Passat B5 перката за климатика свири при AUTO режим
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Re: Passat B5 перката за климатика свири при AUTO режим
90% са изгорели :) Затова вместо 60лв за друго,дето не е ясно до кога ще изкара,да се прежалят 40-50 лв да се ремонтира старото и да го забравиш за няколко години. Проблемът е не друг,а ако спре без да се усетиш - е*ава мамата на компресора за нула време.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Извадих четките, рамерите им са 6,4 х 8,6 х 15-20. Мотора е на Valeo. От къде мога да намеря подобни четки?
Поздрави,
Лазар
Поздрави,
Лазар
- Milanov
- Автомобил: passat B6
- Двигател: TDI
- Контакти:
Здравей,
Аз минах по този път когато имах В5,5. ето тук съм писал:
http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=6&t=216980
==================================
Аз свалях вентилатора на моя пасат, след което на един приятел.
При вторият пасат, се сетих, че не е нужно да разкачам целия кабел на вентилатора, който минава под виско перката, което ако не се свали кората от долу е много трудно, отнеми доста време за да го направя от горе. По лесно е да се среже кабела след вентилатора, тоест на гредата, между двата вентилатора, след което сложих устерклема, която е добре да се изолира. По този начин си спестих доста време, да откачам кабела, остава само да се демонтира вентилатора.
Друго важно е, че резбата на перката е обратна, тоест сама се натяга.
Относно четките ги взех от работилница на Георги Раковски (улица в София), виждам че си от друг град, но не е проблем да потърсиш в работилница при вас, платих 20 лева тогава.
Не знам дали го написа някой преди мен, но този вентилатор е да спомага обдухването на питата в големи жеги, особено в градско шофиране!
Аз минах по този път когато имах В5,5. ето тук съм писал:
http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=6&t=216980
Аз свалях вентилатора на моя пасат, след което на един приятел.
При вторият пасат, се сетих, че не е нужно да разкачам целия кабел на вентилатора, който минава под виско перката, което ако не се свали кората от долу е много трудно, отнеми доста време за да го направя от горе. По лесно е да се среже кабела след вентилатора, тоест на гредата, между двата вентилатора, след което сложих устерклема, която е добре да се изолира. По този начин си спестих доста време, да откачам кабела, остава само да се демонтира вентилатора.
Друго важно е, че резбата на перката е обратна, тоест сама се натяга.
Относно четките ги взех от работилница на Георги Раковски (улица в София), виждам че си от друг град, но не е проблем да потърсиш в работилница при вас, платих 20 лева тогава.
Не знам дали го написа някой преди мен, но този вентилатор е да спомага обдухването на питата в големи жеги, особено в градско шофиране!
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Re: Passat B5 TDI перката за климатика свири при AUTO режим
elektronchika написа:Четките са почти изядени, остава да намеря и нови такива. Те са със канали, по които се движат. Имате ли на представа от къде мога да намеря подобни четки?
"Франзизкуп" - ул "Ал.Дякович". Магазинчето е на ъгъл. Наблизо има магазин на "Косер" със скоба за паркиране.
За ориентир - като слизаш от х-л "Зл.лале" /бившата печатница надолу първата улица в ляво .Не тръгваш по улица "Крали Марко" нагоре , а спираш веднага .Точно с/у теб в дясно е магазинчето. Зад гърба ти остава магазин за японски авточасти.
http://www.bgmaps.com/link/FB780733C061%20...%205CE81BA99E
-
- Автомобил: VW Passat
А дали във магзин на Косер или Ауто плус ще има такива четки, моите са заминали и искам да ги сменя...
-
Никой ли не знае ?
- Milanov
- Автомобил: passat B6
- Контакти:
Е защо не попиташ, ето контакти.
http://www.autoplus.bg/bg/
Ауто Плюс България АД
1151 гр. София, България
ул. Околовръстен път 370
тел.:+359 2 401 55 39;401 55 47 факс:+359 886 12 88 22
оffice@autoplus.bg
Според мен по вероятно да има в работилница за ел. мотори.
Аз ги взех от такава работилница за 20 лева.
Това са снимки на мойте четки!

http://www.autoplus.bg/bg/
Ауто Плюс България АД
1151 гр. София, България
ул. Околовръстен път 370
тел.:+359 2 401 55 39;401 55 47 факс:+359 886 12 88 22
оffice@autoplus.bg
Според мен по вероятно да има в работилница за ел. мотори.
Аз ги взех от такава работилница за 20 лева.
Това са снимки на мойте четки!

-
Колега Благодаря,
Попитах но ми обадиха цена от 48 лв комплекта за четки които даже не са и с каналчета странични и отпред.
Мерси за отговора ти.. дали ако не намеря би могъл да ми помогнеш като ми купиш едни такива четки, защото живея в Силистра а тука такива неща не се срещат явно често.
Мерси
Попитах но ми обадиха цена от 48 лв комплекта за четки които даже не са и с каналчета странични и отпред.
Мерси за отговора ти.. дали ако не намеря би могъл да ми помогнеш като ми купиш едни такива четки, защото живея в Силистра а тука такива неща не се срещат явно често.
Мерси
Привет,
Имам същия проблем. На авто свири доста. На екон не. Забелязах, че ремъка боксува на моменти. Въпроса е защо е толкова голямо съпротивлението?
Бихте ли ми дали съвет и къде в района между Младост/Хладилника включително мога да я закарам и да не ми вземат 500 лева за ремонт.
Благодаря.
Когато климатроника се включи на режим екон, свиренето спира.
Имам същия проблем. На авто свири доста. На екон не. Забелязах, че ремъка боксува на моменти. Въпроса е защо е толкова голямо съпротивлението?
Бихте ли ми дали съвет и къде в района между Младост/Хладилника включително мога да я закарам и да не ми вземат 500 лева за ремонт.
Благодаря.