Firenze Red mk2

Теми свързани с промени по външния вид и интериора на автомобила
Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Re: ReD Mk2

Мнениеот vucata » Чет 28 мар 2013 20:31

Сори за спама....ама кажи ми примерно рено 19 кабрио ако се обърне по таван какво ще стане ? Дай да не караме кабрио, че като се обърнеш ще умреш....Bullshit :thumb_down

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Чет 28 мар 2013 20:33

Смятам, че се сещаш, че рамката на стъклото отпред при кабрио и при НЕкабрио автомобил е с малко по-различна якост и устойчивост на усукване (в автомобилната литература изрично е упоменато за това, когато става дума за кабрио). Оттам насетне ти предлагам да спрем със спама в темата. :th_up

Потребителски аватар
vucata
Контакти:

Мнениеот vucata » Чет 28 мар 2013 20:34

На колегата lingerov рамката си е там....или ти трябват очила :eek :stumm

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Чет 28 мар 2013 20:39

Супер :biggrin Аз се чудех защо няма да слагаш куфарите :mhihi
Мисля,че на поло с такъв мек таван няма някакви конструктивни изменения по тавана.
Все пак колегата е оставил част от страничната ламарина и не мисля,че ще има проблеми с усукване и така на татък.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Чет 28 мар 2013 20:53

Имам някакъв спомен, че там някъде по тавана имаше една греда, също като на тая схема, нищо, че е на голф 7. Говоря за тая, дето идва по средата на задните врати:
Изображение
Не можах да намеря снимка на Мк2 с таван, който е на гола ламарина да си припомня имаше ли там греда, но имам спомен, че има (ако греша поправете ме).
Та да се върнем на тая въпросната греда. Нали никой от нас не мисли, че тя е там съвсем случайно?
Ето и още една прекрасна картинка, която показва кои зони с какви материали са защитени:
Изображение
От която ясно си личи, че конструкторите залагат на най-здрав материал на първо място в гредата между предните и задните врати, а на второ - на тавана. Снимката е на Волво (които се славят всички знаем с какво).

Потребителски аватар
AE86
Автомобил: Jetta mkII
Двигател: PN 1989

Мнениеот AE86 » Чет 28 мар 2013 21:22

Браво бе Тунинг център Ряхово :) Подкрепям с 2 ръце идеята и изпълнението.От колегата над мене виждам,че само едната Жълта греда е махната тук.Не виждам какъв е толкова огромният проблем с якостта.Все пак страничните панели и греди се грижат за усукванията и здравината.Както и да е не съм автомобилен инженер ,че да се правя на умен.Евала Стояне,винаги със стил и идеи пипаш.Много хора имат да се учат от теб :bowdown :th_up

Потребителски аватар
yarek
Автомобил: Passat B5
Двигател: AJM 2000

Мнениеот yarek » Чет 28 мар 2013 21:23

Супер е станало, мисля че няма да ти пречи да слагаш куфери от зад, евентуално ще смениш напречн греди. Много ми харесва идеята и изпълнението :th_up

Потребителски аватар
jocha
Автомобил: VW Golf 2
Двигател: 1.3NZ 1990

Мнениеот jocha » Чет 28 мар 2013 21:52

важното е че има ентусиазъм сега в крайна сметка няма да сме черногледи и да приключваме със спама всеки си преценя какво ще видоизменя и като цяло идеята на напречната греда е не при обръщане на таван а при страничен удар да не се сгъва купето през средата при кабриото тази греда е разположена долу под купето през целия под а при обикновените коли е горе затова и премахването и би довело до усукване защото дефакто тя държи и да не се извива купето през средата при натоварване и то не при завой, а най-простия пример зимата с ръчна на някое кръгово и като припнеш на бордюра отгоре всички предполагам сме го правили освен трясъците от ходовата част се чува едно глухо изскърцване, което не е от студените ламарини а от това че купето се усуква за момент същото нещо може да се забележи и при вдигане колата на крик при предна лява или дясна гума забелязали сте че при прекомерно подигане на предното колело се повдига и задното леко това е заради тази греда ако я няма купето се усуква в пъти повече и най-добре колегата lingerov да си направи експеримент и да вдигне колата и ще забележи за какво говоря като я погледне отзад и стига сме спамили на човека темата да си продължава работата спокойно :th_up

Потребителски аватар
lingerov
Low rider
Автомобил: VW Golf Mk 2
Двигател: Г60 1991
Контакти:

Мнениеот lingerov » Чет 28 мар 2013 22:03

Дидо фолиото е там,защото няма смисъл да боядисвам сега тавана след като на есен ще се боядисва цялата кола.
Стефане да прав си за гредичката(че има там)но ако ти я донеса да я видиш тя се огъва на ръка и целта и е да не дрънчи ламарината на тавана и да не провисва и се държи на една точка заварка отстрани ,няма нищо общо с конструкцията на купето,доколкото разгледах всички подобни коли с такива тавани (рено,поло,мазда) нямат никакво допълнително укрепване(рамката е достатъчно здрава за да държи тавана) доста прочетох, гледах тавани и умувахме над самата кола,преди да го свърша това(има няколко теми в вортекса,за такива тавани на мк2,мк3,и венто)
jocha свали тавана разгледай кое какво държи и пак ще си говорим(напречните греди са само да държат ламатината изпъната),колата и на крик я вдигах,нито има проблем с отваряне на вратите и не ми се пукат стъклата,карам я така и е факт че няма посукване!!!

Потребителски аватар
vucata
Контакти:

Мнениеот vucata » Чет 28 мар 2013 22:21

lingerov какви пари излезе туинговия таван :th_up От вътрешната страна какво има на тавана, или изряза и таванската кора по туинговия :th_up
Снимка от вътре има ли или не е довършено :bowdown

Потребителски аватар
Bai Sando

Мнениеот Bai Sando » Чет 28 мар 2013 22:22

Няма и да има посукване,някои хора много черногледо гледат на тоя таван.Почти нищо не си променил по конструкцията на тавана.Все пак страничните греди на които се ловят багажниците да речем не са докоснати дори.Тая тънката гредичка дето си резнал е там по скоро да не хлътне ламарината на тавана при повечко сняг да речем :th_up
Наистина дай снимки от вътре да видим как е :smile

Потребителски аватар
vucata
Контакти:

Мнениеот vucata » Чет 28 мар 2013 22:23

Абе като гледам как е тръгнало...поло с мек таван....мк2 с такъв...ще взема да направя една БГ 3ка....да правим колекцията :Mr Green Fun

Потребителски аватар
lingerov
Low rider
Автомобил: VW Golf Mk 2
Двигател: Г60 1991
Контакти:

Мнениеот lingerov » Чет 28 мар 2013 22:30

Нямам снимка от вътре но ще ползвам друга кора(такава без шибидах) понеже моята беше със и не става(по изтумбена е надолу) мисля да срежа кората(да отрежа дупка в нея) а самата рамка на рагтопа си има ръбче орвътре където да влезе кората ,после едно претапициране и ще е готови а сега карам без нищо под тавана :biggrin

Калоян Крумов
Автомобил: vw mk2 Candy Blue
Двигател:

Мнениеот Калоян Крумов » Чет 28 мар 2013 22:32

:mhihi :bowdown Супер!

Потребителски аватар
Bai Sando

Мнениеот Bai Sando » Чет 28 мар 2013 22:33