Проблем при Golf MK4

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
vessan
Автомобил: VW Golf MK4 TDI 110
Двигател: AHF 1999

Проблем при Golf MK4

Мнениеот vessan » Сря 27 мар 2013 19:45

Здравейте, колеги, искам да попитам за мнения. Имам проблем с колата, когато е мокро, понякога пали трудно, а и се случи 2 пъти да изгасне в движение (изключително неудобно ситуация на кръстовище в София).
Преди 1000 км съм я обслужил: ангренаж с ролки, масло, свещи и всички филтри. Двигателя е много тих, потвърдено е от 2 майстора.
Проблема ми идва, че и 2-мата казват различни неща. Единия каза, че трябва да се шлайфа глава, защото имало проблем на маслото, мешало го с вода или можело това да се случи. Другия майстор ми каза, че не трябва да се пипа главата, ок си била. Вторият ми каза, че бобината е проблем, защото е напукана и като се понамокри или е влага почва да пука (което видях нагледно), наистина е напукана и наистина има като искри и това придава и едно неприятно тресене в колата, когато вали. Двигателят не се мокри сух е, но може би пръска отдолу и затова идва проблема с бобината.

Много ще съм благодарен ако си кажете мненията, колеги. И да не забравя все пак, колата е Golf MK4 1999 година, 1.6, 101 к.с :beer

Потребителски аватар
snupeca
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: ALH
Контакти:

Re: Проблем при Golf MK4

Мнениеот snupeca » Сря 27 мар 2013 20:48

Бобината ти е напукана, знаеш го, и чакаш мнения? :mrgreen

Потребителски аватар
vessan

Мнениеот vessan » Сря 27 мар 2013 21:17

snupeca написа:Бобината ти е напукана, знаеш го, и чакаш мнения? :mrgreen

Колега, новобранец съм хаха, ако това помага защо задавам въпросите :redface :biggrin

Потребителски аватар
snupeca
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: ALH
Контакти:

Мнениеот snupeca » Сря 27 мар 2013 21:26

На 99% е от влагата - не е нужно да е мокър мотора. Ето прост тест - сложи й найлон да речем (изолация), и пробвай, ако приемем че е само влага, и искрата не бяга през пукнатината. За всеки случай си провери и кабели, свещи и капачката за конденз.

Потребителски аватар
Stoqnov_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stoqnov_ » Сря 27 мар 2013 21:31

Сега трябва и да си на гас,, със некой стар необслужван изпарител, та и да се запалиш..

А иначе по темата - тва от новобранец шофьор не знам дали може се очаква, но все пак щом искри - ти си потенциален подпалвач на Райхстага,,, сменяй бърже, доде не е станала беля. За да работи нормално колата, всичко с тоците трябва да е наред, колега. Внимавай от къде взимаш частите, обаче- че на мен на два пъти тази година ми се случва да сложа НОВА чест, която после да демонтирам, защото е дефектна.
А за тва, де си писал за главата - смесва ли ти вода с масло, или да загрява нещо,,, да не да те гъбарка тъй нареченият "майстор", че сега е на мода да се "влачат" пари с измислени ремонти от неразбиращи от механика собственици.

batmit
Автомобил: Golf IV
Двигател: AKL 2000

Мнениеот batmit » Сря 27 мар 2013 21:38

Колега, ако можеш вземи бобина на заем и пробвай. При първа възможност си смени кабелите, защото най - вероятно са набор на колата.

Потребителски аватар
vessan

Мнениеот vessan » Сря 27 мар 2013 21:42

Stoqnov_ написа:Сега трябва и да си на гас,, със некой стар необслужван изпарител, та и да се запалиш..

А иначе по темата - тва от новобранец шофьор не знам дали може се очаква, но все пак щом искри - ти си потенциален подпалвач на Райхстага,,, сменяй бърже, доде не е станала беля. За да работи нормално колата, всичко с тоците трябва да е наред, колега. Внимавай от къде взимаш частите, обаче- че на мен на два пъти тази година ми се случва да сложа НОВА чест, която после да демонтирам, защото е дефектна.
А за тва, де си писал за главата - смесва ли ти вода с масло, или да загрява нещо,,, да не да те гъбарка тъй нареченият "майстор", че сега е на мода да се "влачат" пари с измислени ремонти от неразбиращи от механика собственици.

Колата си е на бензин, от 2 месеца я имам. Ще го оправя това с бобината. Относно майстора и на мен ми се стори, че си измисля, защото няколко пъти ми каза различни цени за ремонта и се оплакваше как няма пари. Другият майстор, с бобината, каза, че не пипа масло, температурата си я държи 90 градуса и смятам, че си ме лъже. Бобината я оправям другата седмица, че като видях какво прави като се намокри ми стана лошо. А наистина съм новобранец и шофьор от 1 година и не разбирам много, много, затова се и допитвам до вас :bowdown

Потребителски аватар
vessan

Мнениеот vessan » Сря 27 мар 2013 21:44

batmit написа:Колега, ако можеш вземи бобина на заем и пробвай. При първа възможност си смени кабелите, защото най - вероятно са набор на колата.

За смяна са и кабелите, нямах пари като сменях свещите. И това ще го направя

Потребителски аватар
Stoqnov_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stoqnov_ » Сря 27 мар 2013 21:54

Млади колега, не бих искал да злословя относно "майсторите", но за повечето от обикновените хора и тъй наречените "потребители" - те са просто алчни лъжливи копеленца..
В доста случаи са прави де,,, такива неща съм виждал, че и режисьор на трилъри ще изненадат с изобретателността си. Не бих искал да кажа, че по презумция са мошеници, но доста голяма част от тях са - и то доста изпечени. Не се доверявай. Това ще е съветът ми.
А относно обслужването -- не е нещо толкова належащо, че да дадеш всичките си стотинки за автомобила. Но както спомена колегата по-горе, послушай го, защото е прав,,, повечето автомобили, които се продават сега след 2 000-ната година идват с оригиналните си части и тук започва голямото сменяне, тъй като самите части са изчерпали ресурса си. След като се видиш с лев, купи и нови кабели на машината, заедно с бобината.

Потребителски аватар
vessan

Мнениеот vessan » Сря 27 мар 2013 22:06

Започвам да се убеждавам в това нещо за жалост. Иначе не съм бързал да набивам всичко в колата. Сега тази или другата седмица ще сменя бобината, че си е опасно, после и кабелите лека полека.
А до колата, според майстора и свалихме фабричните свещи, едвам, едвам ги извадихме, бобината също си е оригиналата. А тази с която ще я сменя струва 202 лв., но за марката не мога да се сетя в момента.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”