Golf 4 AHF 110 + чип - не пуши?
- tedwv
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: AHF 1998 + Brezel
Re: Golf 4 AHF 110 + чип - не пуши?
Във Варна имате ебати силните мапери а вие се знимавате с глупости.
- juve
- Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
- Двигател: AAZ - ALH
а имаш ли данни на какво дередже са ти разпръсквачите? Защото да не се окаже нещо подобно на моя номер - всичко ок, ама колата не върви и не пуши... 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега свали дебитомера напръскай го със контактен спрей или друг който става за почистване, продухай го с компресора и виж дали ще има ефект.
- nasko1978
- Автомобил:
- Двигател:
malchiki написа:Колега свали дебитомера напръскай го със контактен спрей или друг който става за почистване, продухай го с компресора и виж дали ще има ефект.
Стига с тоя компресор бре ей!!

Да ,ще има ефект,ще трябва да си купи нов!

-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега от 20 случая при които не изсписва дебитомера като грешка 19 са във полза на компреса(събират се някакви прахоляци на върха на дебитомера и отчита по-малко въздух и от там идва и по-малкото гориво и т.н)
- lyutfito
- Автомобил: VW GOLF 1.9TDI 110h.p.
- Двигател: AHF 1999
Незнам точно за дюзите понеже наскоро я купих колата, а за дебитомера, пробвах с друг дебитомер който знам че е работещ, но нямаше разлика
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
lyutfito написа:Незнам точно за дюзите понеже наскоро я купих колата, а за дебитомера, пробвах с друг дебитомер който знам че е работещ, но нямаше разлика
Ходиш при грешните майстори колега. Назад са ти казали кой ще свърши наистина работа

Колегата явно не иска да оправи колата,а да експериментира. Евтиното винаги накрая излиза скъпо.
И дюзите и дебитомера по принцип се виждат при диагностика....но трябва и някой да я закачи и да знае какво да гледа. И ако не пуши не е ли логично колеги последното нещо да са дюзите?!
И дюзите и дебитомера по принцип се виждат при диагностика....но трябва и някой да я закачи и да знае какво да гледа. И ако не пуши не е ли логично колеги последното нещо да са дюзите?!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте колеги да ви кажа честно не ги одобрявам тия чипосвания ,знам само ,че вдига мощноста с 30 или 40 коня ,веднъж чипосан ли е един двигател издържа много кратко време ,и си казваш неможах да им се нарадвам тъкмо ми хареса как варви ,и тя накрая взе ,че се счупи.Много мои приатели така си унищожиха автомобилите .Вие си преценяте.
- rufkata
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Seat Ibiza 1.9 TDI 305 Nm
- Двигател: 1.9 TDI ASV
vankata_vw4tdci написа:Здравейте колеги да ви кажа честно не ги одобрявам тия чипосвания ,знам само ,че вдига мощноста с 30 или 40 коня ,веднъж чипосан ли е един двигател издържа много кратко време ,и си казваш неможах да им се нарадвам тъкмо ми хареса как варви ,и тя накрая взе ,че се счупи.Много мои приатели така си унищожиха автомобилите .Вие си преценяте.
Ще ми позволиш да не се съглася с теб, 1.9 TDI-то което карам е от 5 години в семейството а от 3 е чипосано, колата се държи прекрасно и не е имало каквито и да било проблеми било то с турбото или мотора. Все пак има значение и кой я кара, ако е в ръцете на някой 19 годишен млад шофьор (нищо лично) при който педала на газта не се вдига от пода сигурно мотора щеше да е сдал богу дух

- Rosko_4x4
- Автомобил:
- Двигател:
ще използвам темата на колегата защото и аз преди една седмица купих един голф 110 коня чиписван от половината баш маистори тука във варна и по информация на момчето дето купих колата от него единия няма да казвам имена е сложил някакъв чип премахнал е дебитомера управлението на турбото и още куп релета и бушони и колата чупи турбо слагат ново и чипосват при друг маистор сега колата до 2000 оборота е sdi от там да горе вече става tdi но около 90коня с чиповеееете и сега стои 4 ден в един сервиз и чакам да и открият проблемите колата не пуши грам а всичко е сменено електроника на помпата свалена от аудито ми дебитомера пак от там и куп други и тя все още е труп 

- rufkata
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Seat Ibiza 1.9 TDI 305 Nm
- Двигател: 1.9 TDI ASV
Rosko_4x4 написа:ще използвам темата на колегата защото и аз преди една седмица купих един голф 110 коня чиписван от половината баш маистори тука във варна и по информация на момчето дето купих колата от него единия няма да казвам имена е сложил някакъв чип премахнал е дебитомера управлението на турбото и още куп релета и бушони и колата чупи турбо слагат ново и чипосват при друг маистор сега колата до 2000 оборота е sdi от там да горе вече става tdi но около 90коня с чиповеееете и сега стои 4 ден в един сервиз и чакам да и открият проблемите колата не пуши грам а всичко е сменено електроника на помпата свалена от аудито ми дебитомера пак от там и куп други и тя все още е труп
Какво значи премахнал, то излиза, че половината части по мотора са излишни

Сега сериозно, ако е премахнато управлението на турбото, и то се набива в нечовешки обороти е нормално колата да върви яко, но и да го счупи много скоро

- juve
- Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
- Двигател: AAZ - ALH
Че защо? до колкото съм чувал, съществува чипосване, при което се програмира ЕКу -то да пропуска какво казва дебитомера и да се ръководи главно от показанията на MAP сензора, даже във форума имаше кола в чиито логове МАФ не даваше нищо, и колата си му вървеше на човека... 
е чак управлението на турбината по спомени не беше махнал

е чак управлението на турбината по спомени не беше махнал

- Rosko_4x4
- Автомобил:
- Двигател:
незнам какво се прави по компютъра но днес установиха че трябва да се смени моя за да тръгне да си върви колата както трябва не се сработвал с частите които са върнати по колата,направо ми идва да отида и да пребия някои дето е усакатил така брутално колата аман от тунинг маистори
Ами колега може всички да се обидите,ама сами сте си виновни. Колко майстори има във Варна,които да са добри,има и поне един в раздела Сервизни майстори,а вие ходите при който ви падне. Не злобея като повечето във форума,пожелавам ви да си оправите всички колите,но четете повечко преди да идете при когото и да е.
Върни се в “Дизелови агрегати”