помощ:кори под калниците:((

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
agopov
Автомобил:
Двигател:

помощ:кори под калниците:((

Мнениеот agopov » Пон 20 ное 2006 13:36

Здравейте колеги :!: Откак купих колата забелязах че липсват пластмасовите кори които обгръщат калниците от вътрешната страна.Поради по-наложителни ремонти по колата,нямаше време за тях досега,но ето че дойде време да се закупят и те.НО един майстор ми каза че новите кори по магазините не ставали....не пасвали дупки,били некачествени.Препоръчаха ми да отида да си купя от някоя морга.Ходих но имаше само на едно място и пича искаше 35 лева на бройка :shock при положение че НОВИ струват по 30 :? Моля ви дайте съвет какво да правя.да купувам ли нови и да се надявам да паснат или да търся 2-ра употреба.
Ако е второто да ме упътите къде в и около Русе да потърся или ако някой има за продан примерно.. :roll: Колата е VW Vento 1.8 AAM.
Благодаря предварително :!:

Потребителски аватар
evgenyh
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: BSE 2005

Мнениеот evgenyh » Пон 20 ное 2006 17:53

абе нови оригинални, по принцип са над 60лв./бр., така, че не е чак толкова много, ако са били читави.

Потребителски аватар
agopov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agopov » Пон 20 ное 2006 20:51

Хм...странно..колко магазини съм обиколил из Русе,никой не ми е предложил от оригиналните,само от ефтинийките :roll:

Потребителски аватар
Deputata
Автомобил: VW Golf3 1900 TD
Двигател: AAZ 1994
Контакти:

Мнениеот Deputata » Пон 20 ное 2006 21:21

Продават ли се щипките за захващането на тия пластмаси, че ми падна едната или трябва да се запиша в кръжока "Направи си Сам"?

Потребителски аватар
agopov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agopov » Съб 25 ное 2006 17:23

Хм....интересно,ако някой знае да каже какви допълнителни неща да купя ако се продават,че да не стане така само да си ги гледам корите и да не мога да ги сложа :cry:

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Съб 25 ное 2006 18:02

сравнение: нова броня тайванска - 90 лева, вотра употреба оригинална - 100 лева :) Разлика определено има и в случая предпочитам оригинала, дори и втора употреба :)

Потребителски аватар
didkoltd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот didkoltd » Съб 25 ное 2006 18:49

Колега аз като взимах мойте за Джетата в една морга им искаха по 20 лв на парче,казах му оня да си гледа работата и си тръгнах ,отидах пак след 2 или 3 седмици и му викам ще ги даваш ли за 20 лв двете или да си търся другаде,познай какво ми вика ?Вземах ги за 20 лв !Пробвай ако не стане не бързай погледни в Мобилето за някоя блъсната ,Русе не е малък град трябва да има доста морги обиколи!Успех!

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Съб 25 ное 2006 19:05

Аз си зех не-оригинални за 20-30 лв. и си паснаха идеално.За частите колегите са прави ,че тука само ментета и по-добре да поправяш старото или да зимаш от морги.Ама в моргите се циганят яко,а корите не са от "специфичнитге"детайли.Така ,че не се чуди ами ходи с колата до магазина и налагай да пробваш.Щото без корите ще почне да влиза сняг ,луга и кал и ще ти раждяса отдоло по мотора и скоростната кутия.

Потребителски аватар
agopov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agopov » Нед 26 ное 2006 17:40

Именно това ме вълнува колеги.Откъдето и да се погледне тези кори са си една проста пластмаса и затова ми беше чудно защо има такива разлики......Обиколих моргите вече,само на едно място има,ама пича иска по 35 на парче,а с него съм на нож и едва ли ще може да се пазарим.Нови на 2-3 магазина проверих нови за по 30 лева,ако има налични ще поискам да пробвам.И аз точно затова искам да ги сложа преди да е паднал снега че...и без това прагове трябва да сменям :cry: Минах през един приятел (държи автокъща) при него има един Голф 3 блъснат,но лошото е че удара беше отпред и са счупени и двете кори :cry: А как се захващат тези кори?С болтчета или някакви щипки.Ако е второто,то аз нямам такива и продават ли се по магазините :?: :roll:

Потребителски аватар
vpg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vpg » Нед 26 ное 2006 19:34

аз имах същия проблем.Намерих си подкалници в Стара Загора по околовръсния път.Ако идваш от Пловдив се намира от лявата страна на пътя. Морга е но имат доста запазени неща.Моите подкалници ги взех за 40 лв, като нови са. Имат и телефон и дават информация.мога да го изровя.

Потребителски аватар
FELIPE
Автомобил: VW Bora 2002
Двигател: ASZ

Мнениеот FELIPE » Нед 26 ное 2006 23:37

Колеги като стана въпрос за подкалници случайно да сте виждали някъде тези части от подкалника които отиват под бронята и се захващат отпред за ножа...много отдавна издирвам тази отляво и то за Венто(на Голф са малко по-различни)...баси дори бих отишъл до Ст.Загора за тази кора...

Потребителски аватар
agopov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agopov » Пон 27 ное 2006 0:45

колега vpg 40 лева двете кори ли си купил или едната е толкова :?:
FELIPE имаш ли възможност да снимаш дясната част на това което ти ътябва че ме заинтригува и искам да знам дали и аз го имам или ит него трябва да търся :roll:

Потребителски аватар
FELIPE
Автомобил: VW Bora 2002
Двигател: ASZ

Мнениеот FELIPE » Пон 27 ное 2006 9:49

Ами ето я дясната част -Изображение
освен че върши много добра работа по опазването на двигателя чист,тя има и естетичиска функция-погледнат подкалника от вратата изглежда завършен и както трябва.
:D Специално при мен с кората под двигателя там е единственото място отляво където отгоре се вижда асфалта и направо ми бърка в здравето :banghead: ...та ако някой има такава лява кора да свирка :bowdown .

Потребителски аватар
vpg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vpg » Чет 30 ное 2006 22:54

40 лв ми ги дадоха и двата подкалника.мога да потърся телефона им.

Потребителски аватар
userworx
Автомобил: VW Passat B5.5
Двигател:
Контакти:

Мнениеот userworx » Пет 01 дек 2006 12:25

Чакаме телефона на моргата до Стара Загора.
А къде другаде може да има морга около Хасково за VW.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”