня, но не можа да влезе в колата. Та връщам се до нас да взема другата кола /на 2км ми е/, че багажника е по-голям и какво да видя, пред гаража ми паркирана кола - да уточня, че гаража е в частен имот, не от тези дето са по паркове и градинки. След половин час иде една п..тка - искам да кажа патка и ми се хили насреща, а през това време жена ми чака в Техномарката.
Колега, не паркирай пред къщата на човека да ти е мирна главата, но все пак си е твоя работа.

Потребителски аватар
Gigabyte
Автомобил: neko drugo
Двигател: vaprosche

Мнениеот Gigabyte » Сря 27 мар 2013 19:55

Лично ми дигнаха колата ,зарад един педал ,който решил ,че вратичката му 30см висока е "гараж"(необозначено дори с някви букви "Не спирай" и тн.) и звъннал на 112 и ми дигнаха колата ,платих си като поп зарад принципа "това е мое" :)

Потребителски аватар
7 speed DSG
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 7 speed DSG » Сря 27 мар 2013 20:50

kacarov_dupnitsa написа:Колеги, не за първи път ми се случва като отида на работа да спра на съседа до къщата на тротоара, паркирам така плътно до къщата за да може да се минава по тротоара дори и с детска количка, не преча на никого, винаги зад мен има спрян джип който паркира по същият начин като мене. Комшията няколко пъти ми казва да си махна колата за да може той да си сложи неговата там. Въпроса ми е има ли право, и тротоарът пред къщата му негова собственост ли е и води ли се към къщата и в правото ли си е да го прави това.

п.п. Моля за сериозно отговори а не да ми поствате правиялника за ЗДП че трябва да съм спрял на еди колко си метра от сградата и така нататък. Интересуваме отностно тротоарното място на кого е и има ли право да прави това.

Постави се за секунда на негово място, ако се чувстваш добре при така стеклите се обстоятелства, значи ти си правият :beer

Върни се в “ОФФ-Топик - други”