Б3 проблем с таблото

Техническа и сервизна информация за Passat
gogovil
Автомобил:
Двигател:

Б3 проблем с таблото

Мнениеот gogovil » Чет 28 мар 2013 20:46

Колеги и моя кошник си показа рогата... Не ми работят уредите на таблото за водата и горивото.Някаква идея за ремонт или просто да купувам ново?

Потребителски аватар
c_todorov
Автомобил:
Двигател:

Re: Б3 проблем с таблото

Мнениеот c_todorov » Чет 28 мар 2013 21:08

Преглед и презапояване на спойките в таблото. Често срещан проблем е. Във форума има много теми по въпроса.

Потребителски аватар
Rqhovo
Автомобил: Passat B3
Двигател: 1Y 1991
Контакти:

Мнениеот Rqhovo » Чет 28 мар 2013 22:02

Стабилизатора е разпоен.Сваляш таблото презапояваш го ,проверяваш за други спукани спойки и си готов.

Потребителски аватар
DimitarBT
Автомобил: VW Passat B3
Двигател: 2E
Контакти:

Мнениеот DimitarBT » Пет 29 мар 2013 11:37

може ли някой да каже какво представлява тоя стабилизатор...и моите уреди на таблото не работят вече доста време та си карам с туба бензин в багажника :mhihi Свалях таблото и парнах спойките на буксата...обаче ефект никакъв.Явно е от този стабилизатор ама нямам идея какво трябва да търся понеже не съм на ти с токовете.Ще съм благодарен ако някой обясни малко като за малоумни :redface

Потребителски аватар
c_todorov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот c_todorov » Пет 29 мар 2013 11:42

Корпуса е подобен на тези:
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/99/TO-220_Package_Four_Different_Projections.jpg?uselang=ru
Доколкото си спомням, беше някъде по краищата на платката.

Потребителски аватар
DimitarBT
Контакти:

Мнениеот DimitarBT » Пет 29 мар 2013 12:10

Хм....ми аз това съм го виждал на платката.Значи трябва да припаря и неговите спойки така ли??

Потребителски аватар
brad4edat
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот brad4edat » Пет 29 мар 2013 12:23

Намираш от някъде една лупа! Оглеждаш внимателно всичките спойки по платката и където видиш съмнителни спойки ги презапояваш наново, като е хубаво да имаш и малко свеж калай да добавиш, съвсем мъничко. В магазините за електроматериали се продава калай, евтин е, само им кажи ако имат няколко вида да ти дадът по-качествения. Хубаво е като презапояваш спойките да ти е изключен поялника от ел. мрежа в точно този момент (ако е някакъв за 2-3 лева) и предварително да си се заземил за някаква тръба или чешма, че като пипаш по платката да не думне накой чип от статично електричество. Малко е вероятно да се случи това, ама не е лошо да се внимава :wink
Успех и нема се плашиш, гледай хубаво за пукнати спойки с лупата :th_up

Потребителски аватар
DimitarBT
Контакти:

Мнениеот DimitarBT » Съб 30 мар 2013 13:29

Да...тази гад беше.Близа в нещо като букса с шест крачета запоени за платката.Още щом насочих погледа си към спойките забеляза коя беше дала фира...имаше черна периферия.Презапоих на ново всички шест крачета с нов калай и монтирах таблото.Уредите тръгнаха :bowdown Благодаря за помощта :love.vwclub

Volkswangel
Автомобил: VW GOLF 7 SPORTSVAN
Двигател: 2015

Мнениеот Volkswangel » Пон 03 юни 2013 15:26

Здравеите колеги, използвам темата за да попитам за проблем свързан с таблото на В3 двигател 9А 2,0 16V 93г. Изведнъж е спрял да отчита скорост и обороти. Свалих таблото ( без жило е), извадих куплунга и го пръснах с контактен спреи.При монтажа на куплунга стрелките и на скоростомера и на оборотомера отидоха на някаква стоиност, съответстваща на около 140км/ч и там замръзнаха отново. И при включен и изключен мотор са си там и не мърдат. Можа ли някои да даде идея от къде е тази мистерия.
Благодаря предварително

Потребителски аватар
ohdan
Автомобил: vw Polo 1.4
Двигател: AEX 1996

Мнениеот ohdan » Пон 03 юни 2013 16:49

DimitarBT написа:Да...тази гад беше.Близа в нещо като букса с шест крачета запоени за платката.Още щом насочих погледа си към спойките забеляза коя беше дала фира...имаше черна периферия.Презапоих на ново всички шест крачета с нов калай и монтирах таблото.Уредите тръгнаха :bowdown Благодаря за помощта :love.vwclub

Да за това че не работят или, работят но не отчитат постоянно,точно от там е проблема и лично съм пускал тема по въпроса с снимка на въпросния стабилизатор. Тогава имах проблем с отчитането на температурата и горивото едновременно. Точно след презапояване всичко се оправи но ... :banghead отново проблем. Сега пък с има няма 5 литра бензин в резервоара, още при подаването на контакт стрелката на горивото са качва на макс само за секунди? Дали пак ще е от там проблема че хич не ми се сваля пак това табло? Идея някаква?
Благодаря!!

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Съб 08 юни 2013 9:58

Volkswangel написа:Здравеите колеги, използвам темата за да попитам за проблем свързан с таблото на В3 двигател 9А 2,0 16V 93г. Изведнъж е спрял да отчита скорост и обороти. Свалих таблото ( без жило е), извадих куплунга и го пръснах с контактен спреи.При монтажа на куплунга стрелките и на скоростомера и на оборотомера отидоха на някаква стоиност, съответстваща на около 140км/ч и там замръзнаха отново. И при включен и изключен мотор са си там и не мърдат. Можа ли някои да даде идея от къде е тази мистерия.
Благодаря предварително

При мен проблема беше подобен и се появи като монтирах новото табло, от разликата в сигнала за оборотомера, старото взимаше сигнал от бобината, новото от датчика на Хол, докато не преместих кабела е така странно се държаха стрелките на оборотомера и километража. Та в тоя ред на мисли, да не се е прокъсало кабелчето някъде в коша и да прави ядове.

Върни се в “Passat”